dilluns, 31 de maig de 2010

Pizza Pesto



Ja fa dies vaig anar a una famosa pizzeria d'aquí la comarca, i decidida a provar una pizza que fós diferent vaig optar per la Pizza de pesto. Té un gust diferent al que estem acostumats, però amb una bona salsa de pesto escampada per la pizza de forma generosa resulta molt més bona! No us enganyo.

Aquest cop vaig fer un pesto cassolà amb orenga, basicament perquè no tenia alfàbrega fresca.

Ingredients pel pesto:

- fulles d'orenga fresca
- uns quants pinyons prèviament torrats
- dos grans d'all
- oli
- sal
Hi feu un cop de turmix i llestos

Com veieu no sóc de mesurar quantitats, així que val més guiar-se per la vista i intuir què hi falta en el vostre pesto.

Ingredients per la pizza:

- Massa de pizza
- Pesto
- Albergínia
- Carbassó
- Espàrrecs verds
- Mozzarella

Primer de tot tallem l'albergínia i el carbassó a rodanxes i els passem per la planxa lleugerament, i fem el mateix amb els espàrrecs.

Després col·loquem la salsa de pesto pel damunt de la massa de pizza que ja haurem fet prèviament.

Disposem les verdures pel damunt fins arribar a cobrir.

Afegim la mozzarella pel damunt i ja ho podem enfornar a la part de baix del forn uns 10-15 min, a 250º amb el forn prèviament escalfat.



dissabte, 29 de maig de 2010

Pastisset de formatge amb melmelada de cireres


Ja fa dies que volia provar de fer melmelada de cireres, i quina millor combinació que amb un pastís mousse de formatge!

Ingredients (per a dos motlles d'uns 8 cm de diàmetre):

--> Per la galeta:

- 4 galetes digestive
- 30 gr de mantega fossa

Trinxem les galetes i ho barrejem amb la mantega, ho disposem dins el motlle ben apretat i ho guardem dins la nevera.

--> Per la mousse:

- 100 gr de formatge cremós
- 100 gr de nata muntada
- 50 gr de sucre
- 1/2 sobre de gelatina
- 100 ml de llet

Barrejem el formatge cremós amb el sucre.
Muntem la nata i li afegim el formatge cremós fins que formin una mescla homogènia.
Escalfem la llet i hi afegim una mica de llet que haurem reservat per barrejar la gelatina, ho dissolem bé dins la llet calenta i ho reservem.
Afegim la llet dins la mousse de formatge i ho abocarem dins els motlles que teniem a la nevera.
Ho refrigerem mínim 4 hores.

Després hi disposarem una mica de melmelada de cirera pel damunt, i llestos!

Un pastisset molt fí, gustós i dolç!






dijous, 27 de maig de 2010

Amanida amb encenalls de parmesà i ventresca

Amanida, amanida, amanida, amanida... se'n poden fer tantes de tantes maneres i taaaaant bones...

Aquí n'hi ha un exemple.


Ingredients:

- canonges i rúcula
- 1 pastanaga ratllada
- encenalls de parmesà
- una llauna de ventresca o tonyina

Per a la vinagreta:

- una culleradeta de mel
- vinagre de mòdena
- un raig d'oli

Barrejem bé la vinagreta i ja ens podem oblidar del món i degustar aquesta amanida tan deliciosa!


dimarts, 25 de maig de 2010

Quiche de salmó i xampinyons




Mai havia provat de fer una quiche i feia temps que en tenia "mono", així que sent amant d'aquests dos ingredients principals: el salmó i els xampinyons, vaig veure'm en cor d'iniciar l'aventura, i pel que sembla no em va sortir del tot malament, tot i que les primeres receptes.... com ja sabeu sempre tenen millora.

Ingredients:

- Massa brissa
- 150 gr de salmó net d'espines i pell
- 200 gr de xampinyons
- 200 ml de nata líquida
- 3 ous
- formatge ratllat
- sal
- oli
- alfàbrega

Primer de tot possem a sofregir amb oli els xampinyons llaminats, i hi afegim el salmó net d'espines i sense la pell tallat a trossos no gaire petits. Salpebrem i hi afegim una mica d'alfàbrega seca. Deixem coure una estona i ho reservem.

Barregem els 3 ous amb la nata líquida i el formatge ratllat.

Introduim la massa brissa dins un motlle rodó i afegim la barreja de salmó i xampinyons que haviem reservat. Hi tirem la nata líquida, els ous i el formatge i ho possem a coure al forn durant uns 25 min a 180º.



diumenge, 23 de maig de 2010

Salmó amb salsa de nous


Ingredients per la salsa:

- dos grapats de nous
- 200 ml de nata líquida
- sal
- nou muscada
- un dau de mantega

Primer de tot picarem les nous en trossets ben petits i ho posarem a coure amb el dau de mantega a un cassó.

Després hi incorporem la nata líquida, la pisca de sal i una mica de nou muscada.

Deixem coure fins que hagi reduït una mica la salsa i hagi agafat una mica de color.

Bon profit!!

dimecres, 19 de maig de 2010

Focaccia d'olives negres




Tal i com us vaig explicar l'última vegada, la Focaccia és un pa típic italià. Sempre me l'havia mirat de lluny però des que vaig provar de fer-lo... que és un no parar de fer focaccies! de tomàquets secs, d'olives....

És fàcil de fer, el mateix sistema que preparar la massa de pizza, l'única cosa que necessita més estona per reposar i llevar, però el resultat sempre és bo.

Ingredients per la Focaccia:

- 250 gr de farina aproximadament
- 1/2 dau de llevadura
- aigua tèbia
- sal
- sucre
- oli
- orenga fresca o seca
- unes quantes rodanxes d'olives negres

Prepareu la massa fent un volcà amb la farina, i hi afegiu la pisca de sal, la pisca de sucre i un bon raig d'oli. A continuació afegiu la llevadura ja dissolta amb aigua tèbia i aneu afegint aigua fins aconseguir una massa homogènia i que no se us enganxi a les mans.

Després la deixeu reposar dins un bol i tapada amb un drap a un lloc lliure de corrents d'aire. (Jo sempre encenc el forn al mínim uns 5 minuts, i després deixo reposar la massa allà dins).

Al cap de 40 minuts aproximadament, la treieu i l'estireu sobre paper del forn mantenint sempre els dos dits de gruix, i la torneu a deixar reposar tapada.

Finalment la torneu a treure i l'estireu una mica més, hi marqueu el dit fent solcs, afegiu les rodanxes d'olives negres per sobre, les fulles d'orenga, sal i un raig d'oli.


Tingueu el forn prèviament escalfat al màxim (uns 250º) per la part d'abaix.

Fiqueu la focaccia al forn, i enceneu el forn de dalt i abaix.

Espereu uns 10 min aproximadament, fins que veieu que ja ha enrrossit, i ja la podreu treure.

És millor deixar-la refredar una mica, i menjar-se'la tèbia o freda. És perfecta per acompanyar embotit o una amanida.





dimarts, 18 de maig de 2010

Magdalenes doble xocolata


Ingredients: (12 de petites o 8 de grandetes)

- 100 gr de mantega
- 225 gr de sucre
- 2 ous grans
- 150 gr de iogurt
- 5 cullerades de llet
- 275 gr de farina
- 175 gr de gotes de xocolata
- 3 cullerades de cacau en pols
- 1/2 sobre de llevadura

Barregem la mantega en forma de pomada amb el sucre, i hi afegim els ous la llet i el iogurt.

Quan quedi ben barrejat hi incorporem la farina amb la llevadura, el cacau en pols i les gotes de xocolata.

Per últim col·loquem la massa dins una màniga pastissera i ho aboquem dins les flameres prèviament untades amb mantega.

Ho enfornem a 170º durant uns 45 min, i ho comprovem amb un punxó. Si surt net, ja estaran llestes!

Com que tenia xocolata blanca en gotes vaig pensar en decorar-les amb una bona capa de xocolata blanca fossa, i un cop quallat li vaig posar una goteta de melmelada de maduixa per acabar-ho ben maco.



Eren flonges i molt bones, espero que us agradi!




dissabte, 15 de maig de 2010

Pizza de pebrots del "piquillo"



És una pizza que triomfa segur, mentre us agradi el pebrot esclar!

Per la massa:

- 250 gr de farina
- 1/2 dau de llevadura i una mica d'aigua calenta per dissoldre-la
- sal
- oli
- sucre
- aigua tèbia

Per fer la massa barejem la farina amb una pisca de sucre, una pisca de sal, un raig d'oli, i la llevadura dissolta, i anem afegint aigua fins a obtenir una massa homogènia i ben elàstica. Ho deixem reposar fins que llevi i l'estirem ben fina.

Per la pizza:

- pebrots del piquillo
- anxoves
- tonyina
- olives negres
- 3 cullerades de tomàquet fregit
- mozzarella
- fulles d'orenga fresca.

Bon profit!



dimarts, 11 de maig de 2010

Pastís Marmolat




L'altre dia vaig provar de fer aquest pastís tan senzillet, i el resultat va sortir bo. El vaig acabar d'adobar cubrint per sobre amb una mica de xocolata blanca que tenia guardada, i pel que sembla va agradar.

Pastís marmolat:

- 1 iogurt natural
- 3 parts de farina
- 2 parts de sucre
- 1/2 part d'oli d'oliva
- 1 sobre de llevadura
- 4 ous, separant els rovells de les clares
- 2 cullerades de cacau negre en pols
- 2 cullerades de llet
- 2 cullerades de suc de taronja
- ratlladura de taronja

Primer de tot barrejem el iogurt amb els rovells d'ou i el sucre. Després hi afegim la farina i la llevadura tamisades, i per últim l'oli.

Dividim la massa en dos bols. En un hi posarem la ratlladura de mitja taronja (al gust) i dos cullerades del seu suc, i ho barrejem. I a l'altre hi afegirem les dues cullerades de cacau negre en pols, i les dues cullerades de llet.

Seguidament muntarem les 4 clares d'ou i les dividirem en els dos bols on hi teniem la massa, i ho barrejem amb compte sense batre.

Tindrem preparat un motlle rectangular on prèviament hi haurem passat una mica de mantega i l'omplirem fent capes de les dues masses diferents.

Enfornem amb el forn preescalfat a 150º, i després de 20 min ho pujarem a 170º durant uns 30 min aproximadament, quan veieu que al punxar-lo amb un punxó sorti net.

El podeu decorar amb una mica de xocolata blanca fossa per sobre si voleu.




diumenge, 9 de maig de 2010

Focaccia


Focaccia

La focaccia és el típic pa italià, podriem dir que s'assembla força a la nostra coca d'oli però l'única diferència és que hi pots afegir tantes herbes aromàtiques i complements com vulguis.
Aquest cop l'he fet de tomàquets secs i orenga fresca.

Per la massa: (el mateix sistema per fer la pizza)

-250 gr de farina
- 1/2 dau de llevat
- oli
- sal
- sucre
- aigua tèbia

Primer de tot escalfarem l'aigua i afegirem en un got el llevat i una mica d'aigua perquè es dissolgui.

Després procedim a fer la massa amb la farina, sal, sucre, oli i hi afegim la llevadura dissolta. Anem afegint aigua tèbia i amassem fins que veiem que aconseguim una massa homogènia i elàstica.

Reservem la massa dins un bol i tapada amb un drap, en un lloc reservat de corrents d'aire.

Al cap de 40 min la tornem a amassar i la deixem reposar 30 min més.

Després treiem la massa i la dispossem damunt d'un paper pel forn i li donem una mica de forma. No cal estirar-la fina com una pizza, recordeu que es tracta d'aconseguir un gruix d'uns 3 cm aproximadament. La deixeu reposar 15 min.

La torneu a estirar fins obtenir un gruix d'uns 2 dits, hi aneu pressionant el dit índex fent solcs. Finalment ja hi podeu posar els tomàquets un cop hidratats amb oli o aigua, les fulles d'orenga, sal i un bon raig d'oli.

Enforneu amb el forn preescalfat a 250 º fins que hagi agafat color. (Uns 15 min aproximadament).


divendres, 7 de maig de 2010

Pizza de botifarra negra


Ja fa dies que tenia aquesta recepta pendent per fer un cop la vaig veure al programa de Canal Cocina (al programa de alta cocina low cost).
Reconec que la foto no és la millor prova de que era bona, però us la recomano que la proveu de fer.

Per la massa de pizza:

- 250 gr de farina
- 1/2 dau de llevadura
- sal
- sucre
- oli
- aigua tèbia

Per fer la massa escalfarem una mica d'aigua i hi incorporem la llevadura perquè es dissolgui.
Fem un volcà amb la farina i hi afegim una pisca de sal, una pisca de sucre, oli i la llevadura dissolta, i anem incorporant la resta d'aigua tèbia fins aconseguir una massa ben homogènia.
Tapem el bol amb un drap per sobre i ho reservem.
Quan hagi doblat el seu tamany ja la podem estirar i preparar.

Per la pizza:

- 1 botifarra negra
- 2 alls tendres
- mitja poma
- pinyons
- panses
- 1 rovell d'ou
- nata líquida
- xampinyons

En primer lloc tallem els alls tendres i els sofregim amb la botifarra un cop pelada i tallada a trossets. Quan hagi sofregit una mica ho apartem del foc, i hi afegim un grapadet de pinyons i panses picades al gust (no masses panses perquè sinó ens pot quedar massa dolça). Hi incorporem la poma tallada a daus petits i ho reservem.

Incorporem aquesta barreja damunt la massa, i després hi afegim els xampinyons laminats per sobre.

Per últim farem una carbonara amb el rovell d'ou i una mica de nata líquida, i ho tirem per sobre.

Enforneu amb el forn preescalfat a 250º i al cap de 10 minuts ja ho podreu servir.


dilluns, 3 de maig de 2010

Pastís de formatge amb melmelada de nespres



Inicio aquest blog amb una recepta mig improvitzada.
Mai havia provat la melmelada de nespres, però vaig pensar que amb un pastís de formatge quedaria una barreja molt fina.

Aquí us la deixo, espero que us agradi!

Pastís de formatge amb melmelada de nespres

  • Per a la base:
15 galetes maria

70 gr de mantega

  • Per al pastís:
300 gr de formatge d'untar
3 cullerades de sucre

250 ml de llet

1 sobre de gelatina

200 ml de nata líquida

  • Per la melmelada de nespres
En podeu fer tanta com volgueu, jo vaig provar amb 250 gr de nespres pelats i nets, i la meitat del pes de sucre (175 gr).

1. Primer de tot trinxem les galetes i ho barregem amb la mantega fossa, ho disposem sobre el motlle i ho aixafem. Ho reservem dins la nevera.

2. Després posem a bullir la llet i hi afegim la gelatina, i ho deixem reposar.

3. Muntem la nata líquida i hi afegim el sucre.

4. Després afegim la barreja de llet i gelatina al formatge d'untar, i quan ho tinguem ben mesclat hi anem tirant la nata muntada.

5. Disposem la barreja sobre el motlle i ho guardem a la nevera.

6. Al cap de 2 hores com a mínim, cubrim pel damunt amb la melmelada de nespres que ja tindrem feta. (250 gr de nespres pelats i nets i 175 gr de sucre).

Bon profit!

Per cert, em dic Helena, encantada de compartir receptes amb vosaltres.