divendres, 22 d’abril de 2011

Muffins de xocolata i Smarties

Després de molts dies sense pronunciar-me, us presento una altra recepta de muffins. És molt senzilla de fer i no gaire original, però el simple fet de decorar-la amb uns Smarties o qualsevol altra element, els fa divertits i cridaners.

El resultat són uns muffins esponjosos i amb un gust accentuat de canyella que els fa més adictius. Que tingueu un dolç inici de Setmana Santa!


Ingredients: (per 8 unitats)
- 250 gr de farina
- 250 gr de iogurt
- 1 ou
- 125 gr de sucre
- 80 ml d'oli
- 1 sobre de llevadura
- 100 gr de gotes de xocolata o xocolata picada
- 1 culleradeta de canyella en pols

Barregem l'ou amb el iogurt i l'oli. En un altre bol mesclem la farina, el sucre i la llevadura.
Ajuntem ambdós mescles i barregem bé.
Afegim la canyella i les gotes de xocolata, o en el cas que no en tinguéssim podem trinxar-les amb l'ajuda d'una picadora o d'un bon ganivet.

Col·loquem la massa als motlles i enfornem durant uns 25 min a 180º.
Un cop tinguem els muffins cuits els deixem refredar



Ingredients per la trufa:
- 200 ml de nata líquida (per muntar)
- 100 gr de xocolata negra
- 1 tub de Smarties

Per fer la trufa escalfarem la nata líquida juntament amb la xocolata negra.
Un cop es vagi dissolent la xocolata ho apartem del foc i anem remenant fins obtenir una clàssica cobertura de xocolata.

Deixem que es refredi i abans de muntar la guardarem uns 3 minuts al congelador.
Muntem la trufa i decorem els nostres muffins.
Afegim smarties com a decoració.


Bon profit!

dijous, 14 d’abril de 2011

Amanida fresca de faves i pèsols

Ja fa dies que no actualitzo amb cap mena de recepta i no és per poques ganes, sinó per temps. Però ja des de principis de mes que al veure la proposta de cuinar una recepta amb faves dels blocs "Xocolata desfeta" i "Els fogons de la Bordeta" que no m'hi vaig poder resistir.

Us proposo una recepta fresca, per amenitzar els dies calorosos que se'ns començen a presentar, i sobretot per menjar un platet de faves divertit i original.



Ingredients:
- 250 de faves
- 250 gr de pèsols
- 1 torrada de pa integral
- 1 ceba tendra
- 150 gr de formatge feta

Per la vinagreta:
- oli
- 1 cc vinagre de mòdena
- 1 cc mel
- 1 cc comí

Primer posem a bullir les faves i els pèsols per separat. Quan estiguin cuits i un pèl al dente ho treiem i ho refresquem amb aigua freda. Reservem.

Ara tallem la torrada a dauets petits i fregim dins una paella amb l'oli ben calent. Reservem.
Posem en un plat de servir les faves i els pèsols barrejats, tallem la ceba a llàmines fines i la col·loquem a l'amanida.

Fem el mateix amb el pa fregidet, i per últim tallem a daus el formatge i l'afegim. Reservem a la nevera fins el moment de servir.

Per fer la vinagreta mesclem una culleradeta de mel, una culleradeta de vinagre i un polsim de comí. Anem afegint oli d'oliva fins obtenir una vinagreta consistent.

Reguem la nostra amanida fresca de faves amb aquesta vinagreta.




Bon profit!