diumenge, 31 de juliol de 2011

Pa de pastanaga



És un pa molt melós i consistent, amb un gust més aviat tirant a dolç que ens recorda el típic brioix. Ideal per un esmorzar on guanya gust si escalfem les torrades que ens anem tallant, on les podem acompanyar de melmelades astringents com la de pruna.

Ingredients:
- 375 gr de pastanaga ratllada
- 375 gr de farina
- 75 gr de sucre
- 1 culleradeta de sal
- el suc d'una llimona
- 3 ous
- 125 ml d'oli
- 1 sobre de llevadura seca

Primer barregem la pastanaga amb els ous, i tot seguit incorporem l'oli.
Finalment incorporem els ingredients secs, i quan ho tinguem tot ben mesclat incorporem el suc de la llimona.

Deixem llevar aproximadament una horeta i enfornem a 180º durant uns 50-60 min.



Bon profit!

divendres, 29 de juliol de 2011

Flam de mató



He arribat a cuinar postres de tota mena, però el flam sempre se m'ha resistit. Mai he trobat el moment ideal, el dia amb més sol, l'humor més eufòric per arrancar-me amb aquest postre tan tradicional, bo i senzill de fer.

Així que aprofitant que m'ho han demanat mil i una vegades, i coincidint en que el flam de mató és dels meus preferits, avui m'he estrenat amb el flam!

Ingredients: (per 4-6 unitats, depenent del recipient)
- 200 ml de llet
- 4 ous
- 250 gr de mató
- 150 gr de sucre.

Primer de tot encenem el forn a 180º.

Ara farem el carmel tot fonent 50 gr de sucre dins un cassó. Un cop aconseguim el carmel l'afegirem a la base dels nostres recipients. Jo he fet servir uns recipients de ceràmica rodons.

Dins un bol batem els ous amb el sucre, i seguidament hi afegim la llet i el mató. Hi pasem la batedora perquè quedi ben fi.

Incorporem la mescla dins els recipients, i els col·loquem dins una safata plena fins la meitat d'aigua perquè se'ns facin al bany maria. Tapem la safata amb paper d'alumini i enfornem uns 50-60 min, fins que veiem que hagin quallat del tot.



Bon profit!

dijous, 28 de juliol de 2011

Calzone de pernil i sobrassada



Feia temps que no penjava una nova pizza, aquest cop us presento una calzone ben senzilla i de les tradicionals.

Ingredients:
- Massa de pizza. Podeu observar l'el·laboració al link següent: http://acabatdefer.blogspot.com/2010/05/pizza-de-pebrots-del-piquillo.html
- 4 talls de pernil dolç
- 70 gr de mozzarella ratllada
- 70 gr de sobrassada
- 2 tomàquets
- 1 gra d'all
- orenga
- 1 fulla de llorer
- sal, sucre i oli

Primer fem la massa de pizza i la deixem llevar.

Ara fem el sofregit i tallem el gra d'all a llàmines i el posem dins la paella amb una mica d'oli. Pelem els tomàquets, els treiem el peduncle i els tallem a daus mitjans. Ho afegim a la paella, afegim un xic de sal i una mica de sucre i la fulla de llorer. Deixem coure a foc mig durant uns 30 min. Reservem

Ara estirem la massa i a una meitat hi posem el tomàquet sofregit, una mica de mozzarella (en reservem un pessic per acabar la calzone), el pernil dolç tallat a trossos i la sobrassada. Tot ben repartit.

Dobleguem la calzone i la tanquem tot segellant amb el dit. Possem una mica de mozzarella i orenga pel damunt i enfornem a 250º a sota de tot del forn durant uns 15-20 min.



Bon profit!

dimarts, 26 de juliol de 2011

Galetes Doble xocolata



He arribat a fer galetes de tota mena i les que em queden per fer! Però aquest cop tot improvisant els ingredients i modificant lleument la recepta original he descobert unes galetes de xocolata amb xips de xocolata delicioses, amb un gust purament adictiu però que complaeixen de seguida.

Us animo a fer-les perquè resulten molt diferents, són un xic esponjoses i es desfan a la boca.



Ingredients: (14 unitats)
- 90 gr de sucre morè
- 40 gr de sucre blanc
- 80 gr de margarina
- 70 gr de xocolata negra
- 1 ou
- 175 gr de farina
- 1 culleradeta de llevadura
- 100 gr de xips de xocolata o xocolata picada

Primer fonem la xocolata negra juntament amb la margarina al microones. L'anem treient per barrejar amb una cullera amb compte que no se'ns recremi.

Ara barregem l'ou amb el sucre i seguidament afegim la xocolata negra, la farina i la llevadura.

Quan tot estigui ben mesclat hi afegim els trossos de xocolata que haurem picat amb un ganivet prèviament.

Damunt d'una safata amb paper sulfuritzat hi posem cullerades de massa de galeta i les aixafem lleugerament, tot mantenint un espai entremig d'uns 5 cm perquè no se'ns ajuntin.

Enfornem a 180º durant 12-15 min. Les treiem i deixem refredar damunt d'una reixeta.



Bon profit!

diumenge, 24 de juliol de 2011

Tiramisú de prunes



He provat el tiramisú de moltes maneres com el tradicional de cafè, el de maduixes, el de cireres.... i veient que tenia masses prunes em vaig veure obligada a inventar-me un postre original.
És una versió molt més lleugera, en got i amb un gust àcid boníssim que els hi donen les prunes "Clàudia", que lliguen de meravella amb la crema de formatge.

Ingredients: (per 4 gots)
- 200 gr de prunes clàudia (podeu utilitzar les que volgueu)
- 10 gr de mantega
- 1 cullerada de sucre
- 200 gr de formatge cremós
- 3 ous
- 150 gr de sucre
- 4 galetes de xocolata



Primer de tot es netejen les prunes, se'ls treu el pinyol i es tallen a quarts. S'escalfa la mantega i el sucre en una paella a foc mig, i es saltegen les prunes fins que vagin deixant anar el suc i s'estovin. Deixem que es refredi.


Ara separem els rovells de les clares. Mesclem els rovells amb el sucre i afegim el formatge cremós. Seguim barrejant fins obtenir una mescla ben lligada i reservem.


Ara muntem les clares i les afegim a la mescla anterior. Barregem amb compte de que no baixi el volum.

Ara ho muntem tot posant unes cullerades de prunes al fons del got, i al damunt la crema de formatge. Acabem amb unes engrunes de galeta de xocolata que haurem trinxat prèviament.



Bon profit!

divendres, 22 de juliol de 2011

Quiche d'albergínia i sobrassada

Amb l'excés d'albergínies que tenim a l'hort em veig obligada a preparar plats on l'albergínia aparegui de forma indiscreta, i quan vaig descobrir aquesta recepta al bloc http://bocadosdecielo.blogspot.com/ vaig pensar que seria la meva salvació.

He modificat un xic la recepta però el resultat segueix sent el d'una quiche senzilla de fer, original i amb una combinació d'ingredients excel·lent.



Ingredients:
- 1 fulla de pasta de full
- 2 albergínies grosses
- 1 ceba
- 160 ml de llet
- 3 ous
- 2 talls de sobrassada (al gust)
- sal i pebre

Primer posem a coure la pasta de full dins el motlle on anem a coure la quiche. Tapem amb paper sulfuritzat i dins el motlle hi incorporem unes llegums perquè ens facin de pes. Ho enfornem uns 10 min a 250º.

Mentres posem a sofregir la ceba i l'albergínia tallada a dauets. Reservem.
Ara batem els ous, afegim la llet i salpebrem. Afegim l'albergínia i quan ho tinguem tot ben barrejat ho incorporem dins el motlle.

Posem al damunt uns tallets de sobrassada i enfornem uns 20 min a 210º.

Nota: El millor d'aquestes receptes és que les pots fer amb antel·lació i escalfar-les al moment sense problema.

Bon profit!

dimecres, 20 de juliol de 2011

Més Pintxos

Ja feia massa temps que no publicava cap novetat en "Pintxos" per aquí. Avui us presento una còpia literal d'alguns dels que més em van agradar dels bars de San sebastián.


Pintxo d'albergínia farcida de pernil salat


Ingredients: (4 unitats)

- 4 trossos de pa

- 8 rodanxes d'albergínia

- pernil salat

- 4 talls de formatge Emmental


Primer tallem l'albergínia a rodanxes i la posem a coure a la planxa amb unes gotes d'oli. Un cop la tinguem cuita la treiem i la reservem.


Mentres torrem el pa i seguidament ja podem muntar-ho. Al damunt de la torrada hi posem una rodanxa d'albergínia, després una mica de pernil salat i ho tapem amb una altra rodanxa.

Hi posem un tallet de formatge al damunt l'albergínia i enfornem els pintxos uns 2-3 min fins que el formatge s'hagi fos.




Pintxo camperol (jo li dic així perquè si ens posesim a anomenar tots els ingredients encara hi seriem).


Ingredients: (per dos unitats)

- 2 trossos de pa

- 1 ou dur

- 2 pebrots el padrón

- mitja ceba

- 2 anxoves

- maionesa


En primer lloc torrem el pa i posem a coure l'ou, i de mentres fem una maionesa cassolana.

Tallem la ceba a rodanxes i la posem a coure fins que quedi ben estovada. Reservem.

Ara netegem els pebrots del padrón de les seves llavors i els saltegem. Reservem.


Muntem el pintxo i col·loquem al damunt del pa una mica de ceba caramel·litzada, un pebrot del padrón i la meitat de l'ou dur tallat en dos quarts.

Al damunt hi col·loquem una anxova i una culleradeta de maionesa.




Bon profit!

divendres, 15 de juliol de 2011

Gelat suprem de xocolata



Quan per la recepta del 15 "Els fogons de la Bordeta" i "Xocolata desfeta" ens van proposar de fer gelats ho vaig tenir clar. Presentaria el meu gelat 10, el vaig descobrir aquest any i és un èxit assegurat.

Si us agrada el gelat de xocolata, no us podeu deixar perdre aquesta oportunitat perquè és senzill de fer, boníssim i a més a més cassolà.



Ingredients:
- 250 ml de llet
- 90 gr de cacau en pols
- 25 gr de maizena
- 200 ml de nata líquida
- 150 gr de xocolata negra
- 75 gr de sucre

Primer posarem a coure la llet amb el cacau en pols. Barregem la maizena dins un got amb una miqueta de llet i l'afegim a la xocolata un cop arrenqui el bull. Anem barrejant fins que espesseixi. Reservem.

En un altre cassó posem la nata líquida juntament amb la xocolata trencada a trossos i el sucre. Escalfem a foc baix i anem remenant fins que s'hagi dissolt del tot.

Ara aboquem la última mescla a l'anterior i ho barregem. Incorporem el gelat dins una besuguera i cap al congelador.

Treurem el gelat cada 1-2 hores uns 2 cops per remenar-lo i eliminar els cristalls.



Nota: Podeu acompanyar-lo d'una galeta trinxada pel damunt o sol. És deliciós.

Bon profit!

divendres, 8 de juliol de 2011

Mousse de iogurt amb pera caramel·litzada



Tenia un tou de peres d'aquelles petites, i ja feia dies que no en sabia què fer.
Havia de preparar alguna cosa on s'aprofitéssin la gran majoria abans no les hagués de llençar!
Així que vaig pensar en realitzar un postre nutritiu, divertit i sobretot on degustar la pera de Lleida....



Ingredients: (per dos gots)
- 150 gr de iogurt grec
- 3 cullerades de sucre
- 100 ml de nata per muntar
- 6 peres petites de Lleida
- 20 gr de mantega i 1 cullerada de sucre.

Primer de tot netegem la fruita i la tallem a dauets. Posem a escalfar en una paella la mantega amb el sucre i aboquem la pera. Saltejar uns 10 min fins que deixi anar el suc i s'estovi. Reservem.

Mesclem el iogurt amb el sucre i a part muntem la nata. Afegim el iogurt i seguim muntant.

Ara muntem el got tot afegint unes culleradetes de pera caramel·litzada al fons, i una cullerada de mousse de iogurt. Repetim l'operació acabant amb la mousse de iogurt.

Per finalitzar podem espolsar unes engrunes de galetes que tinguem.



Bon profit!

dimecres, 6 de juliol de 2011

Gelat de maduixa

Aquest any me emocionat fent gelats i tot i que la temporada de maduixes s'ha esgotat gairebé, us proposo un gelat deliciós, senzill de fer i ràpid!

Rebusqueu alguna tenda que tinguin maduixes i proveu-lo de fer!




Ingredients:
- 500 gr de maduixes
- 170 gr de iogurt grec
- 100 gr de sucre
- 200 ml de nata per muntar

Primer de tot netegem les maduixes, els treiem la fulla i les tallem a trossos i ho afegim dins un bol. Incorporem el iogurt i el sucre amb les maduixes i deixem dins la nevera perquè vagi deixant anar el suc, aproximadament 1-2 hores.

Treiem de la nevera, triturem. Aquí ja ho pot fer cadascú al seu gust, en funció de si li agrada trobar-hi trossets o si ho prefereix ben fi.
Muntem la nata i incorporem el puré de les maduixes.

Aboquem dins una safata, tapem i congelem.
Anem treient del congelador cada 1-2 hores un parell de vegades per remenar-ho amb una cullera.

Bon profit!

dilluns, 4 de juliol de 2011

Pastís mousse de llimona



Fa molt de temps que busco una recepta de mousse de llimona que em faci el pes, que em cridés l'atenció i sobretot.... que no portés llet condensada, sinó que es tractéssin els ingredients tradicionals d'una mousse.

La por que sempre he tingut és que sortís massa àcida, però he pogut aconseguir un equilibri perfecte amb la quantitat justa de sucre.

El resultat? Un postre refrescant, amb el cris-cris al paladar i un gustet de llimona ideal.



Ingredients:
- 6 galetes integrals grans
- 30 gr de mantega
- El suc de dos llimones grans (uns 150 ml)
- ratlladura de mitja llimona
- 3 ous
- 175 gr de sucre
- 4 fulles de gelatina
- 300 ml de nata per muntar.

Primer triturem les galetes i les barregem amb la mantega que haurem escalfat prèviament. Aboquem dins la base del motlle que tindrem coberta amb paper sulfuritzat i aplanarem amb l'ajuda d'una cullera. Reservem a la nevera.

Ara posem a escalfar a foc baix el suc de llimona (colat) amb 75 gr de sucre, i un cop dissolt afegim les fulles de gelatina fins que es desfasin.

Ara separem els rovells d'ou de les clares, i blanquejem els rovells amb el sucre restant.
Muntem la nata i la reservem.

Mesclem els rovells amb el suc de llimona amb compte, i ho acabem afegint a la nata muntada juntament amb la ratlladura de llimona. Seguim muntant perquè quedi ben incorporat. Reservem.

Muntem les clares i les afegim a la mescla tot vigilant que no se'ns baixi el volum.

Incorporem la mousse dins el motlle i reservem a la nevera fins el moment de servir.



Nota: És preferible fer una mousse d'un dia per l'altre, així ajudarem a que el pastís agafi una bona consistència.

Bon profit!