dissabte, 31 de març de 2012

Sticky toffee pudding per Film&Food

És final de mes i toca un altre dels reptes que ens proposen des de Film&Food, aquesta vegada haviem d'endevinar quina recepta era la que ens proposaven amb l'ajuda d'unes fotos i una mica d'imaginació.
Es tracta d'una recepta tradicional anglesa que s'acompanya d'una salsa de caramel, i segons els meus dots d'investigació adquirits després d'haver vist tants capítols de "Colombo" he acabat arribant a aquesta magnífica recepta. Un púding amb dàtils i acompanyat d'una salsa de caramel que no fa veure les estrelles ni els àngels, directament conectes amb el més enllà.

Reconec que en la meva vida no havia provat el púding fins que un dia el Marc em va confesar el seu deliri per aquest tipus de postres. A hores d'ara m'atreviria a dir que hi ha pocs púdings que no haguem preparat, i espero que me'n faltin molts per descobrir! però fins a dia d'avui declaro aquesta recepta com una de les meves preferides... Aquí us deixo la recepta d'en Jamie Oliver:

Ingredients:
- 225 gr de dàtils
- 200 ml d'aigua bullent
- 85 gr de mantega en pomada
- 170 gr de sucre morè
- 170 gr de farina amb llevadura incorporada
- 2 ous
- 1 culleradeta de gingebre en pols
- 1 culleradeta de canyella en pols


Posem els dàtils desossats i lleugerament picats dins un bol i els cobrim amb l'aigua bullent. Ho deixem reposar uns 5 minuts i després triturem amb una batedora fins aconseguir un puré. Reservem.

Dins un bol batem la mantega estovada amb el sucre morè. Anem afegint els ous un a un fins que quedin integrats. Seguidament aboquem el puré de dàtils i remenem.
Per últim incorporem la farina i les espècies en dues tandes fins aconseguir una massa sense grumolls.

Aboquem la massa dins un motlle rectangular prèviament untat amb mantega i enfornem uns 40 min a 170º, o fins que al punxar-lo amb un ganivet sorti net. Un cop cuit el deixem refredar.

Ingredients per la salsa de caramel:
- 200 ml de nata líquida
- 75 gr de sure morè
- 30 gr de mantega

Posem tots els ingredients dins un cassó petit i ho escalfem a foc mig fins que s'hagi dissolt la mantega i el sucre.

Per degustar el púding podem tallar-lo en porcions i servir-lo acompanyat de salsa de caramel. Ho escalfem al microones uns 3 minuts i ja el podrem disfrutar calent o tèbi, però mai fred.
Personalment no cal menjar-lo inmediatament després d'haver-lo preparat, mentres tinguem la sort de gaudir d'un microones. Finalment podeu afegir unes perles de caramel pel damunt per acabar d'emfatitzar encara més el gust.

Bon profit!

dilluns, 26 de març de 2012

Pastís fondant amb toffe i gelat d'avellana


Un postre senzill de preparar i sobretot una delicia extrema que ningú podrà rebutjar. El pastís fondant normalment es prepara amb la mateixa quantitat de sucre, mantega i xocolata, però ja hi sóc jo per portar la contrària, només he rebaixat la quantitat de mantega i sucre i queda igual de bo i potent.
Acompanyat de qualsevol gelat queda genial, però en aquest cas un d'avellana converteix aquest pastís en un postre suprem per un diumenge calorós i mandrós.

Ingredients pel pastís:
- 200 gr de xocolata negra del 70%, preferiblement Lindt
- 125 gr de mantega
- 150 gr de sucre
- 5 ous
- 25 gr de farina
- 100 gr de perles de toffee

 
En un cassó posem la xocolata i la mantega perquè es fonguin a foc baix. Un cop desfets ho reservem i deixem refredar.
Dins un bol batem els ous amb el sucre fins que quedin ben espumosos, seguidament afegim la xocolata i mesclem. Incorporem la farina i barrejem fins que quedi ben incorporada i sense deixar cap grumoll.
Per últim afegim les perles de toffe i aboquem la massa dins un motlle rectangular, preferiblement cobert de paper sulfuritzat o untat amb mantega.

 
Enfornem a 200º durant uns 35 minuts.

 
Ingredients pel gelat d'avellana:
- 2 cullerades soperes de praliné d'avellana
- 200 ml de nata líquida per muntar
- 40 gr de sucre


Muntem la nata juntament amb el sucre. Un cop la tinguem ben ferma afegim el praliné d'avellana i mesclem amb compte de que no baixi.

 
Aboquem dins un recipient i congelem. Hem de treure el gelat un parell de cops cada 2 hores aproximadament per remenar-lo i trencar els cristalls que s'hi poguin fer, d'aquesta forma ens quedarà més esponjós.

 
Bon profit!

divendres, 23 de març de 2012

Brownie de pastanaga i formatge de cabra

Avui no us proposaré una recepta dolça pel cap de setmana, sinó que es tracta d'un aperitiu diferent i sorprenent que pot agradar molt. Senzill de fer i amb uns ingredients que combinen a la perfecció.

Ingredients:
- 1 pastanaga
- 2 cullerades de farina
- 35 gr de mantega en pomada
- 50 gr de formatge de cabra
- 4 nous picades
- 1/2 culleradeta de llevadura
- sal
- pebre
- orenga

Primer pelem la pastanaga i la posem a coure en aigua bullent uns 15 minuts, fins que quedi cuita. L'escorrem, la triturem i reservem el puré.
En un bol batem la mantega en pomada amb l'ou, la sal i el pebre. Afegim el puré i el formatge de cabra i mesclem.

Incorporem les dues cullerades de farina amb la llevadura i barrejem fins que quedi ben integrat.
Acabem el brownie amb les nous ben picades i aboquem la massa dins un motlle quadrat o rectangular que haurem untat prèviament amb una mica de mantega.

Enfornem entre 15-20 min a 170º. Quan estigui cuit el deixem refredar.
Desenmotllem i servim en porcions amb un xic de formatge de cabra esmicolat pel damunt i un polsim d'orenga.

Bon profit!

dijous, 22 de març de 2012

Pa de pesto i parmesà

Ultimament m'estic aficionant a preparar pans de diferents tipus, i la veritat és que és tot un món, ben bé no te l'acabes!  Avui torno amb una corona però aquest cop amb pesto i parmesà, mmmmm... i quina oloreta....

Ingredients:
- 1 ou batut
- 325 ml d'aigua
- 500 gr de farina blanca
- 1 sobre de llevadura seca
- 1 culleradeta de sal
- 3-4 cullerades de pesto
- 40 gr de parmesà en pols
- 1 ou per pintar

Posem els ingredients del pa dins la cubeta de la panificadora seguint l'ordre establert, excepte el pesto i el parmesà. Iniciem el programa d'amasar i deixem que finalitzi.

Un cop tinguem una bola consistent la treballem al damunt del marbre tot espolsant un xic de farina. L'estirem tot fent un rectangle gran, escampem el pesto per tota la massa i després pel damunt espolsem el parmesà en pols.

Anem enrrotllant la massa com si fós un braç de gitano i el tallem a porcions d'uns 6 cm d'amplada amb l'ajuda d'un ganivet humitejat.
Col·loquem les porcions una mica separades dins un motlle, ho tapem amb un drap i deixem llevar fins que hagi doblat de volum.

Per últim pintem la superfície amb ou batut i enfornem uns 40 min a 180º. Deixem refredar al damunt d'una reixeta i desenmotllem.

Bon profit!

dimecres, 21 de març de 2012

Pastís de lluç i gambes, gratinat amb salsa rosa


Ingredients:
- 2 filets de lluç sense pell ni espines
- 75 gr de gambes
- 3 pebrots del piquillo
- 1/4 de ceba
- 1/2 pebrot verd
- 100 ml de caldo de peix
- 100 ml de llet
- 5 ous

Tallem la ceba, el pebrot i l'all i els piquem. Ho posem a sofregir en una paella a foc mig. Ara tallem els pebrots del piquillo a tires i ho afegim a la paella un cop s'hagi enrrossit la ceba.
Al cap de 5 minuts aproximadament afegim el lluç que haurem tallat a trossos, i seguidament les gambes. Per últim aboquem el caldo de peix i deixem que vagi coent uns 10-15 minuts.

Dins un bol batem els ous i afegim la llet amb una pisca de sal. Aboquem dins el bol el sofregit que tindrem llest i prèviament tebi i ho mesclem tot junt. Incorporem la mescla del pastís dins del motlle que volguem i enfornem al bany maria durant una 80 minuts aproximadament a 170º.
Deixem refredar i desenmotllem.


Ingredients per la salsa rosa:
- 1 ou
- oli d'oliva
- oli de girasol
- 3 cullerades de kètxup de bona qualitat
- 1 pisca de brandy

Primer fem una maionesa amb l'ou i els olis, i un cop l'ha tinguem muntada afegim el brandy i el kètxup. Seguim mesclant fins aconseguir un color rosa que ens agradi.

Amb aquesta salsa rosa untarem pel damunt el nostre pastís de lluç i ho gratinarem al forn durant uns 3 minuts amb el forn prèviament escalfat.
Ho retirem i conservem a la nevera fins el moment de servir, acompanyat d'una mica de salsa rosa pel damunt.




































Bon profit!

dilluns, 19 de març de 2012

Mousse de crema catalana amb melindros de xocolata

Normalment jo no sóc de cremar-me mentre cuino, com a molt he tingut aquells petits avisos de.. "ais! uis! cagundena!, ..." gràcies al forn, paelles calentes, tasses, etc... Però justament preparant aquesta recepta em vaig encapritxar de fer una bona decoració per la copa de mousse de crema catalana amb un deliciós caramel.
I com que vaig nèixer amb el do de la patosseria no podia fer res més que en comptes d'escampar el caramel pel damunt del paper sulfuritzat (prèviament preparat com sempre), me l'acabés distribuint de forma grollera pel damunt de les mans, això si, només 4 gotetes de caramel van fer el seu efecte instantani, no penseu que em vaig abocar tot el cassó sencer! El resultat va ser una mà dreta adolorida amb 2 marquetes i una mà esquerra amb un dit embolicat a consciència, gràcies a una infermera molt amable que va voler gastar tot tipus d'embenats que es trobava a la vitrina.

Com a conseqüència m'estic passant aquests dies amb el dit que semblo l'E.T, però a part de patossa si alguna cosa tinc és que sóc tossuda, i cuinar amb 9 dits té el seu mèrit. Així que en el dia de sant Josep avui toca crema, però perdoneu-me si no l'he cremada, creia que amb un toc de sucre morè ja hi quedaria la mar de bé, jeje!

Ingredients per la mousse: (2-4 persones)
- 250 ml de llet
- 3 rovells d'ou
- 80 gr de sucre
- 25 gr de maizena
- 1 branca de canyella
- 1 pela de llimona
- 200 ml de nata líquida per muntar
- sucre morè per decorar

Dins un cassó posem a escalfar a foc mig 200 ml de llet amb la canyella i la llimona. A part batem els rovells amb el sucre i un xic de llet. Un cop la llet s'hagi escalfat una mica hi aboquem els rovells i remenem sense parar.
En un gotet dissolem la maizena amb la llet restant, i a la que la crema estigui a punt d'arrencar el bull la tirem. Remenem fins que espesseixi al nostre gust i deixem refredar.

Un cop s'hagi refredat muntem la nata líquida i la incorporem a la crema. Amb la mousse resultant emplenarem una màniga pastissera i omplirem dues copes o gots.
Decorem amb un polsim de xucre morè pel damunt i reservem a la nevera fins el moment de servir.

Ingredients pels melindros de xocolata:
- 2 rovells
- 3 clares
- 50 gr de sucre
- 40 gr de farina
- 20 gr de cacau en pols
- 1 culleradeta de llevadura
- sucre llustre

Dins un bol mesclem els rovells i el sucre. Per separat tindrem mesclats la farina, amb el cacau i la llevadura, i ho afegim a la barreja dels rovells.
Muntem les clares a punt de neu i les anem incorporant a la massa amb compte. Quan tinguem la massa preparada omplim una màniga pastissera i anem fent melindros damunt de paper sulfuritzat, sempre deixant un espai mínim de 5 cm entre ells.
Espolsem sucre llustre pel damunt i enfornem uns 5-10 min a 170º. És important no esperar que s'enrrosseixin de les vores, a la mínima que els veiem sufladets i cuits els retirem.

Bon profit!

divendres, 16 de març de 2012

Pizza de tonyina fresca

Arriba el divendres i com cada nit avui toca pizza a moltes cases. Us en proposo una de ben diferent a les tradicionals margarites i quatre formatges que estem acostumats.
Una pizza sana amb tonyina fresca que donarà un punt de festa al nostre sopar.

Ingredients per la massa:
- 1 cullerada d'oli
- 120 ml d'aigua
- 1/2 culleradeta de sal
- 240 gr de farina
- 1 culleradeta de llevadura seca

Posem tots els ingredients dins la panificadora i encenem el programa d'amassar. Deixem que segueixi el seu curs i un cop finalitzada la treiem de la cubeta i li donem la forma que desitjem, en aquest cas he fet dos pizzetes individuals.
Sempre he fet servir el corró però recomano estirar-la amb les mans, inclús aixecar-la de la taula i deixar que s'estiri amb el seu propi pes.

Ingredients per la pizza: (2 persones)
- 2 lloms petits de tonyina fresca
- 6 tomàquets cherry
- 6 anxoves
- 4 olives negres
- 2 cullerades de tomàquet sofregit
- parmesà
- 40 ml d'oli d'oliva
- 2 grans d'all
- julivert

Primer maridarem la tonyina fresca, tallarem cada llom en 4 parts i els col·locarem dins una safata. Pelem i tallem l'all a dauets, i piquem un manat petit de julivert fresc. Afegim aquests ingredients dins un morter i els aixafem una mica. Incorporem els 40 ml d'oli al morter i escamparem aquesta mescla pel damunt dels talls de tonyina fresca. Deixem que es maridin un mínim de 2 hores a la nevera.

Untem cada pizzeta amb el sofregit de tomàquet. Partim les olives negres i els tomàquets cherry per la meitat i en col·loquem la meitat a cada pizzeta. Hi posem les anxoves i per últim escorrem lleugerament els talls de tonyina i els afegim a la massa.
Espolsem amb una mica de parmesà pel damunt i enfornem uns 15 min a 250º.





































Bon profit!

dijous, 15 de març de 2012

Hamburguesa de llenties i tomàquets secs

El dia 15 ja torna a ser aquí i cada vegada els nois Els fogons de la bordeta i Xocolata desfeta ens proposen reptes més rumiadors però la mar de divertits.

Aquest mes de Març la recepta del 15 va dedicada a les llenties, i què millor que una proposta vegeteriana i ben gustosa per fer un sopar informal, sà i deliciós.

He provat hamburgueses de tot tipus de llegums, però personalment la de llenties s'emporta el premi, resulta molt fina i gens eixuta, i acompanyada de melmelada de carbassó i amb un toc de parmesà és perfecte.

Ingredients: (2 unitats)
- 250 gr de llenties cuites
- 2 tomàquets secs en oli d'oliva
- 1/2 llesca de pa de motlle torrada
- 1/2 ou batut
- 1 pisca de comí
- 1 ou, pa ratllat i farina per arrebossar



Piquem les llenties juntament amb els tomàquets tallats a tires dins la picadora, quan ho tinguem gairebé en forma de puré aboquem la massa dins un bol.
Incorporem dins el bol la mitja llesca de pa de motlle tallada a trossos petits, mig ou batut i la pisca de comí. Barrejem bé i en fem dos hamburgueses amb l'ajuda d'un motlle.


Les pasem amb compte per farina, ou batut i finalment per pa ratllat. Seria bo que ens ajudéssim d'una espàtula perquè no se'ns trenquin, i finalment les reservem a la nevera un mínim de 2 hores perquè agafin cos.


Les coem amb compte en una paella amb oli i les podem servir al damunt del nostre pa acompanyat d'una cullerada de pebrots escalivats, i per finalitzar només caldrà un xic de melmelada de carbassó i parmesà.


Bon profit!

dilluns, 12 de març de 2012

Galetes de maduixes

Som-hi amb una altra tongada de galetes, aquesta vegada fetes amb maduixes dessecades que els aporta una aroma i un gust inmillorable.
Seguirem fugint del tòpic de les xocolates, de moment ho vaig aconseguint!

Ingredients: (16 galetes aprox)
- 100 gr de margarina en pomada
- 175 gr de sucre
- 1 ou i el rovell d'un altre
- 50 ml de llet
- 300 gr de farina
- 1 culleradeta de llevadura
- 2 culleradetes d'emulsionant de vainilla
- 100 gr de maduixes dessecades
- 100 gr de sucre llustre
- 2 cullerades d'aigua

Dins un bol batem la mantega amb el sucre, seguidament anem incorporant l'ou i el rovell i remenem amb l'ajuda d'unes varilles fins que s'hagin integrat bé.
Mesclem la farina amb la llevadura i l'anem afegint en dues tandes al nostre bol. Per últim incorporem la llet i l'emulsionant de vainilla que també pot ser en essència.

Quan haguem aconseguit una massa compacta però manipulable amb les mans, en una taula picarem les maduixes dessecades i les abocarem dins el bol.
Amb les mans humitejades en fem boletes i les aplanarem lleugerament. Podem col·locar uns trossos de maduixes pel damunt per acabar de decorar.
Enfornem uns 15-20 min a 180º, o fins que veiem que han quedat lleugerament daurades pels voltants.




































Per realitzar l'icing només haurem d'incorporar el sucre llustre dins un bol i afegir poqueta aigua, en aquest cas aproximadament 2 cullerades. Quan ens hagi quedat una massa espessa i blanca ja la tindrem a punt, sinó es tractarà d'anar corretgint amb el sucre o bé amb l'aigua.

Aboquem l'icing dins una màniga pastissera petita o una bossa de plàstic petita. En tallem la punta fent un forat molt petit i les anem decorant pel damunt.
Deixem refredar i assecar, i ja les podrem conservar.

Bon profit!

Corona de boletes d'all

Avui toca una recepta de pa molt senzilla de fer, entretinguda, divertida i amb un resultat que us farà veure les estrelles.
Es tracta d'una corona formada de petits panets que prèviament han estat arrebossats en una mescla divina, aromatitzada amb all, herbes italianes i parmesà. Es esponjós i amb un "flonji flonji" de la molla que contrasta perfectament amb el cruixent lleuger de les vores de la corona.

L'olor que deixa anar el forn ja us el podeu imaginar, però el gust que s'hi troba fa que sigui perfecte inclús per menjar-se'l sol, no hi cal res més.

Ingredients:
- 1 ou batut
- 325 ml d'aigua
- 1 culleradeta de sal
- 500 gr de farina blanca
- 1 sobre de llevadura liofilitzada
- 50 gr de margarina
- 50 ml d'oli d'oliva
- 1 cullerada de parmesà
- 3 grans d'all picats
- 1 cullerada d'herbes seques italianes

Dins la panificadora hi posem l'ou batut, l'aigua, la sal, la farina i la llevadura. Encenem el programa d'amassar i ho deixem fer fins que finalitzi.
Un cop hagi acabat treiem la massa i la treballem damunt de la taula lleugerament enfarinada.
Dividim la massa en dos i anem treient porcions mirant que siguin més o menys del mateix tamany. En total haurem de fer entre 12-14 panets.

Dins un bol fonem la margarina i la barrejem amb l'oli, el parmesà, les herbes seques italianes i els 3 grans d'all finament picats.
Arrebossem els panets i els anirem col·locant dins un motlle rodó tipus bundt cake però llis, si no el tenim també podem fer servir un motlle rodó normal i ens sortirà un pa igualment preciós.
Haurem d'anar apretant els panets per fer espai, i finalment aboquem la resta de la mescla pel damunt.
Tapem amb un drap i deixem llevar fins que dobli el seu volum.

Un cop hagi llevat enfornem amb el forn prèviament escalfat a 200º durant uns 35-45 minuts.
Deixem refredar damunt d'una reixeta i desenmotllem.

Bon profit!

divendres, 9 de març de 2012

Pastís mousse de maduixes sobre Blondie

Que millor que rebre el cap de setmana amb una proposta dolça i aprofitant els preus de les maduixes podem preparar un pastís mousse ben senzill, però amb la base de Blondie que farà arrodonir encara més el gust.
El Blondie és un pastís del mateix tipus que el conegut Brownie, però en compte d'utilitzar xocolata negra en aquest cas fem servir xocolata blanca. És molt més fí i encaixa perfectament per acompanyar qualsevol fruita.
Com que les maduixes amb xocolata negra són un clàssic que no a tothom agraden, el passat dissabte era l'aniversari de la meva mare i vaig pensar que un blondie de xocolata blanca podia quedar prou bé acompanyat d'una mousse de maduixes. I el resultat, tot un èxit!

Ingredients pel Blondie:
- 125 gr de mantega en pomada
- 70 gr de xocolata blanca
- 60 gr de farina
- 100 gr de sucre
- 2 ous
- 60 gr de nous

Posem la xocolata trossejada dins un cassó i la fonem a foc molt lent. Reservem.
Dins un bol mesclem la mantega estovada amb el sucre i seguidament anem afegint els ous un a un.
Seguidament incorporem la xocolata blanca que haurem desfet prèviament.

Per finalitzar aboquem la farina i per últim les nous picades ben petites.
Enfornem uns 25 min a 170º dins un motlle rodó o en el que decidim servir el pastís mousse de maduixes, ja que hem de tenir en compte que aquest blondie ens farà de base.

Ingredients per la mousse de maduixes:
- 250 gr de maduixes en puré
- 350 ml de nata per muntar
- 100 gr de sucre
- 5 fulles de gelatina

Posem el puré de maduixes i l'escalfem a foc molt baix. De mentres hidratem les fulles de gelatina, i les afegim dins el puré de maduixes perquè es dissolguin. Un cop s'hagin integrat en el puré retirem el cassó del foc i aboquem una petita part com 3-4 cullerades dins un motlle cilíndric rodó, ja que aquesta gelatina de maduixes la farem servir per la decoració del pastís.

Muntem la nata juntament amb el sucre i quan la tinguem ben ferma hi afegim el puré de maduixes. Mesclem amb molt de compte i finalment ja la tindrem a punt per abocar-la al damunt del nostre Blondie. Recomano haver desenmotllat abans el blondie i col·locar-lo damunt d'un plat sempre aprofitant el motlle lateral per donar forma al pastís, perquè d'aquesta forma no tindrem el risc de que se'ns trenqui.

Guardem el pastís a la nevera un mínim de 4 hores perquè qualli bé, després ja el podrem desenmotllar amb compte dels laterals.
El podem decorar fent unes roses de nata muntada al voltant, i acabant de decorar amb uns quadradets petits de gelatina de maduixa que teniem feta a l'inici.

Bon profit!

dijous, 8 de març de 2012

Galetes integrals de poma




































Ja feia dies que no publicava una recepta de galetes, i tenint en compte que darrerament totes han sigut amb xocolata, aquesta vegada he optat per unes galetes més lleugeres però sobretot gustoses.

Ingredients: (unes 14 unitats)
- 200 gr de compota de poma
- 100 gr de farina integral
- 150 gr de farina blanca
- 75 gr de margarina en pomada
- 100 gr de sucre
- 60 gr de panses
- 1 culleradeta de canyella en pols

Dins un bol mesclem el sucre amb la margarina fins que quedi ben estovada. Seguidament hi afegim la compota de poma ben triturada i mesclem bé fins que quedi integrat.
Incorporem les farines en diferents cops i per últim les panses i la canyella en pols.

Finalment ens quedarà una massa no gaire compacta, més aviat sòlida però si ho volem podem afegir una cullerada més de farina blanca per assegurar que ens quedin cruixents.

Amb l'ajuda de dues culleres anem col·locant al damunt de la nostra safata les galetes. Enfornem durant uns 15-20 min a 200º, o fins que veiem que queden lleugerament torradetes.

Ingredients per la compota de poma:
- 3 pomes pelades, netes i tallades
- 1 cullerada de sucre
- 50 ml d'aigua
- 1 culleradeta de canyella en pols

Incorporem tots els ingredients dins un cassó i ho posem a foc mig i tapat perquè es faci amb el seu propi vapor. Al cap d'uns 35 minuts ho retirem del foc i ho triturem.
En aquest cas en surt més quantitat de la necessària per fer les galetes, però ho podeu conservar en un pot de vidre perfectament.

Bon profit!

dimarts, 6 de març de 2012

Tarta salada de ceba al curri i formatges


Ingredients:
- 9 fulles de pasta philo
- 2 cebes mitjanes o 1 grossa de les d'hivern
- 100 gr de roquefort
- 50 gr de mozzarella ratllada
- 4 ous
- 150 ml de llet
- 1 culleradeta de curri
- 1 culleradeta de comí
- 1 culleradeta d'orenga
- oli i sal

Tallem la ceba a dauets petits i la sofregim en una paella amb oli a foc mig. La salem i deixem que vagi coent tot saltejant-la perquè se'ns enrrosseixi bé. Un cop ben cuita l'apartem del foc i reservem.

Al damunt d'un tros de paper sulfuritzat hi col·loquem les fulles de pasta philo com si féssim una roda, de forma que totes s'uneixin a la part central. Ho podeu fer de 3 en tres o inclús d'una en una, la intenció és que després col·loqueu la pasta philo dins d'un motlle o paella i la massa sobrant vagi replegada cap a l'interior. D'aquesta forma ens quedaran uns laterals imperfectes i d'aspecte rústic.

En un bol batem els ous i la llet. Afegim les culleradetes d'orenga, comí i curri i mesclem.
A la base del nostre motlle amb pasta philo incorporem la ceba sofregida i per sobre aboquem la mescla d'ous.

Tallem a daus el formatge roquefort i l'escampem pel damunt. Acabem amb el formatge mozzarella i enfornem uns 45 minuts a 180º. Quan veiem que se'ns enrrosseix la pasta philo ho tapem amb paper d'alumini i deixem que segueixi fent-se.

Bon profit!

Albergínies farcides de sobrassada




















Ingredients: (2 persones)
- 2 albergínies
- 1/4 de ceba
- 1 tomàquet madur
- 150 gr de carn picada de porc
- 50 gr de sobrassada
- 50 gr de formatge Emmental
- 1 culleradeta d'herbes provençals
- oli, sal i sucre

Primer netejem les albergínies i els treiem el peduncle. Les partim per la meitat i en fem uns talls en diagonal a l'interior. Les col·loquem dins una safata regades amb un raig d'oli i ho enfornem durant uns 30 min a 200º.

De mentres piquem la ceba i la sofregim. Pelem el tomàquet, el ratllem i l'afegim a la paella amb un xic de sal i de sucre. Al cap d'uns 5 minuts incorporem la carn picada i la sobrassada, i deixem que es vagi coent a foc mig.

Un cop tinguem les albergínies cuites al forn, les buidem. En piquem la carn i l'afegim a la paella amb la resta d'ingredients.
Omplim les 4 meitats d'albergínies amb el farcit i per acabar afegim una mica de formatge Emmental que haurem ratllat.
Les acabem d'enfornar uns 20 minuts a 200º o fins que s'hagin daurat una mica.

Bon profit!

divendres, 2 de març de 2012

Pastís de maltesers bicolor




































Iniciem el nostre receptari del mes de Març amb una proposta ben dolça i cridanera. Aquesta proposta la vaig veure al blog de la Dácil Dadá flavors on s'hi troben un recull de receptes dolçes ben vistoses, com a mi m'agraden.
Com sempre faig la vaig adaptar al meu gust i possibilitats, així que vaig canviar la recepta del pastís i la crema de xocolata per una mousse que hi queda molt bé, i aprofitant que fa setmanes haviem de cel·lebrar un aniversari amb els amics vaig optar per aquesta idea tan bona per sorprendre'ls.

Ingredients pel pastís:
- 150 gr de mantega en pomada
- 200 gr de sucre
- 4 ous
- 225 gr de farina
- 1 culleradeta de llevadura

Dins un bol mesclem la mantega amb el sucre. Seguidament hi anem incorporant els ous un a un fins que s'integrin bé.
Barrejem la llevadura amb la farina i l'anem afegint poc a poc al bol.
Quan tinguem una massa homogènia l'aboquem dins el nostre motlle i ho enfornem uns 35-40 min aproximadament a 180º.





































Ingredients per la mousse de xocolata:
- 150 gr de xocolata negra (70%)
- 50 gr de sucre
- 20 gr de mantega
- 2 ous
- 200 ml de nata per muntar

Dins un cassó posem la xocolata trossejada juntament amb la mantega i ho fonem a foc molt baix. Reservem perquè es refredi lleugerament.
Dins un bol barrejem els rovells amb el sucre i seguidament hi anem incorporant la xocolata que haurem desfet prèviament.

Muntem la nata i ho afegim amb la xocolata amb compte. Un cop tinguem la mousse gairebé feta només ens faltarà muntar les clares a punt de neu i afegir-les a poc a poc sense que se'ns baixi.
Quan tinguem la mousse feta la conservem a la nevera fins el moment de muntar el pastís.

Muntatge:
Partim el pastís per la meitat sempre deixant la base com a barret perquè ens quedi més presentable.
Untem per la meitat amb una mica de la mousse de xocolata i l'escampem bé.
Tapem i acabem amb la mousse pel damunt.

Partim unes quantes maltesers per la meitat i les altres les reservem senceres. Posem algunes pels voltants del nostre pastís, i la resta les escampem pel damunt.
La quantitat de maltesers les podeu posar al gust, jo vaig optar per uns 200 gr en dos colors, però en un sol color queda igual de vistós i bo.

Bon profit!