dissabte, 15 de desembre de 2012

Rotllet de truita+crema de formatge a les herbes i salmó fumat



 

Altra vegada tenim el 15 a sobre però aquesta vegada és especial, ja que els nois d'Els fogons de la Bordeta ens van anunciar que seria l'última. Després de dos anys distraient-nos i fent-nos remenar el cap a base de bé només puc estar agraïda i donarl-s'hi les gràcies.
 
I com que s'acosten les festes de Nadal el tema consistia en preparar un aperitiu, i haig de confesar que amb la poca imaginació que estic tenint ultimament, la meva amiga Diana, amb la que compartim receptes, opinions culinàries i sobretot llargues estones de xerrera, va ser qui em va obrir els ulls amb aquest aperitiu. Sencill de fer, bo i sobretot vistós.
 
Gràcies masisa!!
 
Ingredients: (1 rotllet, 6 unitats)
- 2 ous
- 50 gr de salmó fumat
- 75 gr de crema de formatge a les fines herbes
- sal
- julivert picat
- Sucedani d'ous de caviar com els "Ous d'Islandia Royal"
 
Primer de tot preparem la base del rotllet que serà la truita. Deixatem els ous i els posem a coure en una paella grossa procurant fer-ne una capa ben fina i el més grossa possible.
Espolsem una mica de sal i julivert picat per tota la truita i un cop feta la girem amb l'ajuda d'un plat per fer-ne l'altra banda.
La deixem refredar i seguidament la col·loquem al damunt de paper film. Anem distribuint el salmó fumat a llàmines pel voltant de la truita, i finalment escampem una mica de crema de formatge a les fines herbes pel damunt.
 
Emboliquem amb l'ajuda del paper film i en fem un "botifarró. Deixem refredar a la nevera fins el moment de servir.
Abans de servir en fem talls amb un bon ganivet amb compte de que no se'ns aixafi, i decorem amb una mica d'ous d'Islàndia.
 
Bon profit!