dimecres, 5 de juny del 2013

Tarta tatín de cirerols, olives negres i feta




 
 
Aquesta recepta l'he extreta del primer llibre de la Lorraine Pascale "Baking made easy". Com totes les seves receptes el resultat acaba sent inmillorable, però personalment l'he volgut retocar-la una mica i afegir-hi un toc de formatge feta i olives negres per acabar de convertir-la en una tarta tatín totalment mediterrània.
 
És un plat vistós i que sembla que t'hagis deixat la vida a la cuina, però es fa en 10 minuts de res i quedes de perles. Ideal per un sopar refrescant i amb aromes d'estiu!
 
 
Ingredients:
- 1 paquet de pasta de full
- 350 gr de cirerols, poden ser de diferent varietat per donar color
- un grapat d'olives negres
- 100 gr de formatge feta
- 2 cullerades d'oli
- 1 cullerada de vinagre balsàmic
- 1 culleradeta de mel
- 1 pessic de sal
- 1 pessic de pebre
- orenga
- alfàbrega
 
 
Primer de tot preescalfem el forn a 250ºC.
 
Netejem els tomàquets i en partim alguns per la meitat, la resta els deixarem sencers. Escalfem una mica d'oli en una paella i els saltejem una mica. De mentres tallem per la meitat les olives negres i les afegim amb els cirerols juntament amb el vinagre, la mel, la sal, el pebre, l'orenga i l'alfàbrega.
Deixem que cogui tot a foc mig durant uns 5 minuts, i a la que els tomàquets començin a deixar anar aigua retirem la paella del foc i reservem.
Ara treurem la pasta de full i la col·locarem al damunt de la paella, mirant de replegar la massa sobrant a dins com si estiguéssim "cotxant" la nostra tarta tatín perquè no passés fred.
 
Enfornem uns 10 min a 250ºC, o fins que veiem que la pasta de full ha enrrossit prou. Retirem del forn i amb un plat gros girem amb compte la tarta tatín de cirerols.
 
Trenquem el formatge feta grollerament amb els dits i l'escampem pel damunt. Acabem amb unes fulles d'alfàbrega i una mica d'orenga.
 
Podeu consumir-la tèbia, calenta o freda, però consumiu-la perquè us xiflarà!
 
 
 
 
Bon profit!

20 comentaris:

  1. Si que queda vistosa! I aquesta combinació de gustos ha de ser extraordinara! Ideal per un sopar d'estiu!

    ResponElimina
  2. M'has fet venir ganes de fer una tatin salada... sempre les he fet dolces! Aquests ingredients que has triat em semblen estupendos per a quedar ben satisfets!! Petonets

    ResponElimina
  3. Oh!! m'encanta nena!!! quina bonissima pinta!!! les olives negres a plats calents m'encanten...i si es recepta de la Lorraine més!!! petonets

    ResponElimina
  4. jolin amb la Lorraine!! i amb tu! quina pinta t'ha quedat! m'agrada molt per un sopar de divendres....petons

    ResponElimina
  5. Aquesta és una tarta de festa major!

    ResponElimina
  6. Que buena idea la combinación de todos los ingredientes. Besos!

    Ana

    ResponElimina
  7. Uhmmm!!! Que bona, m'encanta la combinació dels ingredients però canviaria el formatge feta per un de cabra.
    Petons

    ResponElimina
  8. Qué bona i qué original...
    La faré, a veure si a mi em queda tan bonica com a tú.
    Petonets.

    ResponElimina

  9. Hola,
    te envío el link a un concurso de cocina por si es de tu interés
    http://concursorecetas.esacua.com/

    Un saludo

    ResponElimina
  10. Hola Helena,

    Hem vist que tens moltes receptes al teu bloc i et volem presentar www.lestevesreceptes.cat, un portal web on els nostres usuaris poden buscar entre més de 38.000 receptes de les pàgines i blocs més populars en llengua catalana.

    A la nostra página hem creat la secció TOP BLOCS DE RECEPTES, un rànquing de blocs on tu també pots afegir el teu bloc. Nosaltres indexem les teves receptes i els usuaris les poden trobar utilitzant el nostre potent motor de recerca. Lestevesreceptes.cat té més de 2.500 visitants únics cada dia que busquen receptes a la nostra página, generant una gran quantitat de tràfic per tots aquells blocs que formen part del nostre portal. I el millor de tot és que no t’has de preocupar de res perquè tot a Lestevesreceptes.cat és gratis!

    Lestevesreceptes.cat té pàgines germanes a França, Portugal, Itàlia, Estats Units o Suècia, entre d’altres. Vols formar part d’aquesta gran familia? Ens agradaría molt comptar amb tu.

    Moltes gràcies per la teva atenció i restem a la teva disposició!!!!

    Carles Vicente
    Lestevesreceptes.cat

    ResponElimina
  11. M'agrada la combinació de sabors que hi has posat... Petons!

    ResponElimina
  12. De la mateixa manera que per l'onze de setembre esta previst fer una cadena humana, els blogs també ens estem preparant per enllaçar-nos

    ens agradaria que us afegíssiu al projecte, aixi com si en podeu fer difusió

    animeu-vos !!

    http://cadenablogs-11setembre2013.blogspot.com/

    ResponElimina
  13. wowww que tatin mas deliciosa, tomo buena nota! besitos

    ResponElimina
  14. Une tarte bien originale. J'aime beaucoup.
    A bientôt

    ResponElimina
  15. Hola Helena,
    Vinc a visitar-te i em trobo amb aquesta magnífica tatin de cirerols, amb tots el colors del món.
    Una abraçada!
    Nani

    ResponElimina
  16. Hola, Helena,
    sóc una seguidora del teu excel·lent bloc. Et felicito per les receptes que penges i per aquestes fotos tan magnífiques.
    Fa mesos que no fas una actualització i estic segura que molts ho trobem a faltar. Espero que no hagis abandonat el bloc, perquè val molt la pena. Així que t'encoratjo que ho reprenguis: ens faràs un favor a tots!
    Moltes gràcies.

    ResponElimina
  17. Una tarta con un aspecto riquísimo. Me la apunto.

    ResponElimina