dimecres, 5 de juny de 2013

Tarta tatín de cirerols, olives negres i feta




 
 
Aquesta recepta l'he extreta del primer llibre de la Lorraine Pascale "Baking made easy". Com totes les seves receptes el resultat acaba sent inmillorable, però personalment l'he volgut retocar-la una mica i afegir-hi un toc de formatge feta i olives negres per acabar de convertir-la en una tarta tatín totalment mediterrània.
 
És un plat vistós i que sembla que t'hagis deixat la vida a la cuina, però es fa en 10 minuts de res i quedes de perles. Ideal per un sopar refrescant i amb aromes d'estiu!
 
 
Ingredients:
- 1 paquet de pasta de full
- 350 gr de cirerols, poden ser de diferent varietat per donar color
- un grapat d'olives negres
- 100 gr de formatge feta
- 2 cullerades d'oli
- 1 cullerada de vinagre balsàmic
- 1 culleradeta de mel
- 1 pessic de sal
- 1 pessic de pebre
- orenga
- alfàbrega
 
 
Primer de tot preescalfem el forn a 250ºC.
 
Netejem els tomàquets i en partim alguns per la meitat, la resta els deixarem sencers. Escalfem una mica d'oli en una paella i els saltejem una mica. De mentres tallem per la meitat les olives negres i les afegim amb els cirerols juntament amb el vinagre, la mel, la sal, el pebre, l'orenga i l'alfàbrega.
Deixem que cogui tot a foc mig durant uns 5 minuts, i a la que els tomàquets començin a deixar anar aigua retirem la paella del foc i reservem.
Ara treurem la pasta de full i la col·locarem al damunt de la paella, mirant de replegar la massa sobrant a dins com si estiguéssim "cotxant" la nostra tarta tatín perquè no passés fred.
 
Enfornem uns 10 min a 250ºC, o fins que veiem que la pasta de full ha enrrossit prou. Retirem del forn i amb un plat gros girem amb compte la tarta tatín de cirerols.
 
Trenquem el formatge feta grollerament amb els dits i l'escampem pel damunt. Acabem amb unes fulles d'alfàbrega i una mica d'orenga.
 
Podeu consumir-la tèbia, calenta o freda, però consumiu-la perquè us xiflarà!
 
 
 
 
Bon profit!