dimecres, 8 d’octubre de 2014

Hamburguesa de seques amb botifarra

Després de fa gairebé 1 any he tornat, s'han ajuntat molts esdeveniments importants que em reclamaven atenció, sumat a les poques ganes de fer grans plats innovadors i fer fotos de forma poseïda com abans. 
Tot s'ha reorganitzat d'una manera tan ràpida que he après a prioritzar moltes coses. La neteja de la casa quan es pot, la compra a última hora, dormir quan es pot, fer els àpats com es pot, i sortir a passejar sempre, etc...

Aquest any no hem marxat de vacances i m'ha passat l'estiu volant..., però sé que el vinent serà entretingut i totalment diferent. 

El motiu de tant trasbals es diu Queralt i amb gairebé 4 mesos em té robat el temps i el cor. Sembla mentida com un melindro tant petit fa que t'enamoris d'ella fins i tot quan es tira un pet, mai ho era dit.


























És per això que en un moment de lucidessa vaig voler fer una recepta ben catalana i original, una hamburguessa de mongetes seques i botifarra, senzilla de fer i de menjar.

En aquest cas l'he volgut acompanyar d'uns camagrocs lleugerament saltejats, i amb una mica d'all i oli. Pensava que hi faltava alguna cosa com sucar el pa amb tomàquet, però a la primera mossegada vaig veure que menys era més, era perfecte.

Ingredients: (2 unitats)
- 1 botifarra
- 100 gr de mongetes seques i escorregudes
- 1 pessic de sal
- 1 pessic de pebre

Posem tots els ingredients dins la picadora i després en fem dues hamburgueses amb les mans ben netes. Deixem reposar a la nevera una hora com a mínim i les posem a coure a la paella amb oli ben calent perquè quedi cruixent.

Com he dit les vaig acompanyar de camagrocs, però qualsevol tipus de bolets saltejats i escorreguts hi quedaran ben bé.
Poseu els bolets damunt del pa torrat, tot seguit l'hamburguesa i acompanyeu amb una mica d'all i oli, és primordial per gaudir plenament d'aquest plat tant català, tant nostre....





Bon profit!