tag:blogger.com,1999:blog-54011243025809784242024-03-19T05:52:23.399-07:00Acabat de ferLa cuina és llibertat d'expressió, és imaginar, disfrutar i tastar.Helenahttp://www.blogger.com/profile/08529891735058007823noreply@blogger.comBlogger305125tag:blogger.com,1999:blog-5401124302580978424.post-15828835612060449002015-07-14T07:54:00.002-07:002015-07-14T07:55:25.519-07:00Pop a la gallega amb puré de patata nova
A l'estiu i sobretot amb la calor d'aquest any, no hi ha ganes d'entretenir-se gaire a la cuina, sinó preparar plats ràpids, nutritius, però deliciosos, que ens permetin disfrutar del menjar,
Gràcies a la generositat del "Celler Vell", vaig poder preparar un plat que maridés perfectament amb un dels seus excel·lents caves. Producte de proximitat, natural, sense sucres afegits i que ajuden Helenahttp://www.blogger.com/profile/08529891735058007823noreply@blogger.com39tag:blogger.com,1999:blog-5401124302580978424.post-64782706141616294862014-10-08T00:51:00.001-07:002014-10-08T00:53:44.736-07:00Hamburguesa de seques amb botifarra
Després de fa gairebé 1 any he tornat, s'han ajuntat molts esdeveniments importants que em reclamaven atenció, sumat a les poques ganes de fer grans plats innovadors i fer fotos de forma poseïda com abans.
Tot s'ha reorganitzat d'una manera tan ràpida que he après a prioritzar moltes coses. La neteja de la casa quan es pot, la compra a última hora, dormir quan es pot, fer els àpats comHelenahttp://www.blogger.com/profile/08529891735058007823noreply@blogger.com19tag:blogger.com,1999:blog-5401124302580978424.post-83594950422774662952013-12-11T02:30:00.001-08:002013-12-11T02:30:30.377-08:00Layer cake de llimona (amb lemon curd)
Sabia que algún dia tornaria però no trobava el moment, ni les ganes culinàries, ni la recepta perfecte per RE-iniciar el meu petit receptari.
Després de tants mesos avui us ofereixo un tallet d'aquest layer cake majestuós, farcit i recobert d'una crema de llimona que agradarà a tothom menys a la meva neboda de dos anys, que s'ha obsessionat amb la Helenahttp://www.blogger.com/profile/08529891735058007823noreply@blogger.com21tag:blogger.com,1999:blog-5401124302580978424.post-9255668752920938212013-06-05T01:02:00.003-07:002013-06-05T01:02:54.259-07:00Tarta tatín de cirerols, olives negres i feta
Aquesta recepta l'he extreta del primer llibre de la Lorraine Pascale "Baking made easy". Com totes les seves receptes el resultat acaba sent inmillorable, però personalment l'he volgut retocar-la una mica i afegir-hi un toc de formatge feta i olives negres per acabar de convertir-la en una tarta tatín totalment mediterrània.
És un plat vistós i que sembla que Helenahttp://www.blogger.com/profile/08529891735058007823noreply@blogger.com20tag:blogger.com,1999:blog-5401124302580978424.post-81275126927077816312013-05-08T00:53:00.000-07:002013-05-08T00:53:06.865-07:00Quiche de pèsols amb pernil
Com alguns sabeu moltes de les hortalisses que entren a casa venen del nostre hort, i tot i que sembli molt bucòlic tenir un hort propi no sempre un es limita a collir els productes de temporada amb un barret de palla super modernillo i prou.
Collir pèsols mentre et punxes una i una altra vegada amb les ortigues ferotges que s'han encapritxat en néixer justament allà! i Helenahttp://www.blogger.com/profile/08529891735058007823noreply@blogger.com20tag:blogger.com,1999:blog-5401124302580978424.post-69570717810998714332013-05-03T02:24:00.001-07:002013-05-03T02:24:41.754-07:00Magdalenes d'albercoc farcides
Les receptes amb fruita fresca sempre són d'agrair, no tot el plaer es redueix a la xocolata!! Aquestes magdalenes amb farcit de melmelada d'albercoc de bona qualitat, i els grills d'albercoc fresc al damunt els dóna una melositat imperdonable!
A part de recomanar-vos aquesta recepta també us volia demanar el vostre vot al Concurs de Caprabo per la recepta de Quiche amb salmó Helenahttp://www.blogger.com/profile/08529891735058007823noreply@blogger.com8tag:blogger.com,1999:blog-5401124302580978424.post-44588520495541708122013-04-21T23:22:00.003-07:002013-04-21T23:22:52.020-07:00Greixonera farcida de Nutella
La Greixonera és un dels púdings propi d' Eivissa més conegut que hi ha, juntament amb el Flaó. La seva elaboració consisteix en aprofitar les restes d'ensaimades, si es dóna el cas, i fer-ne un púding amb llet aromatitzada en canyella, llimona, sucre, ous i cuit en una cassola de fang. Una recepta més que senzilla de fer, i a la vegada dels millors púdings que hiHelenahttp://www.blogger.com/profile/08529891735058007823noreply@blogger.com12tag:blogger.com,1999:blog-5401124302580978424.post-60814694740783999432013-04-15T23:23:00.000-07:002013-04-15T23:23:44.112-07:00Cake de pastanaga
Mai havia preparat un cake de pastanaga i tampoc l'he provat gaires vegades. Només he tingut l'ocasió de provar el pastís de pastanaga de la meva amiga Diana i em va semblar una passada, melós, humit, gens sec i combinat amb el frosting de formatge ja era el toc que faltava!
Després de tant temps rumiant en fer-lo o sinó m'he decidit per una versió sense nous, però amb un tocHelenahttp://www.blogger.com/profile/08529891735058007823noreply@blogger.com16tag:blogger.com,1999:blog-5401124302580978424.post-58991305934399180322013-04-11T11:19:00.001-07:002013-04-11T11:19:29.360-07:00Brownie Oreo (Lorraine Pascale's)
Aquest Brownie és una recepta de les mil i una que té la meva estimada Lorraine Pascale's. Es tracta d'un Brownie molt cremós i lleuger, ja que només té 2 cullerades de farina, però a la vegada compacte gràcies a la quantitat de xocolata negra que ens aporta.
En el meu cas la recepta l'he extreta de la web de la BBC, però crec que aquesta surt al primer llibre "Helenahttp://www.blogger.com/profile/08529891735058007823noreply@blogger.com36tag:blogger.com,1999:blog-5401124302580978424.post-57014332716628785712013-04-10T02:23:00.000-07:002013-04-10T02:23:22.998-07:00Pa de pesto rosso
Els pans farcits a més de ser distrets i divertits de preparar donen un gust i una alegria a la taula inigualable. Si teniu temps el cap de setmana, doneu-vos el plaer de degustar un pa com aquest que també el podeu combinar amb pesto verd si ho preferiu, jo vaig tirar del que tenia a la nevera.
Suqueu amb força oli del bo i a disfrutar!
Ingredients:
Per al pa:
- Helenahttp://www.blogger.com/profile/08529891735058007823noreply@blogger.com70tag:blogger.com,1999:blog-5401124302580978424.post-24087317267188080272013-04-08T03:37:00.002-07:002013-04-08T06:39:16.189-07:00Cheesecake
De pastissos de formatge n'he preparat de molts tipus amb diferents tipus de formatges tipus mató, ricotta, burgos, mascarpone.... i en diferents mètodes ja sigui al forn, al forn i al bany maria, en gotets individuals o simplement quallats a la nevera.
Però per mi aquest no és un pastís de formatge com els que he estat fent fins ara, el Helenahttp://www.blogger.com/profile/08529891735058007823noreply@blogger.com17tag:blogger.com,1999:blog-5401124302580978424.post-34690465363044320692013-04-02T23:53:00.000-07:002013-04-02T23:53:30.379-07:00Magdalenes de xips de crema de cacauet
La veritat és que la crema de cacauet no l'he provada en ma vida i sempre he tingut una associació totalment negativa amb ella. Però ja fa temps que a la tenda de l'Ingrid de My lovely food que en venen uns xips amb els que podem preparar infinitat de receptes, des de galetes, magdalenes, brownies, salses...
La primera prova va ser amb unes galetes escoceses on vaig Helenahttp://www.blogger.com/profile/08529891735058007823noreply@blogger.com8tag:blogger.com,1999:blog-5401124302580978424.post-58820342876858121312013-03-25T01:34:00.001-07:002013-03-25T01:34:21.076-07:00Ànec especiat amb prunes d'en Jamie Oliver
Avui toca una recepta ideal per un diumenge, d'aquells rostits que es fan a poc a poc al forn i a poca temperatura i on a l'hora de degustar-lo la carn surt sola de l'os de tan tendre que ha quedat.
Una recepta del Jamie Oliver una mica versionada al meu estil i possibilitats, on les prunes acompanyen el rostit a les mil meravelles.
Ingredients: (2 persones)
- 2 Helenahttp://www.blogger.com/profile/08529891735058007823noreply@blogger.com11tag:blogger.com,1999:blog-5401124302580978424.post-54999178229273266112013-03-17T01:52:00.000-07:002013-03-17T01:52:41.181-07:00Trufes de cervesa Guinness
El primer cop que preparo unes trufes i quina millor manera que celebrar el dia de Sant Patrici amb unes temptacions al toc de cervesa Guinness.
Aquí no tenim la constum de celebrar-ho però a casa ho fem en honor al nostre gat, l'irlandès.... així és com l'anomenem quan es fa el sord i no ens fa cas. Com sabeu alguns és un gat pelroig encantador i qualsevol excusa és Helenahttp://www.blogger.com/profile/08529891735058007823noreply@blogger.com16tag:blogger.com,1999:blog-5401124302580978424.post-2600186229942330062013-03-15T07:24:00.000-07:002013-03-15T07:29:44.804-07:00Muffins de xocolata d'en Dan Lepard
No anunciaré cap notícia bomba amb uns muffins de xocolata, i menys si dic que són tremendos i els venc com els millors del món mundial. Aquesta recepta és original del mestre Dan Lepard i fa temps que circula per blocs de cuina i mai m'havia cridat l'atenció, quin temps perdut....
Però francament us animo a que proveu de fer-los, tot i que hi Helenahttp://www.blogger.com/profile/08529891735058007823noreply@blogger.com13tag:blogger.com,1999:blog-5401124302580978424.post-86357386490271981812013-02-25T00:25:00.004-08:002013-02-25T00:25:53.004-08:00Púding de crema i maduixes
Normalment quan un prepara brioix aquest s'acaba ressecant amb el pas dels dies, i és una autèntica pena... perquè havia preparat una coca de brioix de crema pel cap de setmana amb tota la il·lusió i a mesura que passaven les hores anava quedant seca i seca...Una solució? Preparar un púding amb unes maduixes que ja començen a fer primavera i el resultat va ser un postre IMPRESSIOANT.
Helenahttp://www.blogger.com/profile/08529891735058007823noreply@blogger.com15tag:blogger.com,1999:blog-5401124302580978424.post-43506735650075779452013-02-20T01:31:00.000-08:002013-02-20T01:31:14.044-08:00Pie de llima
Per l'aniversari del meu pare sabia que havia de preparar un postre lleuger però a la vegada llaminer, i sabent l'èxit dels pastissos amb cítrics aquesta versió del Pie de llima s'havia de provar.
Senzill de preparar tot i que necessiti bastants passos a seguir i hagi de reposar unes quantes hores a la nevera, dolç però amb un contrast mig àcid que s'agraeix, i sobretot lleuger.Helenahttp://www.blogger.com/profile/08529891735058007823noreply@blogger.com14tag:blogger.com,1999:blog-5401124302580978424.post-45235314230899311152013-02-13T03:08:00.000-08:002013-02-13T03:08:00.734-08:00Margarides de Frankfurt
Des que vaig veure aquesta magnífica idea al blog de Kanela y Limón, sabia que no trigaria gens ni mica a provar sort amb l'experiment i efectivament el resultat és sorprenent. Perfecte per trencar amb un sopar divertit i sensacional, i inclús per sorprendre els convidats quan venen a casa!
Amb una mica de salsa de kètxup per anar sucant quan vé de gust, o pels més Helenahttp://www.blogger.com/profile/08529891735058007823noreply@blogger.com14tag:blogger.com,1999:blog-5401124302580978424.post-85772258196216087912013-02-11T00:00:00.000-08:002013-02-11T06:52:21.577-08:00Magdalenes integrals amb civada i sèsam
Des de petita els productes integrals m'han fascinat, de la mà de mun pare podia berenar galetes de civada com si m'anés la vida. O unes cruixents de poma que em penso que ja han deixat d'existir, quina pena....
No he entès perquè molta gent rebutja qualsevol producte integral, no es tracta de fer dieta ni de que engreixi menys (no somiem truites ara!), sinó que el gust es pot Helenahttp://www.blogger.com/profile/08529891735058007823noreply@blogger.com10tag:blogger.com,1999:blog-5401124302580978424.post-1718119553599286182012-12-15T00:00:00.000-08:002012-12-15T04:26:25.042-08:00Rotllet de truita+crema de formatge a les herbes i salmó fumat
Altra vegada tenim el 15 a sobre però aquesta vegada és especial, ja que els nois d'Els fogons de la Bordeta ens van anunciar que seria l'última. Després de dos anys distraient-nos i fent-nos remenar el cap a base de bé només puc estar agraïda i donarl-s'hi les gràcies.
I com que s'acosten les festes de Nadal el tema consistia en preparar un aperitiu, i haig de confesar que Helenahttp://www.blogger.com/profile/08529891735058007823noreply@blogger.com23tag:blogger.com,1999:blog-5401124302580978424.post-69010370807623167522012-11-27T23:39:00.000-08:002012-11-27T23:40:47.743-08:00Púding salat de pernil dolç i formatge
Des que m'he tornat una autèntica aficionada als púdings que vaig rumiar en preparar alguna coseta salada per innovar una mica. Així que partint del tradicional biquini farcit de pernil dolç i formatge, si l'embevem lleugerament farà que obtinguem un "biquini" totalment diferent, ben esponjós i amb el formatge desfent-se a mesura que Helenahttp://www.blogger.com/profile/08529891735058007823noreply@blogger.com20tag:blogger.com,1999:blog-5401124302580978424.post-81636541840820859852012-11-22T23:17:00.002-08:002012-11-22T23:17:27.608-08:00Pizza vegeteriana d'Hummus de la Lorraine Pascale's
Una pizza de la mítica Lorraine Pascale's, al principi us pot xocar perquè no ens enganyem... una pizza sense tomàquet ni mozzarella sona rara rara.... I el primer cop que la vaig veure al llibre em va sorprendre però de seguida vaig saber que un dia la faria.
És d'aquelles pizzes que al fer-hi una mossegada penses que les tradicionals et fan més el pes, però quan al finalHelenahttp://www.blogger.com/profile/08529891735058007823noreply@blogger.com16tag:blogger.com,1999:blog-5401124302580978424.post-37982286095492733412012-11-21T00:22:00.003-08:002012-11-21T00:22:54.650-08:00Magdalenes de plàtan i canyella
Les magdalenes les coneixem des que som petits. Després ens trobem les coronades amb la cremeta irresistible del damunt conegudes com cupcakes, o sinó les maxi magdalenes anomenades muffins, però no ens enganyem.... les magdalenes són les que sempre ens han acompanyat en un moment de deliri, de cerca de dolç petitó i mesurat, barrejades amb fruita, xocolata, etc...
Helenahttp://www.blogger.com/profile/08529891735058007823noreply@blogger.com17tag:blogger.com,1999:blog-5401124302580978424.post-16175997477287045062012-11-19T00:00:00.000-08:002012-11-19T00:00:23.165-08:00Púding de "pinya colada"
Aquesta és d'aquelles receptes que sorgeixen quan un mateix pensa... "I si li afegeixo això? I si li afegeixo un polsim d'allò?.." Molts sabem que els pensaments interns confeccionats amb aquest inici "I si...." només ens portaràn dubtes i negativisme amb un mateix. Però a la cuina la cosa canvia!
Sempre que a un se li acudeixi una idea val més tirar pel dret i provar-la, Helenahttp://www.blogger.com/profile/08529891735058007823noreply@blogger.com9tag:blogger.com,1999:blog-5401124302580978424.post-39753878047885406292012-11-14T00:00:00.000-08:002012-11-14T00:44:12.518-08:00Coca de portobellos i trompetes de la mort
Des que vaig trepitjar Roma per primer cop farà uns 7 anys, que em vaig enamorar dels Portobellos. Allà les tradicionals "Pizza funghi" van plenes d'aquest tipus de bolets, que deshidratats o no els dóna un gust excepcional a les pizzes.
No tenen ni punt de comparació amb els xampinyons, aquests són plens de gust, carnosos i donen un color de tardor excepcional. No proveu de Helenahttp://www.blogger.com/profile/08529891735058007823noreply@blogger.com16