dilluns, 19 de desembre del 2011

Lluç farcit amb salsa al cava




































Una recepta senzilla de fer i que queda molt ben combinada amb la salsa al cava. Un plat econòmic però que fa festa, lleuger i ideal per qualsevol dia d'aquestes festes. Us animo a preparar-lo perquè no en quedareu decebuts!

Ingredients ( per dos persones):
- 4 lloms de Lluç
- 1 gra d'all
- 1 pastanaga petita
- 1 porro (no el farem servir tot)
- 50 gr de gambetes petites
- 30 ml de vi de xerès sec
- 2 cullerades de beixamel
- sal i pebre

Primer treiem dues làmines senceres del porro. Les posem a escaldar en aigua bullint i un cop tendres les retirem i reservem senceres.

Ara fem el farcit, escalfem oli en una paella i incorporem el gra d'all tallat a dauets. Seguidament hi afegim aproximadament uns 50 gr de porro laminat i partit per la meitat i deixem sofregir.
Pelem la pastanaga i la partim per la meitat tot fent bastonets finets de la mida de 5 cm de llarg. Ho incorporem a la paella i saltejem. Al cap d'uns 5 min incorporem les gambetes i ho reguem amb el vi de xerès. Deixem coure uns 10 minutets a foc mig fins que la pastanaga s'hagi estovat lleugerament.

Salpebrem els lloms de lluç. Col·loquem una làmina de porro en horitzontal i el llom de lluç amb la pell cap abaix al damunt. Posem un parell de culleradetes del farcit, afegim una cullerada de beixamenl i tapem amb l'altre llom de lluç a l'inversa, (podem reservar un parell de cullerades del farcit per acabar de decorar el plat). Cordem el lluç amb la fulla de porro tot fent un nus. Si ho preferim podem tallar la part més verda. Repetim l'operació amb l'altre ració i els col·loquem dins la safata.

Enfornem a 180º uns 15-20 minuts.

Ingredients per la salsa al cava:
- 1/2 ceba tendra
- 100 ml de cava brut
- 150 ml de nata líquida

Tallem a dauets molt petits la ceba i la posem a sofregir amb una mica d'oli. Afegim un polsim de sal i seguidament el cava. Deixem coure uns 10 min perquè s'evapori l'alcohol.
Incorporem la nata líquida i deixem coure a foc baix durant uns 20 min. Com més temps la tinguem a foc baix més ens reduirà i el sabor quedarà més concentrat.

Bon profit!

9 comentaris:

  1. Molt bó el farcit i ambla salsa excel·lent.
    Petons

    ResponElimina
  2. M'encanta el lluç! i si a més té aquesta salsa tan festiva...l'hauré de provar!! petons

    ResponElimina
  3. Un plat genial per a aquestes festes. I molt ben presentat.
    Petons.

    ResponElimina
  4. Puc venir a dinar? Va, va... porfa! Quina bona pinta!!
    Petonets guapa
    Sandra

    ResponElimina
  5. Quin regalet més bonic has fet amb aquest bacallà. Està per emportar-se'l a casa!

    Petons!
    Anna

    ResponElimina
  6. Un plat elegant, vistós, boníssim i molt sa, ideal pels dies de Nadal.

    ResponElimina
  7. Carai! Jo només vaig fer un cop escamarlans al cava... el teu lluç fa molt bona pinta! Potser intento fer-ho tan bé! petonet

    ResponElimina
  8. MOLT BON FARCIT, VISTÓS I BONISSIM

    BON NADAL

    ResponElimina