Ja estem en plena tardor i se'ns acaben els trifles, aquells postres magnífics que refrescaven i entretenien qualsevol nit d'estiu. A mode d'acomiadament farem un trifle amb les ultimes figues de temporada.
Ingredients: (per dos copes)
- retalls de pa de pessic, melindros, etc...
- 2 cullerades de vi de xerès dolç
- 4 cullerades de melmelada de figues
- 100 gr de mascarpone
- 100 ml de nata líquida per muntar
- 2 cullerades de sucre
- 2 figues (sucre i ametlla mòlta)
Primer començem a fer la crema de mascarpone tot barrejant el formatge amb el sucre. Afegim la nata líquida i ho muntem tot amb les varilles. Reservem a la nevera.
Ara muntem les copes i a la base hi col·loquem els retalls de pa de pessic a quadradets irregulars. Afegim una cullerada de vi de xerès a cada copa i seguidament dues cullerades de melmelada de figues que haurem escalfat prèviament al microones (és un truc que faig servir perquè aquest tipus de melmelada resulta massa sòlida per treballar-hi).
Aboquem una mica de crema de mascarpone i per últim obrim cada figa a quarts, hi espolsem una cullerada de sucre i una d'ametlla mòlta i les caramel·litzarem al forn.
Bon profit!