dimarts, 15 de juny del 2010

Mousse de xocolata blanca



L'altre dia no sabia què fer de postres, i havent-me sobrat uns retalls de pa de pessic de xocolata vaig pensar que podria fer-ho servir com a base d'alguna mousse.

Vaig trinxar el pa de pessic de xocolata i vaig premer al fons de dos motlles juntament amb una mica de mantega dissolta, i cap a la nevera.

El mousse de xocolata blanca és dolç i bo, però no el recomano a persones que no els agradi molt la xocolata o que no siguin gaire de dolç, perquè francament en certes quantitats pot cansar, però com que a mi no em va cansar pas.... aquí us deixo la recepta.

Ingredients: (per dos motlles individuals)

- 150 gr de xocolata blanca
- 200 ml de nata líquida
- 1 clara d'ou
- 2 cullerades de sucre

Primer de tot muntem la nata líquida i afegim la xocolata blanca prèviament fossa al microones. Seguidament muntem la clara d'ou amb les dues cullerades de sucre. Quan ho tinguem muntat afegim la clara d'ou mica en mica dins la barreja anterior i, ho dispossem dins el motlle sobre la base que haguem fet (en aquest cas pa de pessic de xocolata negra).

Reservem un mínim de 4 hores dins la nevera i podem servir decorant amb ratlladura de xocolata amb llet, o amb qualsevol fruita tallada que lligui pel damunt. Penso que quedaria molt bé un albercoc llaminat però encara no és temporada, llàstima!


3 comentaris:

  1. Gran idea això d'aprofitar els retalls sobrants de pa de pessic, i que bona la xoco blanca feta mousse. Felicitats.

    ResponElimina
  2. Molt bona idea per fer la base d'una mousse... i aquestes postres tan dolces, si la ració és petitona sempre vénen molt de gust. Amb la fruita... encara millor!

    ResponElimina
  3. A mi no em cansa la xocolata, t'ho ben asseguro i menys en forma de mousse, com aquesta que has fet, guapíssima!

    ResponElimina