dimecres, 1 d’agost de 2012

Angel food cake de xocolata



Després de tant temps sense publicar cap recepta i amb les vacances al punt de mira, m'he decidit a fer una petita despedida ben dolça i lleugera.
He pensat que fer una pausa durant el mes d'Agost amb un Angel food cake de xocolata seria la millor forma d'alleugerir les calors, i endolçir el paladar de forma permanent.

Els que heu tingut la sort de provar-lo sabreu que es tracta d'un cake molt i molt lleuger, que enganxa i vicia, i que a la vegada és súper fàcil de preparar, només heu de veure els ingredients...


Ingredients:
- 12 clares d'ou
- 180 gr de sucre
- 80 gr de farina
- 30 gr de cacau en pols pur

En un bol gran muntem les clares a punt de neu amb l'ajuda d'unes varilles, i quan les tinguem semi-muntades hi anem afegint el sucre a tandes.
Un cop ben fermes hi afegim la farina i el cacau en pols que haurem mesclat prèviament, i podem seguir barrejant amb les varilles però a velocitat més baixa.

Aboquem la massa dins un motlle especial per fer "angels food cake" o sinó en un rodó qualsevol.
Enfornem uns 40 minuts a 180º amb el forn preescalfat i retirem.

Deixem que es refredi al damunt d'una reixeta i de mentres anem preparant una cobertura ben senzilla amb uns 20 gr de mantega i uns 100 gr de xocolata negra.
Aboquem la cobertura pel damunt tot fent cercles amb una cullera i deixem reposar.

Ideal per esmorzar, berenar, regalar o convidar.

Bon profit i molt bones vacances!