dissabte, 15 de desembre del 2012

Rotllet de truita+crema de formatge a les herbes i salmó fumat



 

Altra vegada tenim el 15 a sobre però aquesta vegada és especial, ja que els nois d'Els fogons de la Bordeta ens van anunciar que seria l'última. Després de dos anys distraient-nos i fent-nos remenar el cap a base de bé només puc estar agraïda i donarl-s'hi les gràcies.
 
I com que s'acosten les festes de Nadal el tema consistia en preparar un aperitiu, i haig de confesar que amb la poca imaginació que estic tenint ultimament, la meva amiga Diana, amb la que compartim receptes, opinions culinàries i sobretot llargues estones de xerrera, va ser qui em va obrir els ulls amb aquest aperitiu. Sencill de fer, bo i sobretot vistós.
 
Gràcies masisa!!
 
Ingredients: (1 rotllet, 6 unitats)
- 2 ous
- 50 gr de salmó fumat
- 75 gr de crema de formatge a les fines herbes
- sal
- julivert picat
- Sucedani d'ous de caviar com els "Ous d'Islandia Royal"
 
Primer de tot preparem la base del rotllet que serà la truita. Deixatem els ous i els posem a coure en una paella grossa procurant fer-ne una capa ben fina i el més grossa possible.
Espolsem una mica de sal i julivert picat per tota la truita i un cop feta la girem amb l'ajuda d'un plat per fer-ne l'altra banda.
La deixem refredar i seguidament la col·loquem al damunt de paper film. Anem distribuint el salmó fumat a llàmines pel voltant de la truita, i finalment escampem una mica de crema de formatge a les fines herbes pel damunt.
 
Emboliquem amb l'ajuda del paper film i en fem un "botifarró. Deixem refredar a la nevera fins el moment de servir.
Abans de servir en fem talls amb un bon ganivet amb compte de que no se'ns aixafi, i decorem amb una mica d'ous d'Islàndia.
 
Bon profit!

23 comentaris:

  1. Tiene que estar sensacional una mezcla de sabores estupenda y con una presentación impecable. Un abrazo, Clara.

    ResponElimina
  2. Que bo!!! Jo una vegada ho vaig fer amb espinacs, però la teva opció segur que agradaria més.
    Una abraçada, guapa!

    ResponElimina
  3. uns rotllets per aperitiu boníssims

    ResponElimina
  4. Oh reina, quines paraules més maques ens dediques... avui em sembla que acabaré traient els mocadors! jejeje
    Aquests rotllets m'encanten, fan molta festa!
    Moltes gràcies per participar guapa!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  5. ostres quin plat tu!! una pinta fantastica pero el gust ha de ser més que genial! petons

    ResponElimina
  6. Helenette carinyu m' he mosionat!! Quina ilu que m' esmentis al blog, i a mes de masisaaaa XD. Lof iuuuuuuuuuu ;3

    ResponElimina
  7. La de vegades que m ´he fet truita amb formatge, però cuinar-la així ja es tota una delicatessen. M´ho apunto.

    ResponElimina
  8. Quina bona pinta! :D És una forma ben original de menjar truita ^^ M'encanta :)

    Molts petons :D

    ResponElimina
  9. Això sí és un aperitiu que entra sense gana, per la vista.
    Nani

    ResponElimina
  10. me gustaría que las recetas las pudiésemos entender todos, o sea, que también estuvieran en castellano...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hi ha un traductor google al costat, perquè la tradueixis al xinès mandarí si cal.

      Elimina
  11. ¡Yo que venía a felicitarte y me encuentro esta deliciosa receta! ¡Qué pinta!
    ¡Feliz Navidad, entrada de año y vida! ¡Te deseo todo lo mejor, para ti y los tuyos, en el 2013 y siempre!
    Besos gordotes y muchos abrazos llenos de calidez.
    http://comerespecial.blogspot.com

    ResponElimina
  12. Wooowww que ricos.Hice algo parecido,así que adapataré también esta receta.

    Feliz año linda!!

    CAriños

    ResponElimina
  13. Quina delícia!!! aquests rotllets estan de vici total.
    Amb quasi els mateixos ingredients avui he fet uns mini cupcakes salats.
    Que acabis de passar bones festes i que tinguis un 2013 molt feliç.
    un petonàs

    ResponElimina
  14. mmm jo en vaig fer uns de semblants i estan deliciosos!! A més a més amb un ja quedes tip!

    ResponElimina
  15. No podías haber elegido un entrante mejor y más rico. Además con esa presentación no veas como luce ;)

    Besos y feliz fin de semana.

    ResponElimina
  16. Aquests aperitius sempre tenen èxit, queden ben presentats i permeten moltes variacions. Boníssims!

    ResponElimina
  17. Fantàstica idea per un entrant! I a més sembla força fàcil! M'encanta!

    ResponElimina
  18. Que cosa tan sencilla y a la vez tan rica.

    Besos.

    ResponElimina
  19. Helena que rico tiene que estar, me ha gustado mucho tu receta.

    ResponElimina
  20. Uma ideia muito original e sobretudo deliciosa!

    ResponElimina