dimecres, 13 de febrer de 2013

Margarides de Frankfurt

 
 
Des que vaig veure aquesta magnífica idea al blog de Kanela y Limón, sabia que no trigaria gens ni mica a provar sort amb l'experiment i efectivament el resultat és sorprenent. Perfecte per trencar amb un sopar divertit i sensacional, i inclús per sorprendre els convidats quan venen a casa!
Amb una mica de salsa de kètxup per anar sucant quan vé de gust, o pels més atrevits els podeu oferir una mica de mostassa de gra antiga.
En aquest cas he optat per una massa de pa tipus "hamburguesa", que deixant llevar les margarides una estona abans de passar al forn encara guanyen més esponjositat.
 
Ingredients: 4 unitats
Per la massa de pa:
- 25 gr de mantega
- 125 ml d'aigua
- 1 culleradeta de sal
- 1 culleradeta de sucre
- 250 gr de farina blanca
- 1 culleradeta de llevat
 
Posem tots els ingredients seguint l'ordre establert dins la cubeta de la panificadora. Encenem el programa d'amassar i deixem que faci el seu curs. Un cop hagi acabat treiem la massa i la dividim en dos.
 
Per les margarides:
- 2 salsitxes de frankfurt
- 2 ous durs
- orenga
- formatge ratllat (mozzarella, emmental, etc...)
 
Emboliquem cada salsitxa de frankfurt amb la massa i en tapem els extrems. Ara fem talls del gruix d'1 cm i els reservem.
Tallem els extrems de l'ou dur i en fem dos talls a cadascún amb l'intenció que ens sorti un bon tall amb el rovell. El col·loquem al damunt de paper sulfuritzat per anar al forn, i seguidament anirem disposant els talls de frankfurt al voltant de cada rodanxa d'ou dur amb la finalitat de fer una margarida.
És important deixar una mica de separació entre els talls de frankfurt i també amb la rodanxa d'ou dur. Tapem amb un drap i deixem llevar una hora o dues.
 
Ara espolsem orenga pel damunt de les margarides i finalment un grapadet de formatge ratllat. Enfornem uns 20 min a 210º i les treiem fins que s'hagin enrrossit.
 
Serviu-les amb una mica d'amanida verda i un bon bol de kètxup per embrutar-se els morros.
 
Bon profit!

14 comentaris:

  1. Quina cucada, Helena! A més de boniques, aquestes margarides deuen ser molt bones! Petons

    ResponElimina
  2. Hola guapa!! Desde que les vaig veure al seu blog que no me les trec del cap!! t'han quedat perfectes...petons

    ResponElimina
  3. Yo también las hice y a mi hijo le encantaron. Quedan con una forma muy bonita y te han quedado de 10!!!. Besos

    ResponElimina
  4. Que receta más simpática y rica, me encanta como te ha quedado. Un abrazo, Clara.

    ResponElimina
  5. l tant sorprenent! Amb aquestes flors no hi ha perill de perdre els franfurkt!

    ResponElimina
  6. Quedan muy chulas, las tengo en pendientes pero aun no me puse a ello, a ti te quedaron perfectas, un abrazo preciosa

    ResponElimina
  7. T'han quedat genials! Jo tinc pensat fer-les aquest cap de setmana ^^ Tinc un sopar i he decidit sorprendre'ls amb aquesta idea de la Cristina (Kanela y Limón).

    Molts petonets :D

    ResponElimina
  8. Això és una molt bona idea per sorprendre!, t'han quedat precioses, de fet fa una mica de pena menjar-les... Una abraçada guapa!

    ResponElimina
  9. siii jo també les vaig veure, i les tinc a pendents perque em semblen genials!! t'han quedat guapissimes!! que bones...petons

    ResponElimina
  10. Unes margarides que seran la delícia per a petits i no tant petits
    Petons

    ResponElimina
  11. hummm jiji, me encanta, ideal para sorprender a peques y a no tan peques! un besazo

    ResponElimina
  12. Que mones!!! Molt originals, les s'hi haig d'ensenyar a l'Annie!!!
    Petonets

    ResponElimina
  13. Caram!!! Quines margarides més gustoses. I pareixen bones de fer, no?

    Gràcies de visitar el meu blog! ;)

    ResponElimina