dijous, 14 abril de 2011

Amanida fresca de faves i pèsols

Ja fa dies que no actualitzo amb cap mena de recepta i no és per poques ganes, sinó per temps. Però ja des de principis de mes que al veure la proposta de cuinar una recepta amb faves dels blocs "Xocolata desfeta" i "Els fogons de la Bordeta" que no m'hi vaig poder resistir.

Us proposo una recepta fresca, per amenitzar els dies calorosos que se'ns començen a presentar, i sobretot per menjar un platet de faves divertit i original.



Ingredients:
- 250 de faves
- 250 gr de pèsols
- 1 torrada de pa integral
- 1 ceba tendra
- 150 gr de formatge feta

Per la vinagreta:
- oli
- 1 cc vinagre de mòdena
- 1 cc mel
- 1 cc comí

Primer posem a bullir les faves i els pèsols per separat. Quan estiguin cuits i un pèl al dente ho treiem i ho refresquem amb aigua freda. Reservem.

Ara tallem la torrada a dauets petits i fregim dins una paella amb l'oli ben calent. Reservem.
Posem en un plat de servir les faves i els pèsols barrejats, tallem la ceba a llàmines fines i la col·loquem a l'amanida.

Fem el mateix amb el pa fregidet, i per últim tallem a daus el formatge i l'afegim. Reservem a la nevera fins el moment de servir.

Per fer la vinagreta mesclem una culleradeta de mel, una culleradeta de vinagre i un polsim de comí. Anem afegint oli d'oliva fins obtenir una vinagreta consistent.

Reguem la nostra amanida fresca de faves amb aquesta vinagreta.




Bon profit!

9 comentaris:

  1. Veig que ens hem inclinat per faves i pèsols, sols que hjo ofegats i tu en amanida, les dues formes em semblen excel·lents! Sobretot la teva ara que comença a fer calor entra de maravella!

    Un petó

    ResponElimina
  2. Hola, bon dia!
    Amb els pèsols i el formatge feta ha de ser molt fresquet i molt bona! M'agrada molt. Petons i bon cap de setmana

    ResponElimina
  3. Quina amanideta més bona i refrescant!!!! M'agrada molt!
    Gràcies per animar-te a participar!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  4. Que bona aquesta amanideta!! M'encanten tots els ingredients que porta... I així fresqueta entra de luxe!
    Gràcies per participar! Petonets!

    ResponElimina
  5. Quina amanida més original i com dius ben fresqueta! :)

    Molts petonets!!

    ResponElimina
  6. La vinageta i els crostonets de pa són un contrapunt ben interessant!. Això del temps també ho comentava jo a la meva entrada anterior.Cada dia tinc menys temps per comentar...però no et preocupis ens passa a tots i tots ho entenem!Una abraçada.

    ResponElimina
  7. Clar! en amamnida han d´ estar boníssimes les faves i pèsols!
    Petons
    Anna

    ResponElimina
  8. M'agrada trobar amanides, això vol dir que ja estem a sobre del bon temps i aquesta teva és primaveral del tot!

    ResponElimina
  9. Val la pena fer plats amb productes de temporada. Faves i pèsols una bona combinació.
    Recordes la cançó que acaba amb faves i pèsols i julivert...?

    ResponElimina