Us proposo una recepta fresca, per amenitzar els dies calorosos que se'ns començen a presentar, i sobretot per menjar un platet de faves divertit i original.
Ingredients:
- 250 de faves
- 250 gr de pèsols
- 1 torrada de pa integral
- 1 ceba tendra
- 150 gr de formatge feta
Per la vinagreta:
- oli
- 1 cc vinagre de mòdena
- 1 cc mel
- 1 cc comí
Primer posem a bullir les faves i els pèsols per separat. Quan estiguin cuits i un pèl al dente ho treiem i ho refresquem amb aigua freda. Reservem.
Ara tallem la torrada a dauets petits i fregim dins una paella amb l'oli ben calent. Reservem.
Posem en un plat de servir les faves i els pèsols barrejats, tallem la ceba a llàmines fines i la col·loquem a l'amanida.
Fem el mateix amb el pa fregidet, i per últim tallem a daus el formatge i l'afegim. Reservem a la nevera fins el moment de servir.
Per fer la vinagreta mesclem una culleradeta de mel, una culleradeta de vinagre i un polsim de comí. Anem afegint oli d'oliva fins obtenir una vinagreta consistent.
Reguem la nostra amanida fresca de faves amb aquesta vinagreta.
Bon profit!
Veig que ens hem inclinat per faves i pèsols, sols que hjo ofegats i tu en amanida, les dues formes em semblen excel·lents! Sobretot la teva ara que comença a fer calor entra de maravella!
ResponEliminaUn petó
Hola, bon dia!
ResponEliminaAmb els pèsols i el formatge feta ha de ser molt fresquet i molt bona! M'agrada molt. Petons i bon cap de setmana
Quina amanideta més bona i refrescant!!!! M'agrada molt!
ResponEliminaGràcies per animar-te a participar!
Petonets
Sandra
Que bona aquesta amanideta!! M'encanten tots els ingredients que porta... I així fresqueta entra de luxe!
ResponEliminaGràcies per participar! Petonets!
Quina amanida més original i com dius ben fresqueta! :)
ResponEliminaMolts petonets!!
La vinageta i els crostonets de pa són un contrapunt ben interessant!. Això del temps també ho comentava jo a la meva entrada anterior.Cada dia tinc menys temps per comentar...però no et preocupis ens passa a tots i tots ho entenem!Una abraçada.
ResponEliminaClar! en amamnida han d´ estar boníssimes les faves i pèsols!
ResponEliminaPetons
Anna
M'agrada trobar amanides, això vol dir que ja estem a sobre del bon temps i aquesta teva és primaveral del tot!
ResponEliminaVal la pena fer plats amb productes de temporada. Faves i pèsols una bona combinació.
ResponEliminaRecordes la cançó que acaba amb faves i pèsols i julivert...?