dimecres, 30 de març del 2011

Bacallà daurat amb patata i ceba



Jo no sóc persona de remenats d'ou, però fa uns mesos quan llegia una revista de cuina em vaig topar amb aquesta recepta i al principi passava de llarg, però el cap de setmana em va captivar de ple.

Es tracta d'un remenat lleuger, amb bacallà, patates palla i un xic de ceba. El resultat és un plat melós, diferent, un remenat original i sobretot sa i complet. Què més volem?

Ingredients: (per 2 persones)
- 3 ous (segons tamany)
- 4 patates petites
- 1 ceba de figueres petita
- 250 gr de bacallà net i a trossets
- 1 torrada
- oli, sal i orenga

Primer de tot pelarem les patates i les tallarem en bastonets prims. Les fregim i les reservem a un plat amb paper absorvent.
Ara tallem la ceba a dauets i la sofregim en una paella.
Quan estigui daurada afegim el bacallà tallat a trossets i anem saltejant. (Podeu trobar bosses de bacallà net i trossejat a la Sirena mateix, només haureu de descongelar).
Per últim afegim les patates que teniem reservades en paper absorvent i ho saltegem tot junt.

Ara separem les clares dels rovells. Batem les clares lleugerament i les incorporem a la paella amb la resta d'ingredients i ho remenem.
Per últim afegim els rovells i quan estigui fet però un xic melós ja el podrem treure del foc.

Servim amb uns trossos de pa fregit tallat obliquament, i on hi tirarem un polsim d'orenga.

Bon profit!

16 comentaris:

  1. OStres, el bacalao a la dorada! El Xavi me'n parla molt, sempre el tenim pendent de fer perquè al seu pare li encanta!! O sigui que sé de bona tinta que és un plat boníssim! jeje
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  2. Ay mare que bó. La ceba tendrá que ser murciana, perque figueres em pilla un poc llunt.
    Besets

    ResponElimina
  3. Sóc una malalt del bacallà i igualment malalt del remenat. Per tant, molt em temo que acabaré esdevenint un malalt d'aquest platet que no em poso a fer ara mateix perquè no tinc bacallà a casa.

    ResponElimina
  4. Doncs quina cosa més bona, hagués estat una llàstima que t'hagués passat de llarg.
    Apuntada per copiar-la.
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  5. Quin plat de bacallà!!! super vistós i segur que ha d'estar boníssim, té un aspecte diví!
    Molts petonetss

    ResponElimina
  6. Aquest bacallà és un éxit segur a casa meva!

    ResponElimina
  7. Una delícia!, el combinat em sembla d'allò més fi!. Una abraçada.

    ResponElimina
  8. aquest plat portugués és molt i molt bo, i no et dic res menjat a la romàntica lisboa!

    ResponElimina
  9. Sempre he sentit ha parlar molt d'aquesta recepta en blocs, però mai la he tastada i això que a casa ens encanta el bacallà, sens dubte un dia ho hagi de fer, perquè té una pinta fantàstica!

    ResponElimina
  10. asi en remenat me encanta molt bpeto
    miquel

    ResponElimina
  11. A mi em passa lo mateix els remenats no m’acaben de fer el pes, però aquet te molt bona pinta
    Petons

    ResponElimina
  12. Guau! no n´habia sentit a parlar mai d´aquest plat, però amb tots quests ingredient, no pot estar malament de cap manera!
    PEtons
    Anna

    ResponElimina
  13. Estas recetas de bacalao me encantan...BESOS MARIMI

    ResponElimina
  14. ¡Que lujazo! Nos llevas a la misma Lisboa. Gracias y saludos de los idasdecocina

    ResponElimina