dissabte, 19 de març de 2011

Pastís de pastanaga i carbassó





Ja sé que aquest pastís per algunes persones pot resultar molt extrany i gens temptador, però encara que sobti el resultat és un pastís humit, diferent, gustós i sobretot de-li-ciós.

Ingredients:
- 3 ous
- 100 ml de nata líquida
- 150 ml d'oli
- 200 gr de sucre
- 250 gr de farina
- 1 sobre de llevadura
- 1 culleradeta de canyella en pols
- 1 culleradeta de jengibre en pols
- ratlladura d'una llimona
- 2 pastanagues
- 1 carbassó petit
- 100 gr de coco ratllat
- 75 gr de nous

Primer batem els ous i afegim la nata líquida, l'oli i el sucre. Mesclem bé.
Ara afegim la farina, la llevadura i les espècies en pols (canyella i jengibre) i mesclem bé.

Pelem les dues pastanagues i les ratllem. Rentem el carbassó i el ratllem, i ratllem la també la llimona. Ho afegim tot a la mescla anterior i ho barregem bé.
Per últim afegim les nous trinxades i el coco ratllat.

Distribuim la massa dins un motlle i l'enfornem a 160º durant 1 hora i 15-30 min, fins que al punxar-lo amb un ganivet aquest sorti net.



Ingredients per la crema de formatge:
- 100 ml de nata per muntar
- 150 gr de formatge cremós
- 3 cullerades de sucre
- una mica de ratlladura de llimona

Mesclem tots els ingredients i els passem a muntar.
Un cop el pastís s'hagi refredat, distribuim la crema pel damunt, i decorem al gust.



Bon profit!

9 comentaris:

  1. Caray, que bon pastis. Si que es veu humit, pero sobre tot bó.
    Besets

    ResponElimina
  2. Això s'haurà de provar per saber quin sabor té,el trobo d'allò més original!

    ResponElimina
  3. coco, nuez, limón... mmmm, ¡debe de ser una deliciaaaaaaa!

    ResponElimina
  4. Que imezcla mas original! La verdad es que el corte se ve exquisito.Bss Esther

    ResponElimina
  5. Una verdadera incògnita... però tot és dolcet, per tant, deu tenir un gustet dolç i especial. M'agradaria moltíssim probar-lo! i té un aspecte 10! Una abraçada.

    ResponElimina
  6. Estic d'acord que tot i semblar sorprenent ha de quedar una coca boníssima, ben humda i sucosa. I amb la cobertura, encara ha de quedar més bona ;)

    ResponElimina
  7. Quina originalitat de pastís.. Si que em resulta sorprenent, si! Segur que estar d'allò més bo i amb la cobertura deu ser un pecat! Petons

    ResponElimina
  8. Wowww...... havia vist pastanaga, carbaçó però mai junts! segur que ha de ser deliciós! l'aspecte el té sens dubte
    Molts petonetss

    ResponElimina
  9. Jo tampoc havia vist mai la pastanaga i el carbassó junts en un pastís, però deu ser boníssim! Tinc pendents de publicar una recepta de pastissets de pastanaga i realment van quedar com tu dius: humits i esponjosos, una autèntica delícia!!! La cobertura és fantàstica!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina