dimecres, 20 de febrer del 2013

Pie de llima

 
Per l'aniversari del meu pare sabia que havia de preparar un postre lleuger però a la vegada llaminer, i sabent l'èxit dels pastissos amb cítrics aquesta versió del Pie de llima s'havia de provar.
Senzill de preparar tot i que necessiti bastants passos a seguir i hagi de reposar unes quantes hores a la nevera, dolç però amb un contrast mig àcid que s'agraeix, i sobretot lleuger.
 
Una pena no haver pogut fer la foto del tall!! 
 
Ingredients:
Per la massa de galeta:
- 115 gr de mantega en pomada
- 55 gr de sucre
- 175 gr de farina
- 1 cullerada de llet (opcional)
 
En un bol mesclem la mantega en pomada amb el sucre, ho batem bé i anem incorporant la farina en tandes fins aconseguir una massa compacta i ben homogènia. En el cas que veiem que se'ns desenganxa massa hi afegim una cullerada de llet per acabar de lligar.
Forrem un motlle amb paper del forn i untem amb mantega els voltants. Repartim la massa per la base del motlle i pels costats. Anem allissant la massa amb l'ajuda d'una cullera o amb els propis dits.
 
Punxem la base amb una forquilla i enfornem uns 10-12 minuts fins que veiem que hagi enrrossit a 180º.
 
Per la crema de llima
- 315 gr de sucre
- 200 gr de mantega
- ratlladura de dues llimes
- 200 ml de suc de llima (aproximadament 5 unitats)
- 5 ous
- 200 ml de nata per muntar + 30 gr de sucre
 
En un cassó hi posem el suc de llima, la ratlladura i el sucre. Deixem que es fongui i se'ns faci un almíbar a foc mig.
Seguidament hi afegim la mantega i un cop s'hagi fos hi anem incorporant els ous batuts amb un colador. Anem remenant tota l'estona a foc mig-baix i esperem a que espesseixi. Un cop tinguem el curd de llima fet el retirem i deixem refredar.
 
Quan tinguem la crema freda l'aboquem dins el nostre motlle de galeta. Muntem 200 ml de nata amb el sucre, ho distribuim amb compte pel damunt de la crema i ratllem una mica de llima pel damunt per decorar.
Deixem reposar el pie de llima a la nevera perquè acabin de quallar els ingredients del farcit, es recomana preparar-ho d'un dia per l'altre.
 
Bon profit!

14 comentaris:

  1. uau, uau i uau!! Fantàstica, de llima! Aquesta me la guardo ara mateix! Ets la Glòria, oi? ;-) Petons

    ResponElimina
  2. Un postre refrescante para culminar una buena comida. Besos!

    Ana

    ResponElimina
  3. Tot el que porti llima m'encanta! felicitats al teu pare i a tu!! petonets

    ResponElimina
  4. Quina bona pinta, el teu pare segur que va quedar encantat! A mi la llima em xifla!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  5. Hola guapa!!!! m'encanten els pastissos que porten citrics, així que estás més que aprovada!! :)...un petonet

    ResponElimina
  6. Mmmmmmmmmmm esta tarta le va a encantar a mi marido. Es un apasionado de los sabores ácidos.

    Besos.

    ResponElimina
  7. Me encantan los citricos, pero la lima no la suelo comprar, me da que es demasiado acida, pero si tu dices que esta bueno la probare a ver que tal, besitos preciosa

    ResponElimina
  8. Jonsempre he fet pie de llimona, però aquest amb llima, s'ha de provar!!!!
    Petonets.

    ResponElimina
  9. oohhh amb el que m'agrada la llima!!! quin pastis tan bo i refrescant!! me l'enduc per degusta'l a l'estiu...que ja arriba, ja, ja!! petons

    ResponElimina
  10. Que bona!!! m'agrada!!!

    ResponElimina
  11. La trobo super interessant aquesta recepta.
    me l'apunto!!!
    Si vols que et digui la veritat, encara no sé quin sabor té la llima. Però bé, tot és questió de provar-la.
    Petonets!!!!

    ResponElimina
  12. Aquest pastis ha de ser molt refrescant, el provaré
    Petons

    ResponElimina
  13. Los postres ácidos me encantan por lo refrescantes y lo bien que sientan despues de una buena comida.
    Saludos

    ResponElimina