Avui toca una recepta ideal per un diumenge, d'aquells rostits que es fan a poc a poc al forn i a poca temperatura i on a l'hora de degustar-lo la carn surt sola de l'os de tan tendre que ha quedat.
Una recepta del Jamie Oliver una mica versionada al meu estil i possibilitats, on les prunes acompanyen el rostit a les mil meravelles.
Ingredients: (2 persones)
- 2 cuixes de confit d'ànec
- 4 prunes vermelles
- 2 cullerades del propi llard o oli d'oliva
- 2 cullerades de salsa de soja
- 1 culleradeta de barreja d'espècies Tandoori Massala (si no en teniu podeu optar per afegir una mica de pebre vermell, comí i coriandre)
- 1 culleradeta d'orenga
- 1 culleradeta de canyella en pols o una branca de canyella
- sal i pebre
Un dia abans prepararem les cuixes marinades. Treiem les cuixes de confit dànec i en reservem bona part del seu llard. Les reservem a un plat.
De mentres en una safata barrejem dos cullerades del seu llard, la salsa de soja, la sal, el pebre, l'orenga, la canyella i la barreja d'espècies Tandoori Massala.
Un cop fet el marinat hi afegim les cuixes i les untem bé. tapem i deixem reposar a la nevera fins el dia següent.
Un cop marinades, disposem en una safata neta les prunes tallades en quarts, al mig hi col·loquem les cuixes de confit d'ànec i pel damunt hi abocarem la salsa del marinat.
Enfornem a 170º durant dues hores. Podeu tapar amb paper d'alumini si heu de marxar i els últims 45 min destapar-ho perquè la pell quedi cruixent.
Llest per emplatar i si voleu ho podeu acompanyar d'una mica d'arròs blanc.
Bon profit!
Fa un munt de temps que no en faig. T'han quedat delicioses!
ResponEliminaoh, quin bon tiberi!! Aquesta me l'apunto, a més de les espècies, que m'encanta posar a tot arreu, això de l'afegit de soja m'ha encantat. Petonets!
ResponEliminahttp://lacocinaylosanimales.blogspot.com.es/
ResponEliminaQuina bona pinta que fan, petons
ResponEliminaostres! aquest és un plat digne de Setmana Santa!!! petonets
ResponEliminaUn plat de chef. Certainement délicieux. J'adore le sucré/salé.
ResponEliminaBravo!!!
A bientôt
This sounds really good! Thank you for sharing.
ResponEliminaamb el que m'agrada l'ànec, si es del Jamie, exit assegurat! petons
ResponEliminaAquesta recepta l'apunto a pendents, que l'ànec a mi m'encanta!!!
ResponEliminaPetonets.
Oh, al frigorífic tinc dues cuixes d'ànec...No et dic més!
ResponEliminaNani
M'encanta la combinació de sabors. Un plat exquisit!
ResponElimina