dilluns, 25 de març de 2013

Ànec especiat amb prunes d'en Jamie Oliver


 
Avui toca una recepta ideal per un diumenge, d'aquells rostits que es fan a poc a poc al forn i a poca temperatura i on a l'hora de degustar-lo la carn surt sola de l'os de tan tendre que ha quedat.
Una recepta del Jamie Oliver una mica versionada al meu estil i possibilitats, on les prunes acompanyen el rostit a les mil meravelles.
 
 
Ingredients: (2 persones)
- 2 cuixes de confit d'ànec
- 4 prunes vermelles
- 2 cullerades del propi llard o oli d'oliva
- 2 cullerades de salsa de soja
- 1 culleradeta de barreja d'espècies Tandoori Massala (si no en teniu podeu optar per afegir una mica de pebre vermell, comí i coriandre)
- 1 culleradeta d'orenga
- 1 culleradeta de canyella en pols o una branca de canyella
- sal i pebre
 
 
Un dia abans prepararem les cuixes marinades. Treiem les cuixes de confit dànec i en reservem bona part del seu llard. Les reservem a un plat.
De mentres en una safata barrejem dos cullerades del seu llard, la salsa de soja, la sal, el pebre, l'orenga, la canyella i la barreja d'espècies Tandoori Massala.
Un cop fet el marinat hi afegim les cuixes i les untem bé. tapem i deixem reposar a la nevera fins el dia següent.
 
Un cop marinades, disposem en una safata neta les prunes tallades en quarts, al mig hi col·loquem les cuixes de confit d'ànec i pel damunt hi abocarem la salsa del marinat.
Enfornem a 170º durant dues hores. Podeu tapar amb paper d'alumini si heu de marxar i els últims 45 min destapar-ho perquè la pell quedi cruixent.
 
Llest per emplatar i si voleu ho podeu acompanyar d'una mica d'arròs blanc.
 
Bon profit! 

11 comentaris:

  1. Fa un munt de temps que no en faig. T'han quedat delicioses!

    ResponElimina
  2. oh, quin bon tiberi!! Aquesta me l'apunto, a més de les espècies, que m'encanta posar a tot arreu, això de l'afegit de soja m'ha encantat. Petonets!

    ResponElimina
  3. http://lacocinaylosanimales.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  4. Quina bona pinta que fan, petons

    ResponElimina
  5. ostres! aquest és un plat digne de Setmana Santa!!! petonets

    ResponElimina
  6. Un plat de chef. Certainement délicieux. J'adore le sucré/salé.
    Bravo!!!
    A bientôt

    ResponElimina
  7. This sounds really good! Thank you for sharing.

    ResponElimina
  8. amb el que m'agrada l'ànec, si es del Jamie, exit assegurat! petons

    ResponElimina
  9. Aquesta recepta l'apunto a pendents, que l'ànec a mi m'encanta!!!
    Petonets.

    ResponElimina
  10. Oh, al frigorífic tinc dues cuixes d'ànec...No et dic més!
    Nani

    ResponElimina
  11. M'encanta la combinació de sabors. Un plat exquisit!

    ResponElimina