dilluns, 15 d’abril de 2013

Cake de pastanaga

 
Mai havia preparat un cake de pastanaga i tampoc l'he provat gaires vegades. Només he tingut l'ocasió de provar el pastís de pastanaga de la meva amiga Diana i em va semblar una passada, melós, humit, gens sec i combinat amb el frosting de formatge ja era el toc que faltava!
 
Després de tant temps rumiant en fer-lo o sinó m'he decidit per una versió sense nous, però amb un toc especiat que trobo que li queda genial. Fa temps vaig preparar un cake de carbassó i xocolata i veient el resultat d'aquest, és ben bé que les hortalisses són ben agraïdes a la cuina, oi?
 
 
Ingredients:
- 4 ous
- 200 gr de sucre
- 140 ml d'oli d'oliva suau
- 230 gr de pastanaga pelada i ratllada
- 175 gr de farina
- 2 culleradetes de llevadura
- 2 culleradetes de canyella en pols
- 1 culleradeta de gingebre en pols
- 100 gr de formatge crema
- 50 gr de sucre
- 200 ml de nata per muntar
 
En un bol batem els ous amb el sucre fins que quedin voluminosos. Afegim l'oli i batem fins que quedi la mescla ben lligada. Ara afegirem la pastanaga ratllada i per últim la farina i la llevadura.
 
Incorporem la canyella en pols i el gingebre i remenem per últim cop. Aboquem al nostre motlle rectangular i forrat amb paper sulfuritzat, i enfornem uns 50 min a 180º.
Abans de treure'l el punxarem amb un ganivet o punxó per veure si ha quedat fet. El retirem i deixem refredar al dmaunt d'una reixeta.
 
Per preparar el frosting de formatge haurem de barrejar el formatge crema amb el sucre, seguidament afegim la nata líquida i ho muntarem amb l'ajuda d'unes varilles.
Un cop muntat ho afegim pel damunt del nostre cake de pastanaga i si veiem que ens en sobra sempre ho podem congelar en recipients individuals per fer-ne un gelat.
 
Conservem el nostre cake de pastanaga amb frosting de formatge en fresc i llest per consumir.
 
Bon profit!

16 comentaris:

  1. Doncs em guardo la recepta ara mateix, Helena! Que a mi em passa com a tu, no l'he fet mai! Bé, ara a tu ja no et passa, que ja l'has fet i t'ha sortit genial!! Gràcies per compartir-ho, miraré si em surt! petons

    ResponElimina
  2. Tinc ganes de preparar un cake de pastanaga....
    i amb el frosting de formatge encara ha de estar més bo!!!!
    M'encanta!!!
    Un petonet, helena!!!

    ResponElimina
  3. Me gusta este tipo de bizcochos y con el frosting insuperable. Besos!

    Ana

    ResponElimina
  4. que bo!!! i amb el frosting es converteix en unes super postres!! t'ha quedat genial!

    ResponElimina
  5. El tinc a pendents. Ben aviat caurà!!!
    Té una pinta estupenda...
    Petons

    ResponElimina
  6. Que booo! No l'he provat mai encara i mira que sempre m'ha fet gràcia i fa temps que tinc ganes de preparar-lo... Així que ja m'anoto la recepta, que amb aquesta bona pinta que té l'he de fer sí o sí! ;)

    Una abraçada!!

    ResponElimina
  7. Pero que ricos son estos cakes!.Y ya con frosting superior.Se me antoja,eh ;))

    Un beso

    ResponElimina
  8. Que boooo!!! el frosting aquest america m'encanta!! li dona un punt tan bo al pastis de pastanaga, oi!? petons

    ResponElimina
  9. Que bonic que t'ha quedat, s'haurà de provar no?

    ResponElimina
  10. A mi m'encanten les coques de pastanaga, amb les espècies i la cobertura de formatge queden deliciosos, humits i molt bons.

    ResponElimina
  11. Els pastissos són boníssims amb pastanaga!! T'ha quedat molt bé. petonets

    ResponElimina
  12. Què tindran els cakes de pastanaga que agraden tant!
    Nani

    ResponElimina
  13. es molt bo, a mi m'agraden molt!

    ResponElimina
  14. Ben cert que és un pastís molt gustós i humit, a mí m'agrada moltíssim. Passa't pel meu blog i recoeix el que t'he deixat.

    ResponElimina
  15. Doncs mira, jo l'he provat varies vegades però mai l'he fet!!! ja es ben hora! T'ha quedat genial...petonets!!

    ResponElimina
  16. Aquest cake de pastanaga és deliciós! crec que és dels meus pastissos preferits. Una abraçada!

    ResponElimina