dilluns, 8 d’abril del 2013

Cheesecake








































De pastissos de formatge n'he preparat de molts tipus amb diferents tipus de formatges tipus mató, ricotta, burgos, mascarpone.... i en diferents mètodes ja sigui al forn, al forn i al bany maria, en gotets individuals o simplement quallats a la nevera.
 
Però per mi aquest no és un pastís de formatge com els que he estat fent fins ara, el formatge crema li dóna el gust de formatge suau que cal, i el fornejat amb els ous i el sucre avainillat fa que agafi un gustet dolç i tremendo inaguantable. Si l'acompanyeu de melmelada d'aranyons i qualsevol fruita vermella fresca pel damunt quedarà rodó!
 
No em negareu que no resulta senzill fer un cheesecake!! pocs ingredients i fàcil de preparar...


Ingredients:
(motle d'uns 18 cm de diàmetre)
Per la base:
- 5 galetes aprox (jo vaig utilitzar 3 cassolanes)
- 30 gr de mantega fossa
 
Pel pastís:
- 550 gr de formatge crema
- 2 ous
- 200 ml de nata líquida
- 175 gr de sucre
- 35 gr de sucre avainillat
(si no en tenim utilitzem 2 culleradetes de pasta de vainilla)
 
 
Triturem les galetes i les barrejem amb la mantega fossa. Distribuim la massa a la base del nostre motlle ja cobert amb paper sulfuritzat, i anem aplastant i allissant la superfície amb l'ajuda d'una cullera. Reservem a la nevera perquè s'endureixi.
 
En un bol afegim tots els ingredients, els ous, el formatge crema, els dos sucres i la nata líquida. Ho triturem bé fins que quedi ben fí i afegim la massa al damunt de la base de galeta que ja ens haurà agafat cos. Enfornem al bany maria durant uns 90 min a 160º.
 
Un cop hagi passat aquest temps comprovem que el pastís estigui fet punxant-lo amb un ganivet. Si veiem que encara és massa cru el deixem 15 minuts més, sinó el deixem reposar amb la porta del forn oberta uns 15 minuts.
Després el treurem del forn i el deixarem refredar dins la nevera un mínim de dos hores abans d'emplatar i decorar.
 
És recomanable no consumir abans de 6 hores, ja que amb el temps quedarà més ferm i fresquet, en definitiva una autèntica delícia...








































Amb aquesta recepta participo al sorteig de cheesecake's que ens organitza la Marina des de La rosquilla de tía Laura


Bon profit!

16 comentaris:

  1. Posa-me'l com vulguis, m'encanten elas pastissos de formatge. Aquest té una pinta tremenda amb els gerds per sobre i la melemelada. Uhmmmm!!!!
    Petonets guapa

    ResponElimina
  2. ohhh!! Quina gana! Tha quedat molt cremós!

    ResponElimina
  3. Guapa!!! Tinc un repte de pastissos de formatge al blog!! Si vols participar, els regalets t'agradaán moltissim segur!!

    un besito

    ResponElimina
  4. Aquest pastís´ha de ser boníssim! m'aniria genial un trosset per dinar!!! ,P petonets

    ResponElimina
  5. En cualquier de sus versiones, el cheesecake promete. Besos!

    Ana

    ResponElimina
  6. ¡Que apetitoso!, dan ganas de meter la mano en la pantalla y pillar un trozo

    Un abrazo, Mónica

    ResponElimina
  7. Qué delicia, te ha quedado estupenda. Un abrazo, Clara.

    ResponElimina
  8. Em fa venir salivera aquest tall de pastís! Que booo!!! :P

    Una abraçada!

    ResponElimina
  9. no me'n cansaria mai d'aquest pastis! genial t'ha quedat! petons

    ResponElimina
  10. Qué bo!!!!
    T´ha quedat diví!!!!
    Hi han moltes versions, i la teva m'ha agradat molt!!!
    Et felicito.
    Petonets.

    ResponElimina
  11. Helena,
    Aquest pastís t'ha quedat molt bé, a més sempre queda elegant treure'l a taula. La melmelada li dóna un color tan bonic.
    Nani

    ResponElimina
  12. El provaré, per la foto sembla que ha de tenir una textura molt suau!

    ResponElimina
  13. Jo no em cansaria mai de menjar aquest tipus de pastís!!! Però el seny em diu que només de tant en tant...
    Que bonic t'ha quedat!

    ResponElimina
  14. Para el dia 5 de Mayo, quiero este pstel de queso, no te olvides
    besitos

    ResponElimina
  15. fa tan de temps que no he fet cap cheesecake! el teu, perfecte!

    ResponElimina