De pastissos de formatge n'he preparat de molts tipus amb diferents tipus de formatges tipus mató, ricotta, burgos, mascarpone.... i en diferents mètodes ja sigui al forn, al forn i al bany maria, en gotets individuals o simplement quallats a la nevera.
Però per mi aquest no és un pastís de formatge com els que he estat fent fins ara, el formatge crema li dóna el gust de formatge suau que cal, i el fornejat amb els ous i el sucre avainillat fa que agafi un gustet dolç i tremendo inaguantable. Si l'acompanyeu de melmelada d'aranyons i qualsevol fruita vermella fresca pel damunt quedarà rodó!
No em negareu que no resulta senzill fer un cheesecake!! pocs ingredients i fàcil de preparar...
Ingredients:
(motle d'uns 18 cm de diàmetre)
Per la base:
- 5 galetes aprox (jo vaig utilitzar 3 cassolanes)
- 30 gr de mantega fossa
Pel pastís:
- 550 gr de formatge crema
- 2 ous
- 200 ml de nata líquida
- 175 gr de sucre
- 35 gr de sucre avainillat
(si no en tenim utilitzem 2 culleradetes de pasta de vainilla)
Triturem les galetes i les barrejem amb la mantega fossa. Distribuim la massa a la base del nostre motlle ja cobert amb paper sulfuritzat, i anem aplastant i allissant la superfície amb l'ajuda d'una cullera. Reservem a la nevera perquè s'endureixi.
En un bol afegim tots els ingredients, els ous, el formatge crema, els dos sucres i la nata líquida. Ho triturem bé fins que quedi ben fí i afegim la massa al damunt de la base de galeta que ja ens haurà agafat cos. Enfornem al bany maria durant uns 90 min a 160º.
Un cop hagi passat aquest temps comprovem que el pastís estigui fet punxant-lo amb un ganivet. Si veiem que encara és massa cru el deixem 15 minuts més, sinó el deixem reposar amb la porta del forn oberta uns 15 minuts.
Després el treurem del forn i el deixarem refredar dins la nevera un mínim de dos hores abans d'emplatar i decorar.
És recomanable no consumir abans de 6 hores, ja que amb el temps quedarà més ferm i fresquet, en definitiva una autèntica delícia...
Amb aquesta recepta participo al sorteig de cheesecake's que ens organitza la Marina des de La rosquilla de tía Laura
Bon profit!
Posa-me'l com vulguis, m'encanten elas pastissos de formatge. Aquest té una pinta tremenda amb els gerds per sobre i la melemelada. Uhmmmm!!!!
ResponEliminaPetonets guapa
ohhh!! Quina gana! Tha quedat molt cremós!
ResponEliminaGuapa!!! Tinc un repte de pastissos de formatge al blog!! Si vols participar, els regalets t'agradaán moltissim segur!!
ResponEliminaun besito
Aquest pastís´ha de ser boníssim! m'aniria genial un trosset per dinar!!! ,P petonets
ResponEliminaEn cualquier de sus versiones, el cheesecake promete. Besos!
ResponEliminaAna
¡Que apetitoso!, dan ganas de meter la mano en la pantalla y pillar un trozo
ResponEliminaUn abrazo, Mónica
Qué delicia, te ha quedado estupenda. Un abrazo, Clara.
ResponEliminaPer què agraden tant?
ResponEliminaEm fa venir salivera aquest tall de pastís! Que booo!!! :P
ResponEliminaUna abraçada!
no me'n cansaria mai d'aquest pastis! genial t'ha quedat! petons
ResponEliminaQué bo!!!!
ResponEliminaT´ha quedat diví!!!!
Hi han moltes versions, i la teva m'ha agradat molt!!!
Et felicito.
Petonets.
Helena,
ResponEliminaAquest pastís t'ha quedat molt bé, a més sempre queda elegant treure'l a taula. La melmelada li dóna un color tan bonic.
Nani
El provaré, per la foto sembla que ha de tenir una textura molt suau!
ResponEliminaJo no em cansaria mai de menjar aquest tipus de pastís!!! Però el seny em diu que només de tant en tant...
ResponEliminaQue bonic t'ha quedat!
Para el dia 5 de Mayo, quiero este pstel de queso, no te olvides
ResponEliminabesitos
fa tan de temps que no he fet cap cheesecake! el teu, perfecte!
ResponElimina