dilluns, 25 de març de 2013

Ànec especiat amb prunes d'en Jamie Oliver


 
Avui toca una recepta ideal per un diumenge, d'aquells rostits que es fan a poc a poc al forn i a poca temperatura i on a l'hora de degustar-lo la carn surt sola de l'os de tan tendre que ha quedat.
Una recepta del Jamie Oliver una mica versionada al meu estil i possibilitats, on les prunes acompanyen el rostit a les mil meravelles.
 
 
Ingredients: (2 persones)
- 2 cuixes de confit d'ànec
- 4 prunes vermelles
- 2 cullerades del propi llard o oli d'oliva
- 2 cullerades de salsa de soja
- 1 culleradeta de barreja d'espècies Tandoori Massala (si no en teniu podeu optar per afegir una mica de pebre vermell, comí i coriandre)
- 1 culleradeta d'orenga
- 1 culleradeta de canyella en pols o una branca de canyella
- sal i pebre
 
 
Un dia abans prepararem les cuixes marinades. Treiem les cuixes de confit dànec i en reservem bona part del seu llard. Les reservem a un plat.
De mentres en una safata barrejem dos cullerades del seu llard, la salsa de soja, la sal, el pebre, l'orenga, la canyella i la barreja d'espècies Tandoori Massala.
Un cop fet el marinat hi afegim les cuixes i les untem bé. tapem i deixem reposar a la nevera fins el dia següent.
 
Un cop marinades, disposem en una safata neta les prunes tallades en quarts, al mig hi col·loquem les cuixes de confit d'ànec i pel damunt hi abocarem la salsa del marinat.
Enfornem a 170º durant dues hores. Podeu tapar amb paper d'alumini si heu de marxar i els últims 45 min destapar-ho perquè la pell quedi cruixent.
 
Llest per emplatar i si voleu ho podeu acompanyar d'una mica d'arròs blanc.
 
Bon profit! 

diumenge, 17 de març de 2013

Trufes de cervesa Guinness





 

El primer cop que preparo unes trufes i quina millor manera que celebrar el dia de Sant Patrici amb unes temptacions al toc de cervesa Guinness. 
Aquí no tenim la constum de celebrar-ho però a casa ho fem en honor al nostre gat, l'irlandès.... així és com l'anomenem quan es fa el sord i no ens fa cas. Com sabeu alguns és un gat pelroig encantador i qualsevol excusa és bona per celebrar el dia d'avui amb una bona pinta de birra.....
 
 
Ingredients: (20 unitats)
- 200 gr de xocolata negra 70% de bona qualitat
- 100 ml de nata líquida
- 50 ml de cervesa Guinness
- 1 culleradeta de ratlladura de mandarina
- cacau en pols pur per arrebossar
 
En un cassó hi posem tots els ingredients i deixem que es desfasi a foc baix. Anem remenant fins obtindre una crema homogènia i seguidament la deixem refredar a la nevera unes 2 hores aproximadament. Durant aquest temps recomano anar remanant la crema perquè ens resulti més cremosa al final.
 
Quan veiem que ja està prou dura la treiem i començem a fer boles amb l'ajuda de les mans i una cullera de postres. Des del meu parer prefereixo que les trufes quedin irregulars, no cal esmerar-se a donar-li una forma rodona perfecta però això queda al gust de cadascú.
 
Arrebossem els trufes pel cacau en pols i espolsem l'excès. Conservem les trufes a la nevera fins el moment de servir i..... nyammmm......!!!!
Qui es resistirà a una trufa d'aquestes amb el cafetó?
 
 
 
 
 
Bon profit!

divendres, 15 de març de 2013

Muffins de xocolata d'en Dan Lepard








































No anunciaré cap notícia bomba amb uns muffins de xocolata, i menys si dic que són tremendos i els venc com els millors del món mundial. Aquesta recepta és original del mestre Dan Lepard i fa temps que circula per blocs de cuina i mai m'havia cridat l'atenció, quin temps perdut....

Però francament us animo a que proveu de fer-los, tot i que hi hagin molts ingredients es preparen en un moment i el resultat és pura glòria, realment es mereixen un minut de silenci quan els degustes. Flonjos, amb un gust de xocolata totalment diferent i cremosos al paladar i als dits!

Ingredients: (8 unitats)
- 50 gr de maizena
- 3 cullerades de cacau pur en pols
- 100 gr de sucre morè
- 100 gr de sucre blanc
- 225 ml d'aigua
- 75 gr de mantega
- 75 ml d'oli
- 125 gr de xocolata negra
- 2 ous
- 125 gr de farina
- 2,5 culleradetes llevadura
 
En un cassó hi posem l'aigua, la maizena, el cacau en pols i el sucre (jo vaig posar només 150 gr de sucre blanc perquè no en tenia de morè). Escalfem i anem remenant fins obtenir una crema espessa.
 
Retirem del foc i afegim la mantega juntament amb la xocolata negra tallades a trossets. Anem remenant fins que quedi ben desfet en la crema.
 
Ara haurem d'afegir els ous un a un vigilant que no tinguem la crema massa calenta, si fós així esperem a que quedi tèbia. Afegim els ous un per un i remenem fins que quedin integrats i després incorporem l'oli.
 
Per últim aboquem la farina i la llevadura, remenem bé i ja podrem omplir els nostres motlles de muffins.
 
Enfornem a 175º uns 25 min. Deixem que es refredin al damunt d'una reixa i aviat estaran a punt per gaudir-los.
 
Bon profit!