dimarts, 6 de juliol del 2010

Delícia de festucs i dàtils



L'altre dia se'm va ocórrer provar de fer aquest pastís barrejant aquests dos fruits secs. Pot semblar empalagós però no ho és gens! La crema de festucs queda molt suau, i a qui li encanti el gelat de festucs (com a mi), el conquistarà segur.

Us començo a explicar vinga!

Ingredients: (per dos motlles individuals)

  • Per la base:
- melindros o pa de pessic per fer la base del pastís. La meva base és de xocolata perquè no en tenia cap altra però una neutra queda molt millor.
- Pedro Ximenez o Xerès dolç

  • Per la mousse de formatge:
- 100 gr de formatge mascarpone o qualsevol d'untar
- 50 gr de sucre
- 200 ml de nata líquida
- Necessitarem uns quants dàtils
  • Per la crema de festucs
- 100 gr de festucs
- 200 ml de nata líquida

Primer de tot començem a fer la base col·locant-la al fons del motlle l'adaptem. Mullem amb una culleradeta de Pedro Ximénez tota la base i ho reservem a la nevera.

Després ens dispossem a preparar la mousse muntant la nata juntament amb el sucre, i després hi afegim el formatge mascarpone.
Col·loquem una capa damunt de la base del pastís i ho reservem a la nevera.

Treiem el pinyol dels dàtils i els piquem a trossets petits. Els col·loquem per sobre la mousse sense que quedi cap espai buit, i altra vegada a la nevera.

Finalment trinxem els festucs (sense sal) ben petits. Muntem la nata i la barrejem amb els festucs. Ho possem dins una màniga pastissera i acabem el pastís fent l'última capa de crema de festucs per sobre.

NOTA: Com us he dit la barreja és bona, però trobo que els dàtils han de quedar en una altra textura diferent per distingir-se més, així que si teniu propostes.... les acceptaré encantada!


1 comentari: