L'altre dia se'm va ocórrer provar de fer aquest pastís barrejant aquests dos fruits secs. Pot semblar empalagós però no ho és gens! La crema de festucs queda molt suau, i a qui li encanti el gelat de festucs (com a mi), el conquistarà segur.
Us començo a explicar vinga!
Ingredients: (per dos motlles individuals)
- Per la base:
- melindros o pa de pessic per fer la base del pastís. La meva base és de xocolata perquè no en tenia cap altra però una neutra queda molt millor.
- Pedro Ximenez o Xerès dolç
- Per la mousse de formatge:
- 100 gr de formatge mascarpone o qualsevol d'untar
- 50 gr de sucre
- 200 ml de nata líquida
- Necessitarem uns quants dàtils
- Per la crema de festucs
- 100 gr de festucs
- 200 ml de nata líquida
Primer de tot començem a fer la base col·locant-la al fons del motlle l'adaptem. Mullem amb una culleradeta de Pedro Ximénez tota la base i ho reservem a la nevera.
Després ens dispossem a preparar la mousse muntant la nata juntament amb el sucre, i després hi afegim el formatge mascarpone.
Col·loquem una capa damunt de la base del pastís i ho reservem a la nevera.
Treiem el pinyol dels dàtils i els piquem a trossets petits. Els col·loquem per sobre la mousse sense que quedi cap espai buit, i altra vegada a la nevera.
Finalment trinxem els festucs (sense sal) ben petits. Muntem la nata i la barrejem amb els festucs. Ho possem dins una màniga pastissera i acabem el pastís fent l'última capa de crema de festucs per sobre.
NOTA: Com us he dit la barreja és bona, però trobo que els dàtils han de quedar en una altra textura diferent per distingir-se més, així que si teniu propostes.... les acceptaré encantada!
M'encanta com t'ha quedat, has tingut una idea genial!
ResponElimina