dimecres, 28 de juliol del 2010

Niu de fruites



Tot i que la temporada de cireres està arribant al seu curs, vaig aprofitar les poques que quedaven per fer un pastís de pasta de full amb crema i fruites. Ara a l'estiu ningú ho pot negar, aquests són els que s'agraeixen. Fresc, dolç, cruixent i amb fruita, què més volem?

Les prunes aquest any no han sigut el fort, sobretot si les que maduren cauen al terra i la gossa de casa se les cruspeix cada dia. Però en vaig poder salvar dues abans no caiguessin a les seves potes.

Ingredients:

- Pasta de full refrigerada
- una nou de mantega
- 1 cullerada d'extracte de vainilla
- 1 ou

Primer de tot tallarem en la forma que volguem la pasta de full. Amb la resta vaig fer capes al voltant perquè així agafés volum. Possem a escalfar la mantega i hi afegim la vainilla. Pintem primer amb ou batut els extrems de la pasta que volguem enganxar i després per sobre hi anem pintant l'emulsió de mantega avainillada. Punxem el centre (on hi possarem la crema i les fruites) i ho enfornem fins que quedi torradeta.

Ingredients per 1/2 litre de crema:

- 4 rovells d'ou
- 175 gr de sucre
- 500 ml de llet
- 1 branca de canyella
- 1 pell de llimona
- 50 gr de maizena

Possem al foc la llet amb la llimona i la canyella. A part barregem els rovells amb el sucre i una miqueta de llet. Afegim la mescla a la llet que teniem escalfant-se i anem remenant sense parar. Quan començi a arrencar el bull afegim la maizena diluïda amb una mica de llet i esperem a que espesseixi.

Finalment afegirem la crema al nostre niu de pasta de full un cop hagi refredat una mica, i per sobre les fruites que ens vinguin de gust. Pintem amb una mica d'almíbar diluit amb gelatina i ho reservem a la nevera. Es pot menjar al cap de 4 horetes, ja que reposat i fresc surt més bo.

Bon profit!




2 comentaris: