dijous, 8 de juliol de 2010

Pastís de formatge al caramel


Si alguna cosa té el pastís de formatge és una infinitat de receptes varies per fer-lo. Reconec que no sóc fidel a cap recepta de pastís de formatge i no n'hi ha cap que segueixi al peu de la lletra, així que aquest cop vaig improvitzar i vaig provar de possar-hi pel damunt un caramel, per donar un toc diferent que no pas la típica melmelada de maduixes.

Va agradar i diria que no va ser una mala pensada això del caramel.

Ingredients:

- 450 gr de formatge fresc
- 125 gr de sucre
- 4 ous
- 100 ml de llet
- 1 cullerada d'essència de vainilla (opcional)

Tallem a troçets el formatge i ho barregem amb la resta d'ingredients. Ho passem per la batedora fins que veiem que no queda cap grumoll de formatge.
Finalment fem un caramel amb unes tres cullerades de sucre i una d'aigua. Ho escalfem fins que agafi un color marronós, ho possem dins el motlle i esperem a que s'endureixi.

Seguidament aboquem la massa del pastís i ho enfornem a 180º-190º durant uns 30-40 min. Cada forn té les seves regles, ja se sap.



5 comentaris:

  1. Sóc fan de tots els pastissos de formatge! Aquest amb el toc del caramel ha de quedar dolcet i molt bo, gairebé semblant a un flam de formatge... deliciós!

    ResponElimina
  2. El pastis de formatge es un dels meus preferits, doncs també en tinc un passat al bloc, però la propera vegada provaré amb el caramel.
    Una abraçada

    ResponElimina
  3. Bupppps i jo, aquest migdia, passant amb senzill iogurtet. Bona fila que fa!

    Anoto-anoto, a veure si em decideixo a sorprendre els de casa!!!

    ResponElimina
  4. A mi m'agraden tots els pastissos de formatge, amb caramel també m'agradarà, n'estic ben segura!

    ResponElimina
  5. Doncs mira, si totes les improvitzacions són així pots improvitzar sempre que vulguis que l'encertaràs!una abraçada!

    ResponElimina