dimecres, 31 d’agost de 2011

Púding d'ensaimada o Greixonera

Des de sempre el mes de Setembre l'he esperat amb ganes, el motiu no el sé ben bé, així que aquest any l'inaugurem amb una recepta nova, amb la qual m'he estrenat.
No n'he provat gaires de púdings, però al observar aquesta recepta típica de les Illes Balears vaig pensar que seria deliciós.

El resultat és un púding amb un gust dolç i potent de canyella que ens desperta els sentits des del principi, refrescant, esponjós i humit gràcies al caramel que ens sorpèn a cada cullerada.



Ingredients: (per 6 unitats)
- 750 ml de llet
- 1 pell de llimona
- 1 branca de canyella
- 6 ous
- 4 ensaimades petites de la fleca
- 200 gr de sucre
- 4 cullerades de sucre per fer el caramel

Encenem el forn a 170º a dalt i abaix, i omplim la safata del forn amb dos dits d'aigua.

Ara posem la llet amb la pell de llimona, la canyella i els 200 gr de sucre dins un cassó perquè s'infusioni a foc baix. Deixem reposar uns minuts i reservem.

Ara farem el caramel posant a coure les 4 cullerades de sucre dins un cassó petit. Un cop agafi color aboquem el caramel dins les flameres individuals.

Amb la llet infusionada hi barrejarem els ous tot ajudant-nos d'una batedora perquè quedi ben fí. Tallem les ensaimades a trossos petits i ho afegim dins la mescla anterior.

Omplim les flameres amb el nostre púding i ho enfornem dins la safata al bany maria. Deixem coure uns 25-30 min, i un cop fets els deixem refredar abans de conservar-los a la nevera.

En el moment de servir espolsem una mica de sucre i canyella en pols.



Bon profit!

9 comentaris:

  1. A casa ens encanta, l'hem tastat amb alguna variació (afegint mató i ametlles) i també queda boníssim!

    ResponElimina
  2. Una dolça i temptadora proposta per començar el setembre. Convé molta dolçor per deixar enrera les vacances i reincorporar-se a la "normalitat".
    Una abraçada

    ResponElimina
  3. Una receta deliciosa. A por ella...

    Besos.

    ResponElimina
  4. Benvinguda de nou! Espero que hagis passat unes bones vacances.
    Jo n'he fet alguna vegada, de greixonera, i está boníssima!!
    Petonets.

    ResponElimina
  5. Hola guapa!! de nou sóc per aquí!! quina recepta més bona i original!! m'encanta!!
    Moltes gràcies per les teves paraules
    Un petó enormee

    ResponElimina
  6. La greixonera és un postre genial, jo a Mallorca en vaig menjar un cop i estava ben bo!
    Bentornada... per mi al setembre comença l'any! jeje
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  7. Aquí estamos en marcha.Empiezo septiembre con una receta tuya,el flan de mató,para mi con ricotta,que la tenía y en casa se consume mucho.
    Que rico postre,yo también la comí en MAllorca y repetí mientras estuve,rica,rica....apuntada!

    Un saludo

    ResponElimina
  8. Hola ..ya estoy de regreso de vacaciones ...que receta mas ricas ..pero el pan de zanahoria ..me chifla ...que cosas ricas has hecho en mi ausencia .bss MARIMI

    ResponElimina
  9. Hola,
    Em pasa com a tu... el mes de setembre és el meu preferit.
    Anoto aquesta recepta.
    Salutacions :)

    ResponElimina