dilluns, 11 de febrer del 2013

Magdalenes integrals amb civada i sèsam

 
Des de petita els productes integrals m'han fascinat, de la mà de mun pare podia berenar galetes de civada com si m'anés la vida. O unes cruixents de poma que em penso que ja han deixat d'existir, quina pena....
No he entès perquè molta gent rebutja qualsevol producte integral, no es tracta de fer dieta ni de que engreixi menys (no somiem truites ara!), sinó que el gust es pot multiplicar per tres, i sense la necessitat d'afegir-hi xocolata ni cap altra complement.
 
Ara vé... quan ens presentin una magdalena farcida de crema i amb pometa pel damunt, tampoc la rebutjéssim pas eh!
 
Avui després de mooooolt i molt de temps he volgut reaparèixer amb aquestes magdalenes, sap greu haver abandonat el bloc però vaig perdre la motivació per complet, fer fotos em feia una mandra terrible i arrancar-me amb receptes noves ídem del mateix. Si més no després d'esmorzar una magdalena d'aquestes la mandra desapareix segur!
 
 
 
Ingredients (6 unitats)
- 3 ous
- 175 gr de sucre
- 150 ml d'oli d'oliva
- 60 ml de llet
- 1 culleradeta de canyella
- 210 gr de farina integral
- 1 culleradeta de llevadura
Per decorar:
- 1 cullerada de flocs de civada
- 1 cullerada de sèsam
- 2 cullerades de sucre
 
En un bol mesclem els ous amb el sucre. Un cop s'hagin emulsionat bé hi afegim l'oli i seguidament la llet.
Finalment incorporem la canyella en pols, la llevadura i la farina integral. Barrejem tot procurant que no hi quedi cap grumoll. Tapem amb paper film el nostre bol i reservem a la nevera unes dues hores.
 
Un cop hagi reposat, recobrim per dins amb paper les nostres flameres individuals, i les omplim fins a 3/4 parts. Al barret hi espolsem una mica de flocs de civada i sèsam, i per últim un xic de sucre.
 
Enfornem amb el forn ben calent a 210º uns 20-25 min. Un cop estiguin dauradetes i amb el sucre cruixent les retirem i deixem refredar al damunt d'una reixeta.
 
 
Bon profit!

10 comentaris:

  1. Tienen una pinta estupenda, qué ricas y esponjosas tienen que estar. Un abrazo, Clara.

    ResponElimina
  2. bona retornada.. espero que trobis la motivació que et falta! petons!

    ResponElimina
  3. A mi les farines integrals m'agraden molt, són molt més gustoses!

    ResponElimina
  4. M'alegra tornar-te a tenir per aquí :) Quan la motivació marxa no s'ha de forçar el bloc... que és una distracció i no ens hi va la vida! jejeje Bentornada reina, aquestes magdalenes les vinc a berenar amb tu, ok?
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  5. Benretornada...M´agradat la lectura que has fet sobre allò "integral"....Les que has fet es veuen delicioses. A mi m´agraden molt les galetes de civada amb xoco.

    ResponElimina
  6. Benvinguda. Per un moment vaig pensar que no rebia les teves entrades. Unes molt bones magdalenes per a l'ànima. I no et preocupis per la mandra, m'assembla que tots anem a un ritme així així...
    Feliç setmana,
    Nani

    ResponElimina
  7. Encara no he preparat res integral.
    Però en tic ganes!!!!
    Aquestes magdalenes m'han agradat molt!!!
    les tindré en compte!!!
    Petonets i benvinguda de nou!!!

    ResponElimina
  8. integral molt millor!! jo també sóc molt fan de tots aquests productes sans i integrals...el gust és molt millor ja poden dir ....per cert, la recepta és seguida de les magdalenes del Barriga o només ha estat casualitat!?? petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si Roser! d'ençà que vaig provar per primer cop la recepta del Xavier Barriga que les magdalenes tenen el mateix gust boníssim de sempre, la base d'ell seeeempre la faig servir, són una passada :D

      Elimina
  9. Benvinguda de nou. Unes galetes de mossegada.
    Aixó del bloc ha de ser una distracció, no una obligació....a mi també em pasa que hi ha temporades que fa mandra tot...ânims!!!
    Petonets.

    ResponElimina