diumenge, 18 de juliol del 2010

Mongetes del ganxet....diferents



Recepta guanyadora, tot i que espero que al llibre la foto sorti mil vegades millor siusplau...

Vinga que us començo a explicar.

Ingredients:

- mongetes del ganxet
- 1 botifarra negra
- 3 alls tendres
- suc de rostit

Tallem els alls tendres i els possem a sofregir. Treiem la pell de la botifarra i la tallem a rodanxes, ho incorporem amb els alls tendres i deixem coure.

Afegim les mongetes i deixem que s'integrin els sabors durant una estoneta. Finalment ho possem al plat i afegim unes 2-3 cullerades de suc de rostit per sobre.

Ingredients pel suc de rostit:

- 5 ales de pollastre
- 1 ceba
- 2 tomàquets
- 2 fulles de llorer
- 2 litres d'aigua

Possem a sofregir les ales de pollastre dins una olla, i hi afegim els tomàquets tallats en quarts i la ceba en juliana, salpebrem i incorporem el llorer. Deixem sofregir una estona i quan quedi lleugerament daurat hi aboquem els 2 litres d'aigua i deixem que bulli almenys 2 horetes.

Colem i deixem coure una estona més perquè es redueixi. Seguidament ja el tindrem a punt, ho podem guardar i utilitzar-lo les vegades que ens faci falta, només cal descongelar la quantitat que desitgem i llestos.
Recomano deixar-ho reduir una estoneta abans de fer-ho servir perquè agafi aquella consistència de salsa. Us asseguro que dóna un gust excepcional!



4 comentaris:

  1. Les mongetes del ganxet ens transporten directament a la nostra comarca, el Vallès Oriental (i l'occidental també). Tenim amics productors, i segur quan vegin la teva recepta els hi agradarà moltíssim. Un petó enorme.

    ResponElimina
  2. Les mongetes del ganxet són el caviar de les mongetes, oi?
    Segur que aquesta recepta quedarà fantàstica al llibre de receptes! :)

    ResponElimina
  3. Hi ha plats que son molt poc fotogènics però que son deliciosos que es lo que importa, i si a sobre te premi, molt millor.
    Petons

    ResponElimina
  4. Espero tenir el llibre aviat!, aquest suquet del rostit ha de ser saborós a tope...Les mongete amb aquesta salseta es deuen desfer a la boca...es nota que estic salivant?...A reveure.

    ResponElimina