dimarts, 13 de juliol del 2010

Premi pel "Mercat a la taula" i recepta



Segurament ja n'heu sentit a parlar del concurs que es fa a diversos mercats municipals de la província de Barcelona d'un llibret de receptes, i qui no ho sàpiga consisteix en un llibre que es regala als mercats amb un recull de receptes fetes per la gent dels pobles.
Doncs aquest any justament he guanyat a Granollers amb una recepta de mongetes del ganxet fetes d'una manera diferent que més endavant ja us explicaré.

Em va fer molta il·lusió guanyar, i sobretot rebre la subscripció gratuïta de la revista Cuina durant uns mesos, que és el que buscava.

Després d'això us comento la recepta d'avui, es tracta d'un plat de pasta que ja fa temps em feia gràcia provar. Va quedar molt bo, sobretot la combinació amb la salseta de gambes i vieires.

ESPAGUETIS NEGRES AMB SALSA DE GAMBES I VIEIRES

Ingredients (per 2 persones):

- Espaguetis negres fets amb salsa de sípia
- gambes
- 2 vieires senceres
- 200 ml de nata líquida
- oli, sal i pebre.

Primer de tot agafem unes gambes pelades i les tallem ben petites. Agafem la part del medalló de les dos vieires i el tallem. Ho possem a sofregir amb una mica d' oli, sal i pebre.

Quan hagin passat uns 5 minuts afegim la nata líquida i deixem que vagi coent. Finalment només haurem de triturar amb una batedora i deixar reduir la nata en forma de salsa.

Possem a bullir la pasta i la retirem quan estigui cuita. Repartim la pasta als plats i afegim la salsa per sobre.

En aquest cas vaig reservar l'altre part de la vieira i unes quantes gambes per coure a la planxa i decorar així el plat.

Espero que us hagi agradat!




4 comentaris:

  1. MOLTÍSSIMES FELICITATS!,QUINA IL.LUSIÓ OI?.La recepta dels espaguetis negres és fantàstica, i ja espero veure la del premi!.Aquest llibre Del mercat a la taula és un llibre de receptes fantàstic que sovint consulto.A reveure!

    ResponElimina
  2. Acabo d'aterrar i mira quina cosa mes bona em trobo
    L'enhorabona, be ho val el primer premi.
    Fa molt bona fila, i la presentació es genial.

    ResponElimina
  3. Moltes felicitats!!
    Jo també he estat guanyadora d'aquest i de dos més en el mateix concurs, però al Mercat de Vilanova i la Geltrú.
    Ara bé, quina sort la teva, doncs tot i que són premis de la Diputació, quina cosa tant diferent, que en a mí, després de rebre els tres premis, el guanyador i els altres dos finalistesm no m'han regalat la subscripció, així que APROFITA-HO.
    Un petó wapa!!

    ResponElimina
  4. Enhorabona!!! La recepta d'avui, de festa!

    ResponElimina