divendres, 3 de desembre de 2010

Charlotte de turró i Lemon curd


Aquesta és una proposta per les pròximes festes nadalenques. Justament vaig guanyar el segon premi de "Receptes nadalenques del Canal Cocina"!! Es tracta d'un microones que encara l'estic esperant, però quan arribi ja us en faré cinc cèntims de com és. Així doncs, anem per feina!

Ingredients:

Per el Lemon Curd:
- 125 ml de suc de llimona
- ratlladura d'una llimona
- 100 gr de mantega
- 215 gr de sucre
- 3 ous
- 100 ml de nata per muntar

En primer lloc farem el Lemon Curd i barrejarem el suc de llimona, la ratlladura de llimona i el sucre dins un cassó al bany maria. Quan s'hagi dissolt el sucre incorporarem la mantega i els ous previament batuts. Barregem fins aconseguir que espesseixi i obtinguem la nostra crema de llimona. Reservem i guardem a la nevera.
Base del pastís
- 18 melindros aprox (depenent del motlle)
- licor amaretto
- 10 galetes maria
- 75 gr de mantega

Ara possem paper sulfuritzat a la base del nostre motlle. Piquem les galetes i fonem la mantega al microones. Barregem tot i col·loquem la massa de galeta a la base del pastís.
Tallem les puntes als melindros i els remullem amb una mica de licor. Els anem col·locant en posició vertical dins el nostre motlle, ajudant-nos de la massa de galeta per subjectar millor. Reservem a la nevera perquè es solidifiqui.
Per la mousse de turró
- 400 ml de gelat de turró desfet i de bona qualitat
- 250 gr de mascarpone
- 100 gr de sucre
- 100 ml de nata per muntar
- 20 ml de llet tèbia
- 5 fulles de gelatina

Per fer la nostra mousse de turró primer possarem les fulles de gelatina en remull. Barrejarem el gelat amb el mascarpone i el sucre.
Després incorporem la nata per muntar i ho semi-muntarem amb l'ajuda d'unes varilles. Escalfem la llet, afegim la gelatina escorreguda, barregem bé i ho incoporem dins la mousse de turró. Seguim muntant i finalment ho aboquem dins la nostra Charlotte. Reservem dins el congelador perquè qualli ràpid.
Ara barrejarem 100 ml de nata muntada amb el Lemon curd, reservant una mica per acabar de decorar el pastís. Muntem la mescla i l'afegim per sobre de la mousse de turró, tenint en compte que aquesta ha d'haver quallat, sinó ens esperem i guardem la mousse de llimona preparada a la nevera.
Ho reservem altra vegada al congelador i 20 min després decorem el pastís amb la resta de Lemon Curd amb l'ajuda d'una màniga pastissera, tot fent cercles o el dibuix que millor ens sorti.
Jo us reconec que sóc fatal per la decoració dels pastissos o sigui que segur que us acabarà quedant més maco.
Un cop fet el pastís guardeu-lo a la nevera un mínim de 6 h, tot i que us recomano que el prepareu en vigília i així quedarà ben quallat.

Bon profit!
Amb aquesta recepta m'animo a particpar a l'hemc d'aquest mes, que va dedicat al Nadal.
hemc 49 - navidad

15 comentaris:

  1. Eiii...
    Quina proposta mes bona!
    M'encanta, a més a casa sempra queda penjat el torró de xixona, havia pensat de fer muffins però renoi, aquesta charlote poder seria un elecció millor.

    I enghorabona per el premi, no m'extranya amb aqeust caxo postre.
    Petonets!!

    ResponElimina
  2. Una recepta boníssima i una presentació fantàstica, no m'extranya que guanyessis.
    Petonets

    ResponElimina
  3. Sempre m'han agradat aquests pastissos i, tot i que sempre m'ha cridat l'atenció, no he tastat mai el lemon curd.
    Enhorabona pel premi!

    ResponElimina
  4. receta con foto genial ideal para estas fechas, al final este año tendre que comprar mas tabletas de turron porque estos postres hay que probarlos
    Petons
    miquel

    ResponElimina
  5. Una recepta espectacular!!! Queda amb una presentació molt vistosa i una combinació de sabors i textures delciosa. Una recepta ideal per les postres del dia de Nadal!
    Felicitast pel premi!

    ResponElimina
  6. quina bona pinta!!!! no l'he fet mai, però a veure si m'animo! petons

    ResponElimina
  7. Turrón y lemonmd curd ummmmmm buena manera de terminar una de las comidas navideñas, seguro que le queda a todo el mundo un hueco para probarla.
    Un besito

    ResponElimina
  8. Això ha de ser menjar d'àngels, i la presentació la trobo una guapada!

    ResponElimina
  9. Aquesta Charlotte és espectacular!! sempre m'ha agradat molt aquest tipus de pastís... el teu té un aspecte deliciós i segur que ha d'estar diví.
    Molts petons!

    ResponElimina
  10. Eii!!
    Q no sabia que havies guanyat!!!! Moltes felicitaaaaaaaaats!!!!!!

    I bufff... sóc una fanàtica de les receptes amb turró, m'encanta! Però em passa com la Diana, que sempre em falta temps.

    I lo de decorar els pastissos... jajajaja si veiessis els meus pifiazos XD
    En fi, això ma mare diu que és cosa de practicar i practicar i practicar, així que ja saps!

    un petonet!!

    ResponElimina
  11. Enhorabona!! Quina gran idea, no m'estranya gens ni mica que t'hagis endut el premi, és una carlota fantàstica i amb un gustet àcid deliciós!! Bravo!

    ResponElimina
  12. Una pinta estupenda, y seguro que estaba riquísimo.

    Tomaremos buena nota de la receta, para adaptarla a nuestro mundo sin gluten.

    Saludos,

    Ana y Víctor.

    ResponElimina
  13. Una maravilla de postre para las fiestas.
    Enhorabuena.

    ResponElimina
  14. Hola,
    Quan vaig veure aquest pastís a l’Hemc em va enamorar… Felicitats pel premi, no és d’estranyar que guanyessis. Em quedo seguint les teves meravelloses receptes, Eri

    ResponElimina
  15. Hola!
    Jo tambe vaig guanyar aquest premi de Canal Cocina! I tambè estic esperant que m´arrivi el microones....Quina gràcia! t´he trobat per casualitat mirant blogs!
    Si no et fa res m´aniré passant per aquí!

    ResponElimina