dimarts, 28 de desembre de 2010

Raviolis amb saltejat d'espàrrecs i pernil salat



Ingredients: (per 2 persones)
- Raviolis (uns 300 gr aprox, els que més us agradin)
- 1 manat d'espàrrecs verds
- 50 gr de pernil salat
- oli

Primer tallem el pernil salat a talls petits i el possem a coure en una paella amb un raig d'oli.
Ara tallem la base més dura dels espàrrecs i la llençem. Passem per aigua la resta i els tallem a trossos d'uns 5 cm de llarg. Els possem a coure amb el pernil. Reservem.

Possem a bullir els raviolis, i un cop cuits els passem a la paella amb els espàrrecs i el pernil.
Ho saltegem 2 minutets i ja es poden servir.

Recepta ràpida i sana.

Que acabeu de passar unes bones festes!! Bon any 2011 i força cuina per tothom!


dimarts, 21 de desembre de 2010

Coulibiac de salmó



Aquesta és una recepta tradicional russa que combina el salmó, l'arròs i els espinacs, tot embolicat dins una manta de pasta de full. Hi ha més d'una versió, on hi podeu possar xampinyons, ous durs, etc... però aquesta recepta proposada per la Jeanne Benedict em va semblar més atractiva.

Ingredients:

- 1 làmina de pasta de full rectangular (si és del Lidl millor)
- 350 gr de salmó sense pell ni espines
- 300 gr d'espinacs
- 100 gr d'arròs, millor basmati
- sal, pebre, orenga i alfàbrega
- oli
- sèsam
- 1 ou batut

Primer de tot dividim la massa en dos i col·loquem al damunt de la nostra base el samó, i el salpebrem.
Possem a coure l'arròs i els espinacs a part.



Un cop cuit l'arròs el refresquem i l'aromatitzem tot afegint una mica d'alfàbrega, orenga i un rajolí d'oli.
Després cobrim el salmó amb l'arròs.



Un cop tinguem els espinacs cuits, els escorrem bé i els deixem refredar. Els tallem a trossos i seguidament tornem a tapar l'arròs amb un llit d'espinacs.



Tapem amb l'altre meitat de la pasta de full tot segellant amb els dits. Pintem amb ou batut i decorem al gust. Jo en aquest cas ho he fet amb un polssim de sèsam perquè no tenia més pasta de full.

Enfornem amb el forn prèviament escalfat a 230º durant uns 20 min aproximadament, fins que veiem que quedi ben daurat.

Podem servir amb qualsevol salsa que hi quedi bé, pot ser una salsa de nous, una de mostassa...

Nota: Aquestes quantitats poden ser perfectament per 4 persones, ja que hi ha 4 talls macos.



Bon profit!

diumenge, 19 de desembre de 2010

Flauta de turró



Una proposta per acabar els retalls de turró que a vegades queden per casa. Jo ho he provat amb turró de xocolata, i tinc pendent una de turró de xixona que fa l'efecte que ha de quedar bona bona.

Ingredients:

- Pasta de full (la del Lidl és la millor)
- Turró de xocolata
- 1 ou batut
- Sucre
- Crocant d'ametlla o qualsevol fruit sec trinxat

Primer de tot preescalfem el forn a 250º.

Tallem un rectangle d'uns 5 dits d'amplada. A un extrem hi col·loquem rectangles en tota la llargada del reclangle, tenint en compte que hem de deixar una mica d'espai a les puntes.
Enrrotllem amb compte la flauta, i amb l'ou batut acabem de segellar la base. Tanquem de les puntes.

Pintem la part del damunt de la flauta amb ou batut, i espolsem una mica de crocant d'ametlla o sinó una mica de pinyons o avellanes trinxades.
Espolsem amb una cullerada de sucre i cap al forn.
Aproximadament uns 10 min, fins que quedi daurada.



Bon profit!

dimarts, 14 de desembre de 2010

Pels puristes de la xocolata



Es tracta d'uns muffins dedicats a tots aquells que adorin la xocolata. Surten esponjosos, suaus i deliciosos.
És una recepta molt fàcil, de manera que la podeu fer sense por perquè us quedaran genials.

Ingredients: (8 unitats)

- 250 gr de farina
- 1 sobre de llevadura
- 150 gr de sucre
- 250 gr de iogurt
- 80 ml d'oli (que no sigui d'OVE, millor optem per un suau)
- 75 gr de cacau pur en pols (tipus Valor)
- 1 ou
- 80 ml de llet
- 100 gr de gotes de xocolata



Primer de tot barregem els ingredients secs per una banda, la farina, el cacau en pols i la llevadura.
D'altra banda barregem els líquids, el iogurt, l'oli, l'ou, i la llet amb el sucre.

Seguidament mesclem les dues parts fins obtenir una mescla homogènia i sense grumolls. En cas que ho veiem necessari afegim una cullerada de llet.
Finalment incorporem les gotes de xocolata i ja ho podem distribuir dins els motlles.

Enfornem a 180º durant 20 min aproximadament.




Bon profit!

dissabte, 11 de desembre de 2010

Mini Strudel de poma



No és la recepta original, però qui és qui les segueix al peu de la lletra?
Aquesta és una versió adaptada, senzilla de fer i apta per a tothom. En mitja horeta teniu un postre de poma lleuger i deliciós.
Ingredients: (per dos unitats)
- pasta de full
- 1 poma
- sucre
- canyella en pols
- mantega
Encenem el forn a 250º de dalt i de baix.
Per començar fem dos rectangles llargs i de 4 dits de gruix aproximadament.
Ara dividim cada rectangle en dos, de manera que un d'ells ens farà de base i l'altre de tapa pel nostre strudel.
Pelem la poma, li treiem el cor i un cop ben neta en fem làmines.
A cada base de la pasta de full hi tirem una culleradeta de sucre, i mitja poma laminada al damunt, tenint en compte que hem de deixar un espai lliure al voltant per poder segellar.
Ara hi afegim una culleradeta de canyella en pols a cada strudel i seguidament una altra de sucre.
Finalment hi possem uns dauets de mantega al damunt, uns 10 gr aproximadament.
Ara ens dispossem a tancar-lo, i per fer-ho col·locarem la tapa de l'strudel al damunt, i segellem com si féssim una calzone. Es tracta de que ens ajudem dels dits polze i índex, tot fent pessics que pujarem al damunt i premerem per tal de segellar.
Afegim una culleradeta de sucre pel damunt i enfornem a 250º uns 10 min, fins que veiem que la massa s'enrrosseix.


Bon profit!

dimecres, 8 de desembre de 2010

Corona Brioix de xocolata



Ingredients:

- 3 ous batuts
- 150 gr de mantega en pomada
- 60 ml de llet
- 100 gr de sucre
- 500 gr de farina
- 2 culleradetes de llevat sec
- 100 gr de gotes de xocolata
- 1 culleradeta d'extracte de vainilla

Incorporem aquests ingredients dins la cubeta de la panificadora, tot seguint l'ordre.
Encenem el programa de masses com la pizza, i deixem que acabi el cicle.

Un cop acabat col·loquem la massa damunt d'una taula enfarinada i l'estirem en forma rectangular. Pintem amb una mica de nocilla i enrrotllem amb compte.

Tallem porcions de dos dits de gruix aproximadament, també en podem fer més porcions tot tallant-les més fines.
Anem col·locant les porcions una al costat de l'altre fent una corona, tot deixant un dit de separació ja que llevaràn.

Deixem reposar una horeta perquè acabi de llevar.



Ensucrem parcialment la nostra corona. Enfornem a 180º amb el forn preescalfat, durant uns 15-20 min.





Bon profit!

dilluns, 6 de desembre de 2010

Pasta amb salsa de salmó i nous



Ingredients (per 2 persones):

- Pasta (tallarines, espaguetis, ....)
- 150 gr de salmó, net i sense espines
- 1 quart de ceba
- 70 gr de nous
- 200 ml de nata líquida
- 3 cullerades de parmessà ratllat
- oli
- orenga, pebre blanca i sal

Tallem a dauets la ceba i la sofregim amb un rajolí d'oli. Un cop la ceba agafi color tallem el salmó a trossos i l'afegim, salpebrem i deixem coure.
Tallem les nous a trossos petits i les afegim.
Un cop s'hagi fet el salmó incorporem la nata líquida, afegim l'orenga i el parmessà i deixem que vagi fent. Sobretot que es cogui a foc baix

De mentres bullim la pasta i un cop estigui cuita servim els plats de pasta acompanyada d'aquesta salsa.

Si us agrada el salmó i les nous, us encantarà.

Bon profit!

divendres, 3 de desembre de 2010

Charlotte de turró i Lemon curd


Aquesta és una proposta per les pròximes festes nadalenques. Justament vaig guanyar el segon premi de "Receptes nadalenques del Canal Cocina"!! Es tracta d'un microones que encara l'estic esperant, però quan arribi ja us en faré cinc cèntims de com és. Així doncs, anem per feina!

Ingredients:

Per el Lemon Curd:
- 125 ml de suc de llimona
- ratlladura d'una llimona
- 100 gr de mantega
- 215 gr de sucre
- 3 ous
- 100 ml de nata per muntar

En primer lloc farem el Lemon Curd i barrejarem el suc de llimona, la ratlladura de llimona i el sucre dins un cassó al bany maria. Quan s'hagi dissolt el sucre incorporarem la mantega i els ous previament batuts. Barregem fins aconseguir que espesseixi i obtinguem la nostra crema de llimona. Reservem i guardem a la nevera.
Base del pastís
- 18 melindros aprox (depenent del motlle)
- licor amaretto
- 10 galetes maria
- 75 gr de mantega

Ara possem paper sulfuritzat a la base del nostre motlle. Piquem les galetes i fonem la mantega al microones. Barregem tot i col·loquem la massa de galeta a la base del pastís.
Tallem les puntes als melindros i els remullem amb una mica de licor. Els anem col·locant en posició vertical dins el nostre motlle, ajudant-nos de la massa de galeta per subjectar millor. Reservem a la nevera perquè es solidifiqui.
Per la mousse de turró
- 400 ml de gelat de turró desfet i de bona qualitat
- 250 gr de mascarpone
- 100 gr de sucre
- 100 ml de nata per muntar
- 20 ml de llet tèbia
- 5 fulles de gelatina

Per fer la nostra mousse de turró primer possarem les fulles de gelatina en remull. Barrejarem el gelat amb el mascarpone i el sucre.
Després incorporem la nata per muntar i ho semi-muntarem amb l'ajuda d'unes varilles. Escalfem la llet, afegim la gelatina escorreguda, barregem bé i ho incoporem dins la mousse de turró. Seguim muntant i finalment ho aboquem dins la nostra Charlotte. Reservem dins el congelador perquè qualli ràpid.
Ara barrejarem 100 ml de nata muntada amb el Lemon curd, reservant una mica per acabar de decorar el pastís. Muntem la mescla i l'afegim per sobre de la mousse de turró, tenint en compte que aquesta ha d'haver quallat, sinó ens esperem i guardem la mousse de llimona preparada a la nevera.
Ho reservem altra vegada al congelador i 20 min després decorem el pastís amb la resta de Lemon Curd amb l'ajuda d'una màniga pastissera, tot fent cercles o el dibuix que millor ens sorti.
Jo us reconec que sóc fatal per la decoració dels pastissos o sigui que segur que us acabarà quedant més maco.
Un cop fet el pastís guardeu-lo a la nevera un mínim de 6 h, tot i que us recomano que el prepareu en vigília i així quedarà ben quallat.

Bon profit!
Amb aquesta recepta m'animo a particpar a l'hemc d'aquest mes, que va dedicat al Nadal.
hemc 49 - navidad

dimecres, 1 de desembre de 2010

Pastís de poma




El pastís de poma és un clàssic d'aquells que sempre agrada però a mi sempre se m'ha resistit i mai han quedat com volia.
Tot vé perquè des de petita el meu pare em duia a un forn de pa de la Garriga on allà en fan un que els surt divinament, és esponjós, alt i deliciós. Sempre he volgut fer-lo similar, i encara que em falta molt per arribar-hi, amb el que vaig fer ahir per esmorzar m'he quedat ben orgullosa.

Surt un pastís mooooolt esponjós, i a casa ha enamorat.


Ingredients:
- 125 ml de llet sencera
- 3 ous
- 100 ml d'oli
- 200 gr de sucre
- 200 gr de farina
- 1 sobre de llevadura
- 80 gr d'ametlla mòlta
- 1 culleradeta de canyella
- 3 pomes petites o 2 grans


Primer de tot batem els ous i afegim el sucre, l'oli i la llet. Ho mesclem amb les varilles fins que dobli de volum.
A part barregem dins un bol la farina, la llevadura i l'ametlla.

Incorporem la barreja d'ingredients secs als líquids fins aconseguir una massa sense grumolls.


Pelem la poma i la tallem a rodanxes fines.

Possem la massa dins el motlle que volguem i a sobre hi anem possant les rodanxes de poma.

Enfornem a 180º durant 45 min aprox, fins que al punxar amb un ganivet aquest sorti net.

En l'últim moment he fet una mica d'almíbar amb dos cullerades d'aigua i una de sucre, he pintat el pastís i l'he deixat al grill perquè la poma agafés color. Només un o dos minuts.



Bon profit!