dimecres, 8 de desembre del 2010

Corona Brioix de xocolata



Ingredients:

- 3 ous batuts
- 150 gr de mantega en pomada
- 60 ml de llet
- 100 gr de sucre
- 500 gr de farina
- 2 culleradetes de llevat sec
- 100 gr de gotes de xocolata
- 1 culleradeta d'extracte de vainilla

Incorporem aquests ingredients dins la cubeta de la panificadora, tot seguint l'ordre.
Encenem el programa de masses com la pizza, i deixem que acabi el cicle.

Un cop acabat col·loquem la massa damunt d'una taula enfarinada i l'estirem en forma rectangular. Pintem amb una mica de nocilla i enrrotllem amb compte.

Tallem porcions de dos dits de gruix aproximadament, també en podem fer més porcions tot tallant-les més fines.
Anem col·locant les porcions una al costat de l'altre fent una corona, tot deixant un dit de separació ja que llevaràn.

Deixem reposar una horeta perquè acabi de llevar.



Ensucrem parcialment la nostra corona. Enfornem a 180º amb el forn preescalfat, durant uns 15-20 min.





Bon profit!

9 comentaris:

  1. Ens fa un respecte màxim fer brioix, haurem e començar a practicar, si tothom el cuina, suposo que nosaltres també podrem. Gràcies per la recepta.

    ResponElimina
  2. És fantàstica aquesta corona! Només per l'aspecte ja es veu que ha de ser bona per força
    Petons,
    Sandra

    ResponElimina
  3. Se me hace la boca agua viendo esta preciosidad de corona.
    Besinos

    ResponElimina
  4. Aquesta opció en corona d'aquests brioxets de xoco em sembla preciosa i ha d'estar molt saborosa!
    Molts petons

    ResponElimina
  5. Què bona i bonica, i a sobre porta xocolata!! :)

    Molts petonets!

    ResponElimina
  6. No he fet mai brioix, em fa respecte...Aquest llevat sec, quin és exactament?, un granulós?...Disculpa la meva ignorància. Em semblen uns brioixets molt temptadors!Una abraçada.

    ResponElimina
  7. M'encanta el pa tipus brioix. I si ja té la xocolata incorporada, llavors encara més bo! I amb la forma de corona, t'ha quedat preciós.

    ResponElimina
  8. Mercè el llevat sec és el que es tendeix a utilitzar per fer pa, se li diu liofilitzat o sec, en comtpes de ser el típic cub de llevadura fresca aquest es ven sec. En pots trobar de la marca "maizena" o "vahiné".
    Prova de fer brioix, no s'ha de tenir por a res, ànims! ;)

    ResponElimina
  9. T'ha quedat molt bonica, la provaré a casa, el resultat s'ho val!

    ResponElimina