dimarts, 21 de desembre del 2010

Coulibiac de salmó



Aquesta és una recepta tradicional russa que combina el salmó, l'arròs i els espinacs, tot embolicat dins una manta de pasta de full. Hi ha més d'una versió, on hi podeu possar xampinyons, ous durs, etc... però aquesta recepta proposada per la Jeanne Benedict em va semblar més atractiva.

Ingredients:

- 1 làmina de pasta de full rectangular (si és del Lidl millor)
- 350 gr de salmó sense pell ni espines
- 300 gr d'espinacs
- 100 gr d'arròs, millor basmati
- sal, pebre, orenga i alfàbrega
- oli
- sèsam
- 1 ou batut

Primer de tot dividim la massa en dos i col·loquem al damunt de la nostra base el samó, i el salpebrem.
Possem a coure l'arròs i els espinacs a part.



Un cop cuit l'arròs el refresquem i l'aromatitzem tot afegint una mica d'alfàbrega, orenga i un rajolí d'oli.
Després cobrim el salmó amb l'arròs.



Un cop tinguem els espinacs cuits, els escorrem bé i els deixem refredar. Els tallem a trossos i seguidament tornem a tapar l'arròs amb un llit d'espinacs.



Tapem amb l'altre meitat de la pasta de full tot segellant amb els dits. Pintem amb ou batut i decorem al gust. Jo en aquest cas ho he fet amb un polssim de sèsam perquè no tenia més pasta de full.

Enfornem amb el forn prèviament escalfat a 230º durant uns 20 min aproximadament, fins que veiem que quedi ben daurat.

Podem servir amb qualsevol salsa que hi quedi bé, pot ser una salsa de nous, una de mostassa...

Nota: Aquestes quantitats poden ser perfectament per 4 persones, ja que hi ha 4 talls macos.



Bon profit!

12 comentaris:

  1. No coneixia gens ni la recepta ni el nom... Però em sembla un plat super original i molt vistós! M'encanta la pasta de full i això de tenir la guarnició ja dins del paquetet ho trobo genial. Recepta apuntada!
    Et sembla que es podria fer en format individual?

    ResponElimina
  2. jo tampoc no la coneixia, i comparteixo amb la gemma que és un plat molt vistós, ideal com a plat únic.
    bones vacances si en pots fer, i molt bones festes!

    ResponElimina
  3. És una recepta de luxe, m'encantarà provar-la per a aquestes festes!

    ResponElimina
  4. Carai, que bonic que està el teu bloc, m'encanta. Bona recepta, aquests dies de festa l'haurem de tastar! Bon nadal per a tu i els teus!!

    ResponElimina
  5. Gemma hola! Doncs jo crec que en format individual pot quedar inclús més bonic oi? amb un tall de salmó per cap ja tens la ració feta.
    Queda molt bo, jo la vaig veure farà un mes i ahir em vaig animar definitivament.
    Fins aviat guapa i Bon nadal! ;)

    Manel si que és vistós si, el tall queda bé i com a plat únic et puc dir per experiència que va molt bé ;)
    Bones festes!

    Visc a la cuina, moltes gràcies. Quan la provis em dius el què. Bon Nadal! i petonsss

    Vermells gràcies pel comentari del blog, ultimament no sabia com renovar-lo i em penso que així es quedarà una temporadeta.
    Bon Nadal i a disfrutar de els festes, petons!!

    ResponElimina
  6. Muy buena receta ideal para estos dias.Curioso el nombre.
    Bon Nadal
    Mioquel

    ResponElimina
  7. No soc massa fan del salmó però fa molt bona pinta la recepta.
    I les receptes que fan bona pinta, no solen decebre damunt la taula.

    ResponElimina
  8. Completo, sano y sabroso, no se puede pedir más!!!
    Un besito

    ResponElimina
  9. Hola!!!
    MMMmmmmmm delicioso, facil y elegante!!!
    Genial!! Me gustan cada uno de los ingredientes que has puesto y el color tostadito te ha quedado perfecto!!!!

    *******FELIZ NAVIDAD*******

    ResponElimina
  10. Una recepta molt indicada per aquests dies.
    Que tingueu molt bones festes i un 2011 ple d'alegries.
    Una abraçada

    ResponElimina
  11. Aquest estiu vam tenir el plaer de descobrir la cuina russa, una grata sorpresa. Bones festes!!

    ResponElimina
  12. Esta receta no me la pierdo,me parece fantásticaaaa,que rica Graciaaassss.

    CAriños

    ResponElimina