diumenge, 16 de gener de 2011

Mousse de cireres i formatge



La primera intenció d'aquest postre era fer un gran pastís de xocolata amb mousse de cireres, però a mesura que vas fent la recepta el resultat es va minimitzant, i el gran pastís de xocolata es va quedar en un mini pastisset en forma de cor amb una delicada mousse de cireres i formatge.

La part positiva és que vaig estrenar uns motlles nous de reis en forma de cor. Era bo, això sí! però a la pròxima intentaré no retallar tant...

Ingredients per la mousse:

- 135 gr de formatge cremós
- 200 ml de nata per muntar
- 150 gr de cireres en almívar i sense os
- 75 gr de sucre
- 2 fulles de gelatina
- 50 ml de llet tèbia
- 2 cullerades del propi almívar de els cireres.

Primer mesclem el formatge amb el sucre dins un bol. Seguidament hi afegim la nata i ho muntem amb les varilles.

Incorporem les cireres i l'almívar i barregem amb compte. Reservem a la nevera.

Remullem en aigua freda les fulles de gelatina i les incorporem dins la llet tèbia. Afegim la llet dins la nostra mousse i reservem a la nevera.




En aquest moment podem fer dues coses:

1. Servir la mousse en copes precioses i cristal·lines.
2. Fer un pa de pessic genovès de xocolata, afegir la mousse al damunt amb l'ajuda d'un motlle.

En tot cas us deixaré la recepta del pa de pessic de xocolata.

Ingredients:

- 5 ous
- 125 gr de sucre
- 125 gr de farina
- 30 gr de cacau en pols (tipus valor)

Mesclem la farina i el cacau en pols.

Batem els ous amb el sucre fins que doblin de volum. Incorporem la farina amb els ous i barregem bé.

Aboquem la massa damunt la safata per anar al forn, i enfornem a 210º durant 5 min, i els 4 min posteriors ho courem a 170º.

Deixem refredar i fem talls al pa de pessic amb el motlle que volguem.

Podem decorar amb una melmelada de cireres que hi acabarà de donar el toc.




Bon profit!

17 comentaris:

  1. Une tarte des plus gourmandes.
    J'aime beaucoup.
    Je note cette recette.
    Bon dimanche et à bientôt.

    ResponElimina
  2. Ideal pel dia de Sant Jordi, t'ha quedat taaaan romàntic! Felicitats.

    ResponElimina
  3. M'apunto a la versió de la base de pa de pessic de xocolata!. Què tindrà la xocolata que és tan temptadora?

    ResponElimina
  4. Hola
    T'he conegut a través el bloc Pa amb oli i xocolata.
    Dons aquest mousse de cireres te molt bon aspecte, les cireres li donen personalitat
    Salut i bona cuina

    ResponElimina
  5. Deu ser boníssim!!Amb la base de pa de pessic de xocolata queda molt bé. El motllo que és d'inala? petons

    ResponElimina
  6. Lo encuentro muy bien este pastel en las combinaciones que le das y con la forma de corazon te ha quedado muy resultón
    me gusta
    bona setmana
    miquel

    ResponElimina
  7. Pues se ve bien rico, pequeño?, a la próxima más grande y ya está.
    Beso de Orquidea59

    ResponElimina
  8. Hola,
    Doncs jo trobo que t’ha quedat fantàstic encara que no fos la idea original ... Cireres i formatge amb el pa de pessic de xocolata... boníssim!

    ResponElimina
  9. Trobo que ha quedat la mar de bé, al final una combinació ben bona! si de vegades els petits "errors" ens porten a grans triomfs! ;)

    ResponElimina
  10. Ohh!! T'ha quedat espectacular...uff..com m'agraden les cireres, i aquest pastís ha de ser boníssim! Petonets, Paula

    ResponElimina
  11. Aquesta mousse tan fina amb la base de pa de pessic de xocolata... ha de ser una combinació impressionant!
    Petons!

    ResponElimina
  12. Te molt bon pinta! me l´apunto!

    ResponElimina
  13. Això ha de ser una dolcesa exquisida!

    ResponElimina
  14. Dues presentacions, dues opcions tan bones i temptadores una com l'altra. Una mousse que ha de ser finíssima i una presentació preciosa. Una abraçada.

    ResponElimina
  15. Totes dues presentacions son fantàstiques, les mousses amb el pa de pessic de xocolata te da quedar boníssim.
    Petons

    ResponElimina
  16. Guapisima ..esto si que me gusta ummmm..con cerezas ....apunto la receta pues en mi casa las cerezas son la primera debilidad ...BcsssssMARIMI

    ResponElimina
  17. HOLA GUAPA TU

    CARAI QUIN REPERTORI DE POSTRES PECAMINOSOS QUE TENS , EN VOLIA UN PERÒ CREC QUE M´ELS EMPORTARÉ TOTS,

    ET DESITJO UN BON ANY I MIL PETONETS ENSUCRATS, SUSANNA

    ResponElimina