dissabte, 29 de gener de 2011

Tarta tatín de formatge de cabra



L'altre dia vaig rebre un missatge d'una amiga on em proposava fer una recepta que circula per la xarxa, i sense més miraments vaig fer una ullada al bloc "Directoalpaladar" on la "Minue" ens incitava amb una tarta tatín salada però que perfectament la podem convertir en quiche.

Us deixo l'enllaç de la recepta original:
http://www.directoalpaladar.com/recetas-de-panes/tarta-tatin-de-queso-de-cabra-receta



Com sempre em passa no he seguit la recepta al peu de la lletra, de manera que aquí us deixo la meva versió:

Ingredients:
- 1 fulla de pasta de full
- 250 gr de formatge de cabra
- 4 tomàquets
- 1 ceba
- 2 ous
- 200 ml de nata líquida
- sal, sucre i orenga

Primer piquem la ceba i la sofregim. De mentres pelem els tomàquets, els treiem el peduncle i els tallem a daus. Ho incorporem a la ceba, hi posem una mica de sal i sucre i ho deixem sofregir a foc baix. Reservem.

Tallem el formatge de cabra a llàmines gruixudes, per això és important tenir un rulo petit i anar fent talls perquè sinó se'ns trencarà.
Posem paper del forn al fons del motlle, i afegim un raig d'oli perquè no se'ns enganxi i col·loquem el formatge de cabra fins a cobrir tot el fons.

Amb l'ajuda d'una batedora mesclem els ous amb la nata líquida. Afegim el sofregit de tomàquet i ho barregem amb una cullera. Ho aboquem per damunt del formatge de cabra i tapem amb la pasta de full. Punxem una mica perquè no se'ns infli del tot.

Enfornem a 210º durant uns 25 min, i després ho deixem 10 min més a la part de baix del forn.
Deixem refredar, desenmotllem i hi tirem orenga pel damunt del formatge de cabra.



Nota: Podem afegir una mica de formatge de cabra dins la massa, depenent del vostre gust.
Es recomana escalfar al microones abans de servir, i menjar-ho tebi. Acompanyat d'una amanida resulta molt complet.

Bon profit!

14 comentaris:

  1. Ostres! una tarta tain salada!!! com m'agrada la idea, ha d'estar de vici!! A casa nostre amb el que ens agrada el formatge volaria en un moment. Gràcies per la recepta!!
    Un petonàs!

    ResponElimina
  2. Que bona! Amb formatge de cabra... m'encanta! Jo que sóc de coses més salades que no pas dolces, m'emporto la recepta de seguida jejeje :)

    Un petó!

    ResponElimina
  3. A mi no m'agrada el formatge de cabra, però reconec que té una pinta fantàstica!! Jo he fet la tarta tatin de carxofes i va ser tot un èxit, què bones són!!
    Petonets,
    Sandra

    ResponElimina
  4. Hola!
    Ha d´estar molt bona. Jo faig la mateixa recepta amb una quiche, i queda molt b!

    ResponElimina
  5. Tan si és tatin com si és quiche, ha de quedar una tarta boníssima. Amb el sofregit i el formatge de cabra, deu ser molt gustosa ;)

    ResponElimina
  6. Hola,
    Sigui com sigui el nom... ha d'estar brutal.. Felicitats per que es veu un pastís sensacional.. Petonets,

    ResponElimina
  7. Se'm fa la boca aigua!! Sóc fan del formatge de cabra! Hauré de provar això del tatín...Mmmmm!!

    Salut i força!

    ResponElimina
  8. Que rico!! la verdad es que me apetece muchísimo hacerlo, sólo una preguntilla que es el "rulo pequeño" me imagino que es un instrumento para cortar el queso, pero es que no lo conozco!! porfi sácame de esta duda!!
    Un beso gordo muy gordo
    Pili
    Tu E Chef
    http://tuechef.blogspot.com

    ResponElimina
  9. Hola Pili! cuando digo un rulo pequeño me refiero a esos rulos de queso de cabra que venden, un poco más estrechos que los cnvencionales. Más que nada porque son más faciles de cortar a laminas y no se rompen.

    Vaya bién la receta! ;)

    ResponElimina
  10. Que bona! amb el formatge de cabra deu tenir un gust potent!!

    ResponElimina
  11. Això ha de ser mooolt bo!!! Mmmmm....m'apunto la recepta! Un petó, Paula

    ResponElimina
  12. Una proposta ben original, i com que el formatge de cabra a casa ens agrada molt a tots, la provaré segur!

    ResponElimina
  13. una tatin de queso de cabra! eso si es que una delicia!!!
    bs!

    ResponElimina
  14. Aquesta crec que serà una de les receptes que faré aquesta setmana.... m'encanta el formatge!

    ResponElimina