dimarts, 4 de gener del 2011
Pa de fruits secs i xocolata
Un pa dolç de nous, panses i xocolata. Tou al tacte i amb una molla que ens recorda molt al típic panettone de Nadal. Queda deliciós si en fem una llesca torradeta i amb un raig fí de mel. Un esmorzar de reis!
Ingredients:
- 50 gr de mantega en daus
- 60 gr de sucre
- 1 culleradeta de sal
- 125 ml de llet
- 110 ml d'aigua
- 350 gr de farina
- 5 gr de llevadura seca
- 100 gr de gotes de xocolata
- 75 gr de panses
- 75 gr de nous
Amb la panificadora només hem d'incoporar els ingredients dins la cubeta, tot seguint l'ordre indicat.
Possar el programa de pa bàsic i esperar que vagi fent. Treure'l i deixar refredar damunt una reixeta
Si no tenim panificadora haurem de batre la mantega amb el sucre, afegir els ingredients líquids amb compte (llet i aigua), i després anar afegint la farina mica en mica. Per últim la llevadura i un cop tinguem la massa compacta, incorporem els fruits secs i la xocolata.
Deixem reposar fins que dobli de volum i enfornem amb el forn ben calent a 250º durant uns 15-20 min.
Bon profit!
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Quin pa més bo! No tinc panificadora però com has posat com fer-ho "a mà" segurament m'animo.
ResponEliminaQue siguin bons els Reis!
Aquest tipus de pans dolços són els meus preferits per esmorzar. Com tu dius, torrats amb una mica de mel són deliciosos!
ResponEliminaQuina bona pinta que fa aquest pa. El problema que tinc jo amb aquest esmorzar és que en menjaria més del que em toca... Però em quedo, sens dubte, amb la recepta!
ResponEliminaPetonets!!
Una recepta ben bona com a esmorzar. Té una pinta fantàstica. Recepta apuntada. Petons,
ResponEliminaM'ha agradat, i fet somriure, la frase final "un esmorzar de Reis".
ResponEliminaMon àvia, sàvia entre les sàvies, quan em posava el dinar a taula em deia "això és un dinar de Capità General". I jo, en aquells temps, pensava que deuria ser ben trist això de ser Capità General si et tocava, tot sovint, dinar patata i mongeta tendra :)
A excepción del chocolate me parece una receta exquisita, me encanta este tipo de panes y más en esta época.
ResponEliminaGracias por la receta, muchos besos.
Nyam, nyam... me'n puc endur un trosset per berenar? Té una pinta fantàstica ;)
ResponEliminaPetonets,
Sandra
Magnífic per a començar el dia amb energia.
ResponEliminaUna abraçada
Encara no tinc panificador però a mà em crida l'atenció. Ja t'ho explicaré si el faig
ResponEliminaUn pa molt bo per fer un bon esmorzar.
ResponEliminaPetons
I tant que és un boníssim emorzar de reis !!! Fantástic!!
ResponEliminaEstos panes estan muy buenos y alimentan un monton ideal para empezar el dia con fuerza.
ResponEliminaBosn reis
miquel
Bueno un blog nuevo, una receta exquisita y aqui me tienes ojeándo tu blog, con permiso tienes unas recetas deliciosas tomo nota.
ResponEliminaSaludos-
Uix, no em convé, ara, ja porto tres quilos de més de tanta festa...però m'apunto la recepta!
ResponEliminaM'agrada moltíssim, petrò m'has d'aclarir el tipus de llevat, és el llevat de forner, el Royal de tota la vida o elllevat de pastisseria tipus Vahiné?
ResponEliminaJa ho tinc tot a punt per fer-lo, i una vagada tingui això aclarit...
PTNTS Dolça
Dolça en aquest cas per fer pa utilitzarem el llevat liofilitzat tipus "vahiné" o el de la marca "maizena" que és el mateix.
ResponEliminaEspero que et sorti ben bo ;)
Aquest pa per esmorzar ha de ser boníssim!!!
ResponEliminaapa, sóc la seguidora número 100!!
ResponEliminaAcabo de descobrir el teu blog, m'agrada!
Una salutació!