Pel repte del mes que ens proposa "Memòries d'una cuinera" aquesta vegada m'inicio amb uns canelons d'espinacs i formatge ricotta.
Haig de confesar que són els meus primers canelons, que no en tinc ni fava, que em passo a l'hora de farcir-los i després em falta pasta, i que per això he acabat entenent perquè sempre he fet lassanyes en comptes de canelons.....Sort en tinc que a la família en tenen la mà trencada perquè sinó no en podria menjar mai!.....
Ingredients: (per 12 unitats)
- 12 plaques de canelons
- 200 gr d'espinacs
- 250 gr de formatge Ricotta
- 75 gr de panses
- 1 ceba tendra petita
- 1 gra d'all
Primer posem a bulir la pasta en aigua bullent. Els retirem al cap de 10-12 minuts i els col·loquem al damunt d'un drap humit.
De mentres tallem a làmines el gra d'all i el posem dins una paella amb una mica d'oli. Tallem la ceba tendra a dauets i l'afegim a la paella.
Un cop estigui la ceba daurada afegim els espinacs i a la que baixin de volum els retirem i els deixem dins un colador perquè deixin anar l'aigua.
Dins un bol trinxem el formatge ricotta el salpebrem i afegim les panses. A continuació tallem els espinacs amb les tisores ben petitons i els afegim al bol. Mesclem bé la farsa i farcim els canelons.
Els anem col·locant a la safata. Afegim una mica de beixamel pel damunt i formatge emmental ratllat.
Enfornem uns 15 min al forn fins que veiem que s'enrrosseixen i llestos per clavar-hi la forquilla!
Bon profit!
Els canelons d'espinacs són dels que més m'agraden... i ben gratinadets com els teus! Nyam!!
ResponEliminaPetons
Sandra
¡¡¡¡CANELONS D'ESPINACS I AMB FORMATGE, UMMMMMM!!!
ResponEliminaBON NADAL
Juassss m'encanten!!! m'encanta la barreja espinacs i formatge, pero amb moolt moolt moolt formatge, i de 4 tipus diferents si pot ser!! nyam nyam!!! petons i bon nadal!!!!
ResponEliminaUna proposta molt interessant, original i deliciosa.
ResponEliminaBones Festes.
Una abraçada
oohh! que ricos!
ResponEliminafelices fiestas!
muac
Què bons!! també són dels meus preferits i jo, com tu, tampoc domino de quantitats i sempre em falta pasta d ecanelons. Per això ara sempre guardo algun paquetet de més!
ResponEliminaMolts petonets guapíssima i molt bones festes!! :)
Quina bona idea!! Serà difícil convèncer a la meva mare de canviar els canelos de carn de St Esteve, però la recepta me la guardo per un altre día. Te molt bon pinta!
ResponEliminaBon Nadal!
Ui, a mi em passa igual, com que ho faig a ull! Aquesta vegada he congelat farcit i canelons.
ResponEliminaAmb ricotta han de quedar encara més bons que de vegades n'he tastat alguns d'espinacs i eren molt sosos!
Gràcies per participar i feliç 2012!
aquests m'encanten!! ole ole. Moltíssimes gràcies per participar. petonets i bon any
ResponEliminaHan de ser boníssims! m'agrada molt la combinació, queda apuntada, a casa els agraden molt els d'espinacs! :)
ResponElimina