dimarts, 6 de desembre de 2011

Quiche de ceba i formatge Roquefort




































Qui em coneix ho sap, no és que sigui pesada ni insistent, és que quan vull puc ser realment un plom. I em passa el mateix amb algunes receptes! quan m'aficiono amb una.... no puc parar, i és que si no preparo una quiche diferent cada X temps no em sento satisfeta.

Per això quan vaig veure aquesta proposta des de "Cocina mía" que vaig marcar la pàgina, doblegar-la i deixar-la ben a la vista per prepar-la ben aviat.
No es tracta d'una quiche consistent, ja que la ceba porta molta aigua però és ben gustosa i combina de perles amb el Roquefort.


Ingredients:
- 1 làmina de pasta de full (preferiblement del Lidl)
- 750 gr de ceba vermella
- 100 gr de formatge Roquefort
- 3 ous
- 200 ml de llet (mai utilitzo nata líquida)
- 1 culleradeta d'alfàbrega
- un pessic de sal

Estirem la pasta de full dins el motlle que volguem, el cubrim de paper sulfuritzat i al damunt hi afegim uns llegums secs. Enfornem uns 10 min a 250º. Retirem del forn i reservem. Abaixem el forn a 180º.

Tallem la ceba a dauets petits i la sofregim a foc lent fins que veiem que queda gairebé transparent. La retirem de la paella.

Dins un bol batem els ous, afegim la llet, la ceba, l'alfàbrega i el pessic de sal. Mesclem bé i aboquem la mescla dins el motlle on hi tenim la pasta de full.

Ara tallem el formatge Roquefort a daus mitjans i els anem distribuint pel damunt de la quiche.

Enfornem a 180º uns 30-35 min, fins que veiem que ha quallat.
Recordem tapar amb paper de plata si durant la cocció veiem que la pasta de full s'enrrosseix massa.

Bon profit!

26 comentaris:

  1. Jo aquets cap de setmana tb vaig fer una quiche de ceba, però amb cheddar. La pròxima vegada la provaré amb roquefort.
    Petons

    ResponElimina
  2. Que rico este chiche, con lo que me gusta el roquefort tiene que estar buenisimo, besos

    ResponElimina
  3. Unos sabores divinos, me encanta!!

    ResponElimina
  4. ¡Uf, qué cosa más ricaaaaaa! ¡Debe saber a gloria bendita! Besos y feliz día.

    ResponElimina
  5. Les quiches m'encanten i aquesta té una pinta divina! Jo, de totes maneres, hi poso crema de llet...

    Petonets!
    Anna

    ResponElimina
  6. Què bones les quiche. Ara fa molt tmeps que no en faig cap. Aquesta combinació m'agradaria segur. jo com l'Anna també l'hi poso crema de llet!

    Molts petonets guapa!

    ResponElimina
  7. que riquísima quiche y ya con el roquefort me has dejado babeando!!! un besito

    ResponElimina
  8. Sempre que faig quiche ho faig amb pasta brisa però en tinc una de full a la nevera que ja sé que en faré. Ja t'ho diré quan l'hagi fet

    ResponElimina
  9. Deliciosa mezcla!, apuntadísima.
    Bss.

    ResponElimina
  10. Mmmm que bona!!! Tot i que jo canviaria el roquefort per un formatge de cabra!!

    ResponElimina
  11. T'entenc perfectament, jo també sóc fan de les quiches. I la combinació de ceba i roquefort ha de quedar boníssima!

    ResponElimina
  12. Es veu boníssim!! Però per mi, amb un altre formatge, perque aquest el trobo massa fort.
    Salutacions.

    ResponElimina
  13. Així que un plom...ja,ja, jo crec que en el tema de la cuina TAMBÉ ho sóc... La revista que comentes és un petit tresor. Jo he fet moltes receptes d'aquesta revista i en tinc moltíssimes de retallades a les meves carpetes!. T'ha quedat una quiche estupenda. Jo també les faig amb pasta de full. Una abraçada, plomet!

    ResponElimina
  14. WOWW...un quiche de lujo me encanta,una delicia,abrazos y saludos.

    ResponElimina
  15. A mi el roquefort ja saps que no m'agrada gens... però si me la fas de ceba i un formatge més suau me la menjo encantada! Quina pinta!!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  16. Me encantan, que digo encanta, ¡me chifla! esta combinación. Estupenda receta.

    Besos.

    ResponElimina
  17. Seguro que queda de categoria, me gustan mucho las quiches, y los sabores de roquefort y cebollas deben estar muy buenos, besos

    ResponElimina
  18. Que bones són les quiches!!! m'encanta la combi de la que ens portes avui!! genial!
    Un petonàs!

    ResponElimina
  19. Aquesta quiche ha de ser boníssima!!! Sóc una boja del roquefort... i calent encara m'agrada més! Quina bona idea, fer-ne una quiche! Petons

    ResponElimina
  20. Pues me encantan los quesos azules asi que tu quiche me rechifla seguro. Te ha quedado fantastica.
    bss

    ResponElimina
  21. Hola! He conegut el teu blog per casualitat i m´encanta. Ja tens una seguidora més!!

    Jo, convidar-te a visitar el meu: http://maramaruja.blogspot.com

    Un petó

    ResponElimina
  22. Dons si t'agraden les quiches,jo en tinc publicades dues que segur t'agradarán. Veurás que estan fetes amb pasta brisa sense gluten, pero quan no n'ha de menjar la "sense gluten"... les faig amb pasta de full.
    Petonets.

    ResponElimina
  23. ummmm no he tastat mai aquesta combinació, m'agrada la proposta!

    ResponElimina
  24. Què bona aquesta quiche...amb el que m'agrada el formatge!!!!!! m'encanta i t'ha quedat ben xula!!!!!! ara em menjaria un bocinet...o bocinot!!!!!!!

    ResponElimina