diumenge, 4 de desembre de 2011

Pastís fondant de xocolata amb gelat de mango


Començem el Desembre amb un pastís fondant molt fàcil de fer, ideal pels puristes de la xocolata i perfecte si l'acompanyem d'una boleta de gelat.
Això sí, prometo que la pròxima recepta no tindrà gens de xocolata!

Ingredients:
- 200 gr de xocolata negra (preferiblement Lindt 70%)
- 150 gr de mantega
- 175 gr de sucre
- 5 ous
- 25 gr de farina

Primer fonem la xocolata amb la mantega a foc molt baix. Un cop desfeta la deixem refredar una mica.

Al cap d'una estona l'aboquem dins un bol i la mesclem amb el sucre. Anem afegint els ous un a un fins que quedi una massa homogènia, aquest pas és molt important i recomano fer-ho amb una varilla manual.

Per últim incorporem la farina i l'aboquem dins el nostre motlle. Enfornem uns 30-35 min a 170º. Un cop quallat ja estarà, no espereu a que la crosta quedi dura perquè la gràcia és la textura general del fondant, s'ha de desfer a la boca.




































Ingredients pel gelat de mango:
- 250 ml de llet
- 200 ml de puré de mango (1 mango)
- 2 rovells d'ou
- 75 gr de sucre
- 25 gr de maizena

Preparem una crema de mango possant dins un cassó la llet juntament amb el puré de mango.
En un bol es barrejen els rovells amb el sucre i un xic de la llet de mango. Ho incorporem al cassó i anem remenant.

Un cop estigui a punt de bullir mesclem la maizena amb una mica de llet i la incorporem. Remenem fins que espesseixi.

Apartem del foc i deixem refredar. Aboquem dins un tupper i reservem al congelador. Cada horeta treiem el gelat per remenar-ho amb una espàtula, aquest pas el podem repetir 4 cops.

Un cop tingui la consistència ferma en podem fer boles i conservar-les així directament al congelador, així quan les necessitem les tindrem a punt.

Bon profit!

15 comentaris:

  1. Que bé hi deuen quedar els dos contrastos, tan de textura, temperatura i sabor!
    Petons

    ResponElimina
  2. Fa molt bona pinta el pastís! tot i que jo no sóc massa de xocolata...esperaré la propera recepta que dius, que serà sense, a veure que ens mostres!! ;) petons

    ResponElimina
  3. M'encanta.... la xocolata!! I, evidentment, aquest fondant! Amb el gelat de mango ha de baixar més aviat... això vol dir que és més fàcil repetir!! Genial, intentaré provar-lo, com que dius que és fàcil... petonet

    ResponElimina
  4. Ep! que a mi no em fa res que tot sigui amb xoco! jajajajajaja. Sembla un brownie, no??? genial amb el gelat. Petonets

    ResponElimina
  5. Guau!! Una pinta fantàstica. Quina salivera. Jo que sóc xoco-fan, me l'apunto!!

    ResponElimina
  6. Ahora mismo estoy haciendo algo parecido. Te ha quedado deluxe!!!

    ResponElimina
  7. Ja veus que no ens fa res que ens portis xocolata cada dia, quina pinta!!!
    Petonets bonica
    Sandra

    ResponElimina
  8. Què bo, y amb l'acompanyament del mango, de 10!!!!!

    ResponElimina
  9. Per mi pots anar posant pastissos de xocolata!!! Quina bona pinta aquest fondant, provaré de fer-ho, segur que a casa triomfa!

    ResponElimina
  10. Per què no pot ser de xoco el proper? jajaajajaj!! jo vaig amb la Judith!! :P
    Té molt bona pinta, sembla una mica un brownie, nyaaaam!

    Molts petonets guapa!!

    ResponElimina
  11. M'encanten els pastissos així humits. La xocolata i el mango lliguen super bé. I amb el gelat casolà molt millor ;)

    ResponElimina
  12. Demasiado bueno para mi, es mi delirio el chocolate, asi que me lo guardo para despues de las fiestas, que ahora se comen demasiadas golosinas, y ademas yo no debo por mi intolerancia a la lactosa, pero pico de vez en cuando por quitarme el ansia, besos

    ResponElimina
  13. una delicia de pastel, guárdame un trocito

    ResponElimina
  14. A no ! Receptes amb xocolata, sempre...
    Petonets.

    ResponElimina
  15. Aquesta combinació em sembla genial, a provar-la s'ha dit!

    ResponElimina