Començem el Desembre amb un pastís fondant molt fàcil de fer, ideal pels puristes de la xocolata i perfecte si l'acompanyem d'una boleta de gelat.
Això sí, prometo que la pròxima recepta no tindrà gens de xocolata!
Ingredients:
- 200 gr de xocolata negra (preferiblement Lindt 70%)
- 150 gr de mantega
- 175 gr de sucre
- 5 ous
- 25 gr de farina
Primer fonem la xocolata amb la mantega a foc molt baix. Un cop desfeta la deixem refredar una mica.
Al cap d'una estona l'aboquem dins un bol i la mesclem amb el sucre. Anem afegint els ous un a un fins que quedi una massa homogènia, aquest pas és molt important i recomano fer-ho amb una varilla manual.
Per últim incorporem la farina i l'aboquem dins el nostre motlle. Enfornem uns 30-35 min a 170º. Un cop quallat ja estarà, no espereu a que la crosta quedi dura perquè la gràcia és la textura general del fondant, s'ha de desfer a la boca.
Ingredients pel gelat de mango:
- 250 ml de llet
- 200 ml de puré de mango (1 mango)
- 2 rovells d'ou
- 75 gr de sucre
- 25 gr de maizena
Preparem una crema de mango possant dins un cassó la llet juntament amb el puré de mango.
En un bol es barrejen els rovells amb el sucre i un xic de la llet de mango. Ho incorporem al cassó i anem remenant.
Un cop estigui a punt de bullir mesclem la maizena amb una mica de llet i la incorporem. Remenem fins que espesseixi.
Apartem del foc i deixem refredar. Aboquem dins un tupper i reservem al congelador. Cada horeta treiem el gelat per remenar-ho amb una espàtula, aquest pas el podem repetir 4 cops.
Un cop tingui la consistència ferma en podem fer boles i conservar-les així directament al congelador, així quan les necessitem les tindrem a punt.
Bon profit!
Que bé hi deuen quedar els dos contrastos, tan de textura, temperatura i sabor!
ResponEliminaPetons
Fa molt bona pinta el pastís! tot i que jo no sóc massa de xocolata...esperaré la propera recepta que dius, que serà sense, a veure que ens mostres!! ;) petons
ResponEliminaM'encanta.... la xocolata!! I, evidentment, aquest fondant! Amb el gelat de mango ha de baixar més aviat... això vol dir que és més fàcil repetir!! Genial, intentaré provar-lo, com que dius que és fàcil... petonet
ResponEliminaEp! que a mi no em fa res que tot sigui amb xoco! jajajajajaja. Sembla un brownie, no??? genial amb el gelat. Petonets
ResponEliminaGuau!! Una pinta fantàstica. Quina salivera. Jo que sóc xoco-fan, me l'apunto!!
ResponEliminaAhora mismo estoy haciendo algo parecido. Te ha quedado deluxe!!!
ResponEliminaJa veus que no ens fa res que ens portis xocolata cada dia, quina pinta!!!
ResponEliminaPetonets bonica
Sandra
Què bo, y amb l'acompanyament del mango, de 10!!!!!
ResponEliminaPer mi pots anar posant pastissos de xocolata!!! Quina bona pinta aquest fondant, provaré de fer-ho, segur que a casa triomfa!
ResponEliminaPer què no pot ser de xoco el proper? jajaajajaj!! jo vaig amb la Judith!! :P
ResponEliminaTé molt bona pinta, sembla una mica un brownie, nyaaaam!
Molts petonets guapa!!
M'encanten els pastissos així humits. La xocolata i el mango lliguen super bé. I amb el gelat casolà molt millor ;)
ResponEliminaDemasiado bueno para mi, es mi delirio el chocolate, asi que me lo guardo para despues de las fiestas, que ahora se comen demasiadas golosinas, y ademas yo no debo por mi intolerancia a la lactosa, pero pico de vez en cuando por quitarme el ansia, besos
ResponEliminauna delicia de pastel, guárdame un trocito
ResponEliminaA no ! Receptes amb xocolata, sempre...
ResponEliminaPetonets.
Aquesta combinació em sembla genial, a provar-la s'ha dit!
ResponElimina