dissabte, 31 de desembre de 2011

French toast amb Nutella




































Últim dia de l'any, dia en que s'acostuma a fer un balanç de l'any, en el que s'han de pensar objectius per emprendre, renovar les motivacions, desitjar-nos entre tots que a tothom li vagi bé en aquest nou any, i sobretot.... un dia on acostumem a fer les últimes activitats, últim esmorzar llaminer, última sortida esportiva, últim brindis, últim petó, etc.....

Avui francament tenia pensades moltes coses, des d'un principi esmorzar una french toast amb Nutella que s'ha convertit juntament amb les creps del jefe de casa en un dels esmorzars més festius que tenim. També teniem pendent fer l'última cursa de Sant Silvestre, però sembla que els astres no estaven amb nosaltres. Ni french toast ni cursa, sinó unes bones galetes bretones i una sortida amb BTT amb els amics realment divertida.

No us desitjaré que incieu l'any ple de felicitat, sinó que gaudiu dels imprevistos i segurament disfrutareu més dels minuts, i que sobretot degusteu cada mossegada que us ofereixi la vida, la més insignificant, rutinària i simple, perquè a l'endemà la valorareu com mai.
Acabada la reflexió pastissera que acabo de fer, aquí us presento una french toast molt semblant a les típiques "torrades de santa Tressa" però amb un farcit realment llaminer llaminer.

Ingredients: (per dos persones)
- 2 llesques de pa (preferiblement tipus bimbo cassolà)
- 1 ou
- 2 cullerades de sucre
- 140 ml de llet
- Nutella
- oli

Torrem les llesques de pa, les partim per la meitat i untem una cara amb una bona cullerada de Nutella.

En un bol batem l'ou amb el sucre i afegim la llet. Deixem que el pa que es vagi sucant per les dues cares dins un plat fons. De mentre escalfarem l'oli a foc mig.

Passem les french toast a la paella amb l'oli calent i la deixem coure per les dues bandes. Un cop enrrossides les retirem i deixem damunt de paper absorvent.

Es poden prendre calentes o tèbies.

Bon profit i BON ANY 2012!

dimecres, 28 de desembre de 2011

Salmó embolicat





































Ingredients (per 2 persones)
- 1 làmina de pasta de full (en sobrarà)
- 2 lloms de salmó de 125 gr
- 4 cullerades de beixamel
- espàrrecs verds
- 1 ou
- sal i pebre

Primer preparem la pasta de full i en tallem dos rectangles de la mida de 5 dits d'amplada. Col·loquem els lloms de salmó sense pell ni espines a cada rectangle en sentit vertical  i els salpebrem.

De mentres anirem saltejant els espàrrecs sencers i un cop cuits al dente en posem 3 en diagonal al damunt de cada tall de salmó. La resta els reservarem per acompanyar.

Per últim napem el salmó amb un parell de cullerades de beixamel a cada ració. El tanquem i pintem amb una mica d'ou batut per segellar.Podem aprofitar un xic de pasta de full per fer-hi un motiu de decoració al damunt i pintem amb ou altra vegada.

Enfornem a 200º uns 12-15 min i retirem del forn. Acompanyem el salmó embolicat amb la resta d'espàrrecs verds.

Bon profit!

divendres, 23 de desembre de 2011

Carmelets de foie i boletes de roquefort i raïm




































Ingredients pels carmelets de foie:
No poso quantitats perquè depen de les unitats que en volgueu fer. 
- Pasta philo
- Mousse de foie
- Melmelada d'albergínia, i si no en tinguéssim podem utilitzar de tomàquet
- Mantega

Primer agafem una fulla de pasta philo i la dobleguem per la meitat fent un rectangle. En tallem 4 quadrats i els pintem de les vores amb una mica d'aigua.

Al centre de cada quadrat hi posem una petita porció de foie i un xic de melmelada d'albergínia al damunt. Tanquem els carmelets i fem un nus lleuger a cada punta pr donar-li forma.

Pintem pel damunt amb una mica de mantega fossa. Enfornem uns 8-10 min a 250º, quan veiem que s'hagin enrrossit els treiem del forn.





































Ingredients per les boletes de Roquefort: (per 6 boletes)
- 100 gr de Formatge Roquefort tot i que pot ser bo igual amb un Gorgonzolla
- 6 grans de raïm
- festucs

Primer treiem les llavors al raïm, passem per la picadora els festucs i aplastem el formatge amb l'ajuda d'una forquilla.

Un cop ben aplastat afegim una bona cullerada al damunt d'un retall de paper film. Al centre hi col·loquem el gra de raïm i amb la mà anem tancant i embolicant el paper film, tot assegurant-nos que el raïm queda ben cobert de formatge.

Retirem el paper film i arrebossem la boleta pels festucs esmicolats.

Bon profit i Bones festes!

dijous, 22 de desembre de 2011

Canelons d'espinacs i formatge Ricotta




































Pel repte del mes que ens proposa "Memòries d'una cuinera" aquesta vegada m'inicio amb uns canelons d'espinacs i formatge ricotta.

Haig de confesar que són els meus primers canelons, que no en tinc ni fava, que em passo a l'hora de farcir-los i després em falta pasta, i que per això he acabat entenent perquè sempre he fet lassanyes en comptes de canelons.....Sort en tinc que a la família en tenen la mà trencada perquè sinó no en podria menjar mai!.....

Ingredients: (per 12 unitats)
- 12 plaques de canelons
- 200 gr d'espinacs
- 250 gr de formatge Ricotta
- 75 gr de panses
- 1 ceba tendra petita
- 1 gra d'all

Primer posem a bulir la pasta en aigua bullent. Els retirem al cap de 10-12 minuts i els col·loquem al damunt d'un drap humit.

De mentres tallem a làmines el gra d'all i el posem dins una paella amb una mica d'oli. Tallem la ceba tendra a dauets i l'afegim a la paella.
Un cop estigui la ceba daurada afegim els espinacs i a la que baixin de volum els retirem i els deixem dins un colador perquè deixin anar l'aigua.

Dins un bol trinxem el formatge ricotta el salpebrem i afegim les panses. A continuació tallem els espinacs amb les tisores ben petitons i els afegim al bol. Mesclem bé la farsa i farcim els canelons.

Els anem col·locant a la safata. Afegim una mica de beixamel pel damunt i formatge emmental ratllat.

Enfornem uns 15 min al forn fins que veiem que s'enrrosseixen i llestos per clavar-hi la forquilla!

Bon profit!

dimecres, 21 de desembre de 2011

Sacher d'aniversari


El passat Dilluns va ser l'aniversari de la meva parella, en feia 27!! i havia de preparar-li un pastís realment vistós i bo perquè se'l mereix de sobres. Ell és en definitiva qui tasta, comenta, critica (molt poques vegades) i afalaga sempre dient un "molt bo" amb la boca mig plena tot el que cuino, així que no podia fer-li un simple pastís perquè ja està acostumat a tastar-los tots i tots.

De manera que agafant idees i barrejant-les totes em va sortir pel cap aquesta bogeria de pastís que fins i tot vaig arribar a dibuixar en un bloc de notes. Un senzill sacher que ha quedat més adornat que un arbre de Nadal pobre....

Ingredients pel sacher:
- 175 gr de xocolata negra 70% (preferiblement Lindt Postres)
- 150 gr de mantega
- 150 gr de sucre
- 150 gr de farina
- 1 sobre de llevadura
- 6 ous
- melmelada de maduixa

Posem dins un cassó la mantega i la xocolata a fondre a foc molt baix. Un cop desfet ho apartem del foc i reservem.

En un bol separem els rovells de les clares i batem els rovells amb la meitat del sucre fins que doblin de volum. Afegim la xocolata desfeta que teniem mig tèbia als rovells. Un cop barrejat afegim la farina juntament amb la llevadura a tandes i mesclem fins que quedi ben incorporada.

Ara muntem les clares i un cop començin a pujar i estiguin fermes afegim la resta del sucre que teniem reservat. Anem incorporant les clares a la nostra massa del sacher i barrejem amb molt de compte de que no se'ns baixin. Només necessitem paciència i anar "embolicant" la massa poc a poc.

Aboquem la massa al nostre motlle i enfornem durant 1 hora - 1hora i 30 min a 160º. Un cop cuit el treiem del forn i deixem refredar.


Ingredients per la decoració:

Per la trufa:
- 60 gr de xocolata negra
- 200 ml de nata líquida
- 25 gr de sucre
Escalfem la nata a foc baix i deixem fondre la xocolata i el sucre. Un cop s'hagi desfet ho deixem refredar i ho conservem a la nevera fins el dia següent. A l'endemà ja ho podrem muntar.

Per la xocolata fondant:
- 75 gr de xocolata negra
- 20 gr de mantega
- 50 ml de nata líquida
Fonem tots els ingredients dins un cassó i un cop agafi consistència ho apartem del foc.

Pels tirabuixons de xocolata:
- 200 gr de xocolata amb llet Nestlé
Fonem la xocolata al microones i l'aboquem dins una safata ample i baixa. Refrigerem uns 5-10 min i ho treiem de la nevera.
Amb l'ajuda d'una cullera o espàtula anem rascant cap amunt fent tires perquè se'ns facin els tirabuixons. Alguns ens quedarà com un semi tirabuixó que ja serà suficient per donar-li aquest toc festiu i vistós al pastís. Aquest pas el podem realitzar dos dies abans i conservar-lo a la nevera tapat.


Per muntar el pastís:

Tallem el pastís en 3-4 quatre parts i anem col·locant cullerades de melmelada de maduixa a cada pis. Extenem bé i repetim l'operació fins acabar amb el sacher.
Ara aboquem la xocolata fondant que haurem preparat 5-10 min abans i l'extenem només per la superfície del pastís.

Treiem la trufa muntada de la nevera i l'anem repartint pels laterals. Anem col·locant els tirabuixons de xocolata apretant lleugerament i deixem a la nevera perquè es solidifiqui bé.

Per acabar fem unes lioneses de nata al damunt i espolsem un xic de cacau en pols. Acabem de decorar amb uns bombons de xocolata ben bons, i feina feta! Conservem a la nevera fins el moment de servir.

Si us agrada cuinar us ho passareu bé. Sembla una gran feinada però és senzill de fer, únicament es precisen molts pasos a seguir per acabar el pastís.




































Bon profit!

dilluns, 19 de desembre de 2011

Lluç farcit amb salsa al cava




































Una recepta senzilla de fer i que queda molt ben combinada amb la salsa al cava. Un plat econòmic però que fa festa, lleuger i ideal per qualsevol dia d'aquestes festes. Us animo a preparar-lo perquè no en quedareu decebuts!

Ingredients ( per dos persones):
- 4 lloms de Lluç
- 1 gra d'all
- 1 pastanaga petita
- 1 porro (no el farem servir tot)
- 50 gr de gambetes petites
- 30 ml de vi de xerès sec
- 2 cullerades de beixamel
- sal i pebre

Primer treiem dues làmines senceres del porro. Les posem a escaldar en aigua bullint i un cop tendres les retirem i reservem senceres.

Ara fem el farcit, escalfem oli en una paella i incorporem el gra d'all tallat a dauets. Seguidament hi afegim aproximadament uns 50 gr de porro laminat i partit per la meitat i deixem sofregir.
Pelem la pastanaga i la partim per la meitat tot fent bastonets finets de la mida de 5 cm de llarg. Ho incorporem a la paella i saltejem. Al cap d'uns 5 min incorporem les gambetes i ho reguem amb el vi de xerès. Deixem coure uns 10 minutets a foc mig fins que la pastanaga s'hagi estovat lleugerament.

Salpebrem els lloms de lluç. Col·loquem una làmina de porro en horitzontal i el llom de lluç amb la pell cap abaix al damunt. Posem un parell de culleradetes del farcit, afegim una cullerada de beixamenl i tapem amb l'altre llom de lluç a l'inversa, (podem reservar un parell de cullerades del farcit per acabar de decorar el plat). Cordem el lluç amb la fulla de porro tot fent un nus. Si ho preferim podem tallar la part més verda. Repetim l'operació amb l'altre ració i els col·loquem dins la safata.

Enfornem a 180º uns 15-20 minuts.

Ingredients per la salsa al cava:
- 1/2 ceba tendra
- 100 ml de cava brut
- 150 ml de nata líquida

Tallem a dauets molt petits la ceba i la posem a sofregir amb una mica d'oli. Afegim un polsim de sal i seguidament el cava. Deixem coure uns 10 min perquè s'evapori l'alcohol.
Incorporem la nata líquida i deixem coure a foc baix durant uns 20 min. Com més temps la tinguem a foc baix més ens reduirà i el sabor quedarà més concentrat.

Bon profit!

Galetes de coco i xocolata / Repte Film&Food




































Aquest és l'últim repte de Film&Food d'aquest any 2011, i aquesta vegada haviem d'intercanviar receptes de galetes amb un altre blog totalment misteriós, així que us presento la meva companya d'enfornar galetes que és la Toñi del blog Rico rico delicioso.
Realment ha estat una experiència molt maca, el poder compartir opinions de receptes de galetes, proposar-ne i animar-se a enfornar-les és ben divertit per qualsevol amant de la cuina.

Aquí us presento unes galetes de coco i xocolata que mai, mai, mai havia preparat. El coco no em desagrada però sempre l'he apartat força de la meva cuina, però haig de confesar que aquestes galetes no van durar més de 24 hores...... i això que no em van sortir petites!

Ingredients:
-125 de mantega en pomada
- 200 gr de farina
- 1 culleradeta de llevadura
- 100 gr de coco ratllat
- 150 gr de sucre
- 1 ou
- 50 gr de xocolata negra fondant
- 2 cullerades d'aigua

Mesclem la mantega juntament amb el sucre. Després afegim l'ou fins aconseguir que s'integri bé.

Afegim el coco ratllat i finalment anem incorporant la farina juntament amb la llevadura.

Cobrim la safata de forn amb paper sulfuritzat. Anem posant boletes amb l'ajuda de dues culleres amb 5 cm de separació entre cadascuna. Enfornem uns 12-15 min a 180º.

Un cop cuites les retirem del forn i deixem refredar damunt una reixeta. Fonem la xocolata amb les dues cullerades d'aigua al microones i remenem. Banyem la base de cada galeta amb la xocolata fondant i deixem refredar a la nevera fins que qualli la cobertura.

Un cop tinguem les galetes preparades només cal conservar-les dins una caixeta i sobretot provar-ne una.... per comprovar que estan bé de sal.....

Bon profit!

dijous, 15 de desembre de 2011

Torró a les dues xocolates amb neules




































Gràcies al repte dels nois dels "Fogons de la Bordeta" i "Xocolata desfeta" avui és dia 15 i toca presentació de Torrons..... doncs aquí us presento el meu primer torró, amb xocolata amb llet i xocolata blanca combinades amb unes neules ben cruixents. Un vici assegurat i senzill de fer!

Ingredients:
- 150 gr de xocolata blanca
- 150 gr de xocolata amb llet
- 6 cullerades de llet
- neules o cigarrillos

Primer posem paper sulfuritzat dins el motlle rectangular que escollim, així ens costarà menys desenmotllar el torró.
Fonem la xocolata amb llet dins un cassó al bany maria amb 3 cullerades de llet. Un cop tinguem la xocolata desfeta l'aboquem dins el motlle i al cap d'uns minuts quan hagi refredat lleugerament incorporem les neules o cigarrillos. Reservem a la nevera.

De mentres fem el mateix amb la xocolata blanca, la fonem al bany maria amb 3 cullerades de llet i un cop desfeta l'aboquem al damunt de les neules i la xocolata amb llet.

Deixem refredar a la nevera un mínim de 4 hores. El desenmotllem i el conservem dins la nevera embolicat amb paper.

Bon profit!

dimarts, 6 de desembre de 2011

Quiche de ceba i formatge Roquefort




































Qui em coneix ho sap, no és que sigui pesada ni insistent, és que quan vull puc ser realment un plom. I em passa el mateix amb algunes receptes! quan m'aficiono amb una.... no puc parar, i és que si no preparo una quiche diferent cada X temps no em sento satisfeta.

Per això quan vaig veure aquesta proposta des de "Cocina mía" que vaig marcar la pàgina, doblegar-la i deixar-la ben a la vista per prepar-la ben aviat.
No es tracta d'una quiche consistent, ja que la ceba porta molta aigua però és ben gustosa i combina de perles amb el Roquefort.


Ingredients:
- 1 làmina de pasta de full (preferiblement del Lidl)
- 750 gr de ceba vermella
- 100 gr de formatge Roquefort
- 3 ous
- 200 ml de llet (mai utilitzo nata líquida)
- 1 culleradeta d'alfàbrega
- un pessic de sal

Estirem la pasta de full dins el motlle que volguem, el cubrim de paper sulfuritzat i al damunt hi afegim uns llegums secs. Enfornem uns 10 min a 250º. Retirem del forn i reservem. Abaixem el forn a 180º.

Tallem la ceba a dauets petits i la sofregim a foc lent fins que veiem que queda gairebé transparent. La retirem de la paella.

Dins un bol batem els ous, afegim la llet, la ceba, l'alfàbrega i el pessic de sal. Mesclem bé i aboquem la mescla dins el motlle on hi tenim la pasta de full.

Ara tallem el formatge Roquefort a daus mitjans i els anem distribuint pel damunt de la quiche.

Enfornem a 180º uns 30-35 min, fins que veiem que ha quallat.
Recordem tapar amb paper de plata si durant la cocció veiem que la pasta de full s'enrrosseix massa.

Bon profit!

diumenge, 4 de desembre de 2011

Pastís fondant de xocolata amb gelat de mango


Començem el Desembre amb un pastís fondant molt fàcil de fer, ideal pels puristes de la xocolata i perfecte si l'acompanyem d'una boleta de gelat.
Això sí, prometo que la pròxima recepta no tindrà gens de xocolata!

Ingredients:
- 200 gr de xocolata negra (preferiblement Lindt 70%)
- 150 gr de mantega
- 175 gr de sucre
- 5 ous
- 25 gr de farina

Primer fonem la xocolata amb la mantega a foc molt baix. Un cop desfeta la deixem refredar una mica.

Al cap d'una estona l'aboquem dins un bol i la mesclem amb el sucre. Anem afegint els ous un a un fins que quedi una massa homogènia, aquest pas és molt important i recomano fer-ho amb una varilla manual.

Per últim incorporem la farina i l'aboquem dins el nostre motlle. Enfornem uns 30-35 min a 170º. Un cop quallat ja estarà, no espereu a que la crosta quedi dura perquè la gràcia és la textura general del fondant, s'ha de desfer a la boca.




































Ingredients pel gelat de mango:
- 250 ml de llet
- 200 ml de puré de mango (1 mango)
- 2 rovells d'ou
- 75 gr de sucre
- 25 gr de maizena

Preparem una crema de mango possant dins un cassó la llet juntament amb el puré de mango.
En un bol es barrejen els rovells amb el sucre i un xic de la llet de mango. Ho incorporem al cassó i anem remenant.

Un cop estigui a punt de bullir mesclem la maizena amb una mica de llet i la incorporem. Remenem fins que espesseixi.

Apartem del foc i deixem refredar. Aboquem dins un tupper i reservem al congelador. Cada horeta treiem el gelat per remenar-ho amb una espàtula, aquest pas el podem repetir 4 cops.

Un cop tingui la consistència ferma en podem fer boles i conservar-les així directament al congelador, així quan les necessitem les tindrem a punt.

Bon profit!