divendres, 7 de setembre de 2012

Albergínies a la Piamontesa amb formatge de cabra



 

 
 
Una recepta per aprofitar les hortalisses de temporada i sobretot plena de gust i salut. És ben bé que les albergínies ens amaguen mil versions per preparar-les...
 
Ingredients:
- 4 albergínies mitjanes
- 1 ceba
- 3 tomàquets
- 1/2 pebrot verd
100 gr de formatge de cabra
- sucre
- alfàbrega
- orenga
- sal
- pebre
- pebre vermell
 

Primer netejem i tallem les albergínies a rodanxes no gaire gruixudes. Les posem a coure a una planxa amb una mica d'oli i sal i les reservem.

A part prepararem el nostre sofregit, tallem la ceba a daus i seguidament i afegim el pebrot verd també tallat. De mentres pelem els tomàquets, els hi treiem el peduncle i els piquem a daus o quarts, com volguem.
Quan tinguem el sofregit gairebé mig cuit hi afegim el tomàquet, salpebrem i per últim afegim una culleradeta de sucre. Deixem que vagi coent uns 20 minuts a foc mig.

Un cop el sofregit estigui al punt hi incorporem l'orenga, l'alfàbrega i una pisca de pebre vermell. Deixem que acabi de coure pocs minuts més i retirem.

Dins una safata anem col·locant una primera capa de rodanxes d'albergínia, seguidament tapem amb una mica de sofregit i per acabar hi esmicolem una mica de formatge de cabra pel damunt. Repetim l'operació fins acabar amb una última capa d'albergínia i formatge de cabra.

Enfornem uns 15-20 min a 180º fins que veiem que el formatge ha quedat lleugerament gratinat. Retirem i servim.

Bon profit!

9 comentaris:

  1. ooohh que booo!!! m'agrada tooooot, com ho puc fer!! torno a tenir gana!! no puc mirar-vos que m'engreixarà la vista!! jijiji m'apunto aquesta excepcional recepta! petons

    ResponElimina
  2. M'encanta, només la faig quan tinc accedents de tomàquets i albergínia. Molt bé pel formatge de cabra!!

    ResponElimina
  3. Que buenas estas berenjenas con queso de cabra, perfecta para disfrutarlas, besos

    ResponElimina
  4. Una combinaicó sensacional, aromàtica i molt gustosa.

    ResponElimina
  5. han d'estar boníssimes fetes així, les albergínies.
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  6. Quina delícia que han de ser aquestes albergínies tan ben preparades!

    ResponElimina
  7. Les albergínies són el meu amore...quina combinació tant exquisida.

    ResponElimina
  8. Hola! vinc d'un link de Cuina per llaminers, m'he pasat per aqui per primera vegada i escolta tu! quins plats! aquest m'ha encantat, té molt bona pinta, felicitats pel blog, i... unes fotos molt boniques :)

    ResponElimina