Normalment el plàtan és d'aquelles fruites que de ben petits ens fascinen i sempre menjariem, però a la que ens fem grans en moderem el consum, i no hauria de ser així no creieu?
Dolços i fàcils de rossegar, ens aporten els nutrients imprescindibles per alimentar-nos ràpidament de dalt a baix. Ideal per esportistes, estudiants, nens, gent gran, etc...
Així que veient que quan compro plàtans, aquests s'acaben quedant a la fruitera... i de la fruitera embolicats en paper de diari a dins la nevera sense trobar-hi sortida ràpida.... Vaig optar per preparar una magnífica recepta ideal per esmorzar. Un pa de plàtan amb un gust potent i melós de plàtan, amb uns entrebancs de xocolata que t'omple d'energia i et fa agafar "el toro per les banyes".
Ingredients: (per dos motlles de 18 x 11cm)
- 75 gr de mantega en pomada
- 60 gr de sucre morè
- 50 gr de sucre blanc
- 2 ous
- 4 plàtans madurs
- 225 gr de farina
- 7 gr de llevadura
- 100 gr de gotes de xocolata
Dins un bol mesclem els dos sucres amb la mantega en pomada. Anem afegint un ou rere l'altre fins aconseguir que es vagin integrant dins la barreja.
Ara pelem els plàtans i els aixafem amb l'ajuda d'una forquilla fins aconseguir un puré. L'incorporem al bol i mesclem.
Finalment anem abocant la farina barrejada amb la llevadura en dues tandes, i per últim afegirem les gotes de xocolata reservant un grapat per acabar de decorar.
Aboquem la massa fins omplir la meitat dels dos motlles i acabem fent un tall transversal amb l'ajuda d'una ganivet moll, i espolsant unes quantes gotes de xocolata pel damunt.
Enfornem a 180º uns 45 minuts i deixem refredar al damunt d'una reixeta.
Bon profit!
Estaba buenisimo y es ideal para comerlo en cualquier momento del dia, la convinacion del platano con la choco y el biscocho por el medio es buenisimoooooooooooooo. besitos cariño.
ResponEliminaEl vaig fer fa un temps i era boníssim... ja tinc ganes de repetir-lo! Una abraçada!
ResponEliminaEl tinc pendent de fa molt temps. Té una pinta espectacular!!!
ResponEliminaPEtons
Ideal per aprofitar els plàtans massa madurs, Elena! M'ha encantat, combinat amb xocolata és un vici!!! petonets
ResponEliminam'encanta la combinació del plàtan i la xocolata!! però a casa meva els plàtans no arriben a ser gaire madurs, ens els mengem abans, així que sempre em costa tenir material per poder fer aquestes fantàstiques receptes!! tot i això la deixo a la llista de pendents!
ResponEliminaque combinacion mas rica
ResponEliminaLa combinació de plàtan i xocolata m'encanta!!
ResponEliminapetonets
Qué bo, per favor!!! Ideal per quan un té plàtans madurs, i plàtan i xocolata, combinació perfecta!!!!!! una pregunteta, No veig el temps de repòs de la masa, la llevadura és de pa o tipus royal? la farina és de força o de reposteria? Bé, m'encanta de totes formes, només era per imaginar-me la miga si era més tipus "bizcocho" o tipus pa.
ResponEliminaÉs més tipus cake que pa. No deixis reposar la massa, i la llevadura tipus "royal". Prova'l de fer que quedaràs encantada, està diví!
EliminaMoltes gràcies!!!!!ho provaré i et contaré, sé segur que ens agradarà!!!!!!
EliminaCarai, té bona pinta! t'ha quedat molt bé. En prenc nota!
ResponEliminaUna abraçada, guapa!
la tecnologia, que corre que se les pela avançant, per quan te previst que es pugui tastar el que apareix a la pantalla?
ResponEliminasi s’ha d’abonar una quota mensual, s’abona eh!
Que ganas me quedaron de ver el corte! ;)
ResponEliminaRico...rico... Bss
ResponEliminaEste bizcocho tiene una pinta deliciosa, ideal para la merienda o mis desayunos.
ResponEliminaUn besín.
que bo!! el platan i la xocolata van a la perfecció!! me'n envies un trosset express per esmorzarr?? petons
ResponEliminaHola guapa tu
ResponEliminaAquest el tinc pendent de fer jo també, anoto la teva formula, humm
mil petonets Susanna
Quina bona pinta nena!!!!!he de fer-me amb uns motllos d'aquests,,,,on els compres? besitos
ResponEliminaHola! Docs totes les virgueries les compro a la tenda online de l'Ingrid, et deixo l'enllaç:
Eliminahttp://shop.mylovelyfood.com/
És veritat, a mi els plàtans de gran no em diuen res... i això que pels esportistes són molt saludables!
ResponEliminaUna bona manera de desguatr-los és amb aquest bescuit tan bo. i amb la xocolata encara millor, je je je...
Un cake qui donne bien envie. je ne fais pas de gâteaux aux bananes et c'est dommage car ils sont délicieux.
ResponEliminaJe note.
A bientôt
M'encanta la combinació de xocolata i fruites...apuntadisim queda
ResponEliminaPetonets.
La xoco anb el plàtan queda de luxe! Tenim un "pa" semblant pendent de publicar de fa mooooooolt, som un desastre! jajaja
ResponEliminaPetons
Sandra
Quina pinta! aquest és dels meus!! i la presentació molt xula!
ResponEliminawowwwwwwwwww, me encanta y es el favo de mi marido! que antojazo! besitos
ResponEliminaMaravillosa delicia chocolateada.
ResponEliminaMe encanta la combinación del chocolate y el plátano.
Besos.
Estic agafant afició al plàtan (abans no em deia massa cosa)... I un dia que vaig provar un brioix de plàtan amb xocolata, em vaig fer fan incondicional de la convinació! De fet, vaig penjar una recepta al blog amb aquests dos ingredients, no fa pas gaire!
ResponEliminaMoltíssimes gràcies!!
ostres m'havia perdut unes quantes actualitzacions que tenen una pinta estupenda! aquesta combinació de xoco i plàtan és perfecta!!! i el de figues Déu ni do quin pastís!
ResponElimina