dimecres, 26 de setembre del 2012

Banana & chocolate bread



 

Normalment el plàtan és d'aquelles fruites que de ben petits ens fascinen i sempre menjariem, però a la que ens fem grans en moderem el consum, i no hauria de ser així no creieu?
Dolços i fàcils de rossegar, ens aporten els nutrients imprescindibles per alimentar-nos ràpidament de dalt a baix. Ideal per esportistes, estudiants, nens, gent gran, etc...
 
Així que veient que quan compro plàtans, aquests s'acaben quedant a la fruitera... i de la fruitera embolicats en paper de diari a dins la nevera sense trobar-hi sortida ràpida.... Vaig optar per preparar una magnífica recepta ideal per esmorzar. Un pa de plàtan amb un gust potent i melós de plàtan, amb uns entrebancs de xocolata que t'omple d'energia i et fa agafar "el toro per les banyes".
 
Ingredients: (per dos motlles de 18 x 11cm)
- 75 gr de mantega en pomada
- 60 gr de sucre morè
- 50 gr de sucre blanc
- 2 ous
- 4 plàtans madurs
- 225 gr de farina
- 7 gr de llevadura
- 100 gr de gotes de xocolata
 
Dins un bol mesclem els dos sucres amb la mantega en pomada. Anem afegint un ou rere l'altre fins aconseguir que es vagin integrant dins la barreja.
Ara pelem els plàtans i els aixafem amb l'ajuda d'una forquilla fins aconseguir un puré. L'incorporem al bol i mesclem.
 
Finalment anem abocant la farina barrejada amb la llevadura en dues tandes, i per últim afegirem les gotes de xocolata reservant un grapat per acabar de decorar.
 
Aboquem la massa fins omplir la meitat dels dos motlles i acabem fent un tall transversal amb l'ajuda d'una ganivet moll, i espolsant unes quantes gotes de xocolata pel damunt.
 
Enfornem a 180º uns 45 minuts i deixem refredar al damunt d'una reixeta.
 



































Bon profit!

28 comentaris:

  1. Estaba buenisimo y es ideal para comerlo en cualquier momento del dia, la convinacion del platano con la choco y el biscocho por el medio es buenisimoooooooooooooo. besitos cariño.

    ResponElimina
  2. El vaig fer fa un temps i era boníssim... ja tinc ganes de repetir-lo! Una abraçada!

    ResponElimina
  3. El tinc pendent de fa molt temps. Té una pinta espectacular!!!
    PEtons

    ResponElimina
  4. Ideal per aprofitar els plàtans massa madurs, Elena! M'ha encantat, combinat amb xocolata és un vici!!! petonets

    ResponElimina
  5. m'encanta la combinació del plàtan i la xocolata!! però a casa meva els plàtans no arriben a ser gaire madurs, ens els mengem abans, així que sempre em costa tenir material per poder fer aquestes fantàstiques receptes!! tot i això la deixo a la llista de pendents!

    ResponElimina
  6. La combinació de plàtan i xocolata m'encanta!!
    petonets

    ResponElimina
  7. Qué bo, per favor!!! Ideal per quan un té plàtans madurs, i plàtan i xocolata, combinació perfecta!!!!!! una pregunteta, No veig el temps de repòs de la masa, la llevadura és de pa o tipus royal? la farina és de força o de reposteria? Bé, m'encanta de totes formes, només era per imaginar-me la miga si era més tipus "bizcocho" o tipus pa.

    ResponElimina
    Respostes
    1. És més tipus cake que pa. No deixis reposar la massa, i la llevadura tipus "royal". Prova'l de fer que quedaràs encantada, està diví!

      Elimina
    2. Moltes gràcies!!!!!ho provaré i et contaré, sé segur que ens agradarà!!!!!!

      Elimina
  8. Carai, té bona pinta! t'ha quedat molt bé. En prenc nota!
    Una abraçada, guapa!

    ResponElimina
  9. la tecnologia, que corre que se les pela avançant, per quan te previst que es pugui tastar el que apareix a la pantalla?

    si s’ha d’abonar una quota mensual, s’abona eh!

    ResponElimina
  10. Que ganas me quedaron de ver el corte! ;)

    ResponElimina
  11. Este bizcocho tiene una pinta deliciosa, ideal para la merienda o mis desayunos.
    Un besín.

    ResponElimina
  12. que bo!! el platan i la xocolata van a la perfecció!! me'n envies un trosset express per esmorzarr?? petons

    ResponElimina
  13. Hola guapa tu

    Aquest el tinc pendent de fer jo també, anoto la teva formula, humm
    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  14. Quina bona pinta nena!!!!!he de fer-me amb uns motllos d'aquests,,,,on els compres? besitos

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola! Docs totes les virgueries les compro a la tenda online de l'Ingrid, et deixo l'enllaç:
      http://shop.mylovelyfood.com/

      Elimina
  15. És veritat, a mi els plàtans de gran no em diuen res... i això que pels esportistes són molt saludables!
    Una bona manera de desguatr-los és amb aquest bescuit tan bo. i amb la xocolata encara millor, je je je...

    ResponElimina
  16. Un cake qui donne bien envie. je ne fais pas de gâteaux aux bananes et c'est dommage car ils sont délicieux.
    Je note.
    A bientôt

    ResponElimina
  17. M'encanta la combinació de xocolata i fruites...apuntadisim queda
    Petonets.

    ResponElimina
  18. La xoco anb el plàtan queda de luxe! Tenim un "pa" semblant pendent de publicar de fa mooooooolt, som un desastre! jajaja
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  19. Quina pinta! aquest és dels meus!! i la presentació molt xula!

    ResponElimina
  20. wowwwwwwwwww, me encanta y es el favo de mi marido! que antojazo! besitos

    ResponElimina
  21. Maravillosa delicia chocolateada.
    Me encanta la combinación del chocolate y el plátano.

    Besos.

    ResponElimina
  22. Estic agafant afició al plàtan (abans no em deia massa cosa)... I un dia que vaig provar un brioix de plàtan amb xocolata, em vaig fer fan incondicional de la convinació! De fet, vaig penjar una recepta al blog amb aquests dos ingredients, no fa pas gaire!

    Moltíssimes gràcies!!

    ResponElimina
  23. ostres m'havia perdut unes quantes actualitzacions que tenen una pinta estupenda! aquesta combinació de xoco i plàtan és perfecta!!! i el de figues Déu ni do quin pastís!

    ResponElimina