Aquest any amb l'arribada de les figues m'he viciat a una combinació que em sembla excel·lent, i és la crema de formatge amb figues estofades. Des de sempre les figues m'han tornat boja, i els records de veure al meu avi endrapant figues sota la figuera abans de dinar i després queixar-se de que havia perdut la gana..., o buscar la meva figura materna amb desesperació i trobar-te'la allà sota menjant aquells fruits tan magnífics, sempre quedarà en la memòria.
Potser per això inconscientment he adaptat aquests dolços records al meu pastís d'aniversari d'aquest any, imitant una cassoleta amb galeta de xixona perquè recollís el màxim de crema de formatge i compota de figues. I és que ja en són 27... jo no me'n trec ni un! Però potser més endavant me n'afegiré perquè la gent em faci més jove.... jeje.
Ingredients per la galeta:
- 115 gr de mantega en pomada
- 55 gr de sucre
- 2 cullerades de praliné de xixona
- 180 gr de farina
Primer de tot forrem la base del nostre motlle amb paper sulfuritzat, i engreixem una mica els voltant amb mantega o margarina. Encenem el forn a 210º.
Dins un bol barrejem la mantega amb el praliné de xixona i el sucre fins obtenir una crema lleugera.
Ara anirem afegint la farina en tres tandes i anem pastant amb l'ajuda d'una espàtula.
A l'última tanda seria aconsellabe que treballéssim la massa amb les mans, i finalment quan obtinguem una bola homogènia l'estenem per la base del nostre motlle i l'acabem d'estendre pels voltants del motlle.
Enfornem uns 15 min o fins que veiem que la galeta ha pres color. La treiem i la deixem refredar.
Ingredients per la crema de formatge:
- 250 gr de formatge mascarpone o un altre d'untar
- 200 ml de nata líquida per muntar
- 75 gr de sucre
- 2 cullerades de vi dolç, tipus Pedro Ximénez
Afegim tots els ingredients dins un bol i els batem amb l'ajuda d'unes varilles elècrtiques. Un cop ens quedi la crema muntada la reservem
Ingredients per la cobertura de figues:
- 200 gr de figues
- 75 gr de sucre
- melmelada de figues
Netejem les figues, els tallem el peduncle i les partim en quarts. Deixem que es coguin a un cassó amb el sucre durant uns 30 min a foc baix.
Un cop tinguem les figues ben meloses les retirem i les deixem refredar dins un pot. El que ens sobri ho podrem guardar a la nevera per qualsevol preparació.
Per muntar la tarta només haurem d'afegir melmelada de figues a la base de galeta, la quantitat justa per cobrir.
Seguidament hi aboquem la crema de formatge i allissem una mica la superfície. Col·loquem els quarts de figa en compota pel damunt de la forma com volguem i reservem a la nevera.
Bon profit!
No l'habia probat mai pero te que estar molt bona
ResponEliminaAhora que es época de higos, seguro que la probamos!
ResponEliminahttp://juegodesabores.blogspot.com.es/
M'apunto el toc del praliné a la base de galeta, ha de quedar molt bo.
ResponEliminaI la combinació de formatge i figues és sensacional.
Tiene que estar de vicio, una receta estupenda, la pongo en mis favoritos. Un abrazo, Clara.
ResponEliminaMoltes felicitats!! no diguis gaire fort això dels 27 que encara som molt joves! (a mi em queden uns quants mesos per fer-los)... espero que hagis tingut un dia tant bo com aquest pastís! Una abraçada!
ResponEliminaNeeena, que 27 no són reeees!!! jajaja jo n'he fet 30 i me'n posen com a molt 25, és un orgull! :P Per molts anys reina! El pastís és una autèntica passada!!
ResponEliminaPetonets
Sandra
Una bomba calòrica sensacional...qui et doblen l´edat què hauriem de dir???
ResponEliminaMoltes felicitats!! i quin pastís més especial per l'aniversari, tots els ingredients són genials, és una bona proposta per fer. Aviat tinc un aniversari i crec que ho provaré de fer.
ResponEliminaComo me gusta esta mezcla!! Bss
ResponEliminaPer molts anys, com t'hi has lluït amb aquest pastís!
ResponEliminaEs preciosa!! Es que me ha encantado nena
ResponEliminaUooo tens la meva edat!! moltes felicitats!! un pastis genial per celebrar-los, m'encanta que dugui mascarpone, praline de xixona i figues!! un petonas!!
ResponEliminaohhh!! Quina delícia! També sóc una boja de les figues i n'he collit moltíssimes vegades de l'arbre. Mai les he fet amb compota, tu, potser que ho provi perquè aquest pastís té una pinta fantàstica! Molt bo, l'afegit de pedro ximenez a la crema de formatge. I.... ja per acabar... felicitats!! 27 només! No te'n treguis, no!!! Celebra-ho al màxim!!! Petonets
ResponEliminaFelicidades cariño, aunque los recuerdos de tu madre sea verla como comia los higos debajo la higuera, me ha encantado,y que esto sirva para que este dia especial tambien para mi por ver como te has convertido en una gran persona en mayusculas,la eleccion del pastel haya sido de crema de queso e higos,es una buena decision .Por cierto me supongo que un trocito te quedara?.
ResponEliminaPer molts anys!!! Un fantàstic pastis per celebrar-los
ResponEliminaMolts petons
Ohh! Quina delícia! Figues, formatge... Se'm fa la boca aigua només veure'n la pinta!! :P
ResponElimina27? ja ni em recordo de quan els tenia. Figues, formatge, sensacions insaciables!
ResponEliminaBon cap de setmana,
Nani
Si jo tingués una figuera no em treurien d'allà sota!!!
ResponEliminaAmb formatge queden delicioses.
petonets
Maravillosa tarta con fruta de temporada rica rica.
ResponEliminaBesos.
27???? Existeix aquest número??? (ja no el recordo, fa taaaant de temps) Felicitats i disfruta'ls.
ResponEliminaQuin pastís més encertat has fet per celebrar-ho, boníssim!
PTNTS
Dolça
27???? Existeix aquest número??? (ja no el recordo, fa taaaant de temps) Felicitats i disfruta'ls.
ResponEliminaQuin pastís més encertat has fet per celebrar-ho, boníssim!
PTNTS
Dolça
Mmmmmmmmmmmmmm! quina bona pinta!
ResponElimina