dissabte, 15 de setembre de 2012

Nutella cake

 
Tornem a tenir el repte de la recepta del dia 15 de cada mes aquí, i aquest cop el protagonisme és per la xocolata! Així que aprofitant que aquesta meravella de pastís el tenia pendent des de feia temps, i a més resulta perfecte i ideal pels xocoaddictes... aquí teniu el famós cake ideat per la Nigella Lawson, que ha circulat per molts blocs des de fa mesos i mesos.
 
Particularment a mi les avellanes ni fú ni fa... però quan intervenen en algún postre s'ha de reconèixer que et capgiren tota la mala fama d'aquell gust tant amarg i fort, que per alguns figaflors com jo pot semblar.
Aquest pastís sense gens de farina i amb una textura humida i flonja, fa que degustis xocolata a cada cullerada sense penedir-te de res. El toc de les avellanes torrades i la cobertura del damunt acaben per fer-te pujar al cel dels puristes de la xocolata. Simplement de 10, us el recomano.
 
Ingredients:
- 6 ous
- 125 gr de mantega en pomada
- 400 gr de Nutella
- 1 cullerada de rom
- 1 pisca de sal
- 100 gr d'avellanes torrades i triturades
- 100 gr de xocolata negra
 
En un cassó posem a fondre la xocolata negra a foc molt baix. Un cop desfeta ho apartem del foc.
 
Dins un bol batem la mantega semi tova amb el sucre i seguidament hi afegim els rovells d'ou, reservant les clares per muntar-les més tard.
 
Un cop tinguem la massa homogènia hi afegim les avellanes triturades, la xocolata desfeta i la culleradeta de rom. També podeu optar per afegir-hi Frangelico, en aquest cas vaig preferir provar amb una cullerada de postres per donar-hi simplement un toc.
 
Finalment muntem les clares amb una pisca de sal i les anirem afegint en tres tandes, i amb molt de compte de que no se'ns baixi el volum.
 
Aboquem la massa al nostre motlle i enfornem uns 45 min a 180º. Quan estigui fet el treiem del forn i deixem refredar damunt d'una reixeta.
 







 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ingredients per la cobertura:
- 125 gr de xocolata negra
- 125 ml de nata líquida
- un grapat d'avellanes pelades i torrades
 
Dins un cassó posem a fondre la xocolata amb la nata líquida a temperatura molt suau. Deixem que es vagi fonent mica en mica i abans no s'acabi de fondre la retirem del foc i anem remenant per aconseguir una textura més sòlida.
 
Aboquem la cobertura al damunt del nostre pastís en tandes, sempre deixant caure la cobertura des del centre i anant fent cercles amb l'ajuda d'una cullera.
 
En una paella donem un toc de torrat a les nostres avellanes i les deixem refredar. Un cop fredes les anirem col·locant al damunt del pastís com volguem.
 
Bon profit!

18 comentaris:

  1. Te ha quedado de exposición. Me encanta el chocolate, no me queda más remedio que hacerla. Un abrazo, Clara.

    ResponElimina
  2. Aquest pastís té tota la pinta de ser d'aquells que vas fent un tallet més, un tallet més... i que agrada a tothom,oi?...aixxx, ja estic salivant...Visca la xocolata!, un petonet!

    ResponElimina
  3. quina bona pinta que te el pastis!!:)

    besos

    ResponElimina
  4. Te pinta de que es desfa a la boca... bonisim!! Petons

    ResponElimina
  5. Quina bona pinta!!!! I amb tanta xocolata!!!!
    Petonets.

    ResponElimina
  6. Nutella!!! Ai si el veu l'Annie, se la menjaria a cullerades. Aquest cake li va que n'hi pintat. Recepta guardada...
    Ptns

    ResponElimina
  7. Segur que deu estar boníssim, només cal veure'l! Llàstima que comenci dieta... ;)

    ResponElimina
  8. xocoaddictes al poder!!! com li ha de caure la baba a un d'ells oi? jeje petons

    ResponElimina
  9. A mi em passa el mateix que a tu amb les avellanes, també amb el cafè, però quan són en postres ja és una altra història...Quin pastís més golafre!

    ResponElimina
  10. aaaiiixxxx, quina temptació!!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  11. Si el faig a casa saltaran tots per un peu!

    ResponElimina
  12. No me pongo ya porque mira que hora es, debería estar durmiendo;) pero es que mas dejado salivando!

    ResponElimina
  13. Les avellanes i la nutel·la lliguen de conya, Elena! I si fas aquest pastís sense farina, encara deu ser més cremós! Fantàstica proposta del 15! Petonets

    ResponElimina
  14. Doncs crec que és la primera vegada que el veig, ha d'estar de mort, només amb la quantitat de Nutella que porta!
    Petons.

    ResponElimina
  15. No he fet mai res de Nigella Lawson, veient el resultat com el teu m'ho hauré de mirar...
    Nani

    ResponElimina
  16. Jo no havia vist mai el pastís, però només m'ha calgut veure el teu per començar a babejar! jajaja Quina pinta!
    Moltes gràcies per participar!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina