dimarts, 23 d’octubre de 2012

Coca salada de llenegues

 
Després d'una mala ratxa de bolets com l'any passat, aquest any en teniem unes ganes tremendes! I amb aquestes pluges que han caigut qui no es resisteix a matinar una micona un dissabte?
 
Aquest cap de setmana passat uns amics es van apuntar amb nosaltres, i després de caminar aquí i allà, competir pel primer rovelló, trepar pels marges per fugir de les vaques, endinsar-te a racons plens d'esbarzers per deixar-t'hi els cabells, i trobar-te erols i erols i més erols de llenegues.... és un "luju"
 
Ingredients:
- 1 làmina de pasta de full
- 300 gr de carn picada de porc
- 1/2 poma
- 1 gra d'all
- 200 gr de llenegues negres aprox
- 100 gr de bolets variats
- oli
- pebre
- sal
- julivert
- orenga
 
Primer posem la pasta de full dins el nostre motlle, el cobrim amb paper sulfuritzat i seguidament hi aboquem unes llegums seques (utilitzeu sempre les mateixes) que impedirà que se'ns infli la massa.
Enfornem uns 12-15 min a 250º. Ho retirem del forn, treiem les llegums amb compte i deixem refredar.
 

 
A l'hora de netejar els bolets calen dues coses: un drap humit i molta paciència. Ja sé que netejar llenegues pot ser feixuc, però si acabem per recórrer al recurs de posar-les sota el raig de l'aixeta perdrem tota la gràcia que tenen aquets bolets.
 
Un cop netes en separem el barret dels peus. Tallem a llàmines els peus i els posem a coure en una paella amb una mica d'oli, juntament amb els 100 gr de bolets variats (rovellons, fredolics, etc...).
Piquem l'all i l'afegim amb els bolets, salpebrem i incorporem una mica de julivert fresc picat.
 
De mentres anem pelant la mitja poma i la tallem a grills per després fer-ne llàmines semi-fines. Afegim la poma al saltat de bolets i deixem coure.
 
Al cap d'uns 5 minuts incorporem la carn picada i l'anem saltejant amb compte de que no se'ns enganxi. Afegim una mica de sal i pebre si no la tenim amanida, i finalment un toc d'orenga que hi anirà molt bé.
 
Un cop tinguem la carn cuita, l'aboquem a sobre de la nostra pasta de full cuita. Col·loquem els barrets de les llenegues arreu de la coca salada i enfornem uns 25-30 a 180º.
 
 






































Com veieu a casa el cistell sempre és ple...

Bon profit!

20 comentaris:

  1. quan llegueixo la teva aventura per el bosc és com si parlessis de mi jejeje

    una relíquia les llanegues

    ptns

    ResponElimina
  2. oooohhhhh.....0_0...bolets!!!!m'encanten!!!La recepta del 15 de novembre son bolets!!!jejejejeje. Té una pinta deliciosa!!!besitos

    ResponElimina
  3. uaaaaaaaaau, una coca boniiiissima

    ResponElimina
  4. Vaya pastel, una delicia con las setitas, me encanta.
    Besos
    Cocinando con Montse

    ResponElimina
  5. que bo aquest pastís i quines ganes de bolets que hi havia.... el gat és preciós!!

    ResponElimina
  6. Oh, oh, oh!! jo espero que aquesta setmana mons pares portin el cistell ple, com m'agraden! La coca fantàstica... ja t'insipires pel 15? :P
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  7. Al final acabarà sent una bona temporada de bolets, oi?
    Una coca boníssima!

    ResponElimina
  8. Veig que ja heu tingut sort al bosc!! I no només això, sinó que heu trobat llenega negra, per a mi, un dels millors bolets que tenim al mediterrani!! Això de fer-ho amb coca és molt original, no ho he provat mai perquè sempre tiro cap als estofats. M'ho apunto!! Petonets

    ResponElimina
  9. quina passada de cistells i de plat!!! molt ben aprofitats!! mun pare hi va anar ahir i em va portar un cistell ple de rovellons! que bons oi?! petons

    ResponElimina
  10. Ostres, ja comencen a aparèixer bolets per la xarxa! Que bons!
    T'ha quedat molt bé!

    ResponElimina
  11. Una coca mont bona per aquest dies de tardor :)

    ResponElimina
  12. que bona!!!!
    Em sembla que no tardaré massa en copiar-te-la... només cal una cosa, la més difícil ;-) Trobar bolets!!!!!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  13. Si es que me gusta todo: las setas, las fotos, la coca y el gato.
    Un besito

    ResponElimina
  14. Que envidia el conocer las setas y salir al bosque a buscarlas, una coca deliciosa, besos.

    ResponElimina
  15. Yo solo me atrevo con los rovellons, jejeje. Estupenda esta coca.. Bss

    ResponElimina
  16. Aquesta coca és fabulosa. La combinació amb la pasta fullada és una explosió pel gust. La foto amb el gatet és preciosa.

    ResponElimina
  17. Genial el gat!!!
    Jo quan veig recetpes de bolets em cau la baba, perquè jo no hi vaig, això que no tinc a costat de casa, però ni els conec i a més em fa una por horrible perdrem pel bosc, jeje. Es veu fantàstica la coca, i les fotos molt boniques.
    Bon cap de setmana, guapa!

    ResponElimina
  18. Carai, però si ja t'havia deixat un comentari, jeje, sóc una despistada! Doncs no recordo la foto del gat!!!!!! Deu meu, tants de blogs ja em fa perdre els trucs.
    Una abraçada!

    ResponElimina
  19. Aquest cap de setmana a Tarragona estem tocats del bolet, però jo amb una coca d'aquestes ho estaria sempre!
    Nani

    ResponElimina