Aquesta recepta és extreta del llibre de la Lorraine Pascale's, Fast, fresh and easy food. Me'l van regalar pel meu aniversari i des d'aquell dia que he embogit realitzant una recepta rere l'altre, sens dubte és dels millors llibres que tinc i el recomano cegament.
Avui m'he decidit per presentar aquestes magnífiques mandonguilles de porc amb una salsa de pinya poc corrent i coneguda, però els seus ingredients la converteixen en un bàlsam exquisit per la carn.
Ingredients: (2 racions)
- 3 botifarres petites o 4 salsitxes amb pebre
- 40 gr de pa de motlle
- 1 cullerada de llet
- farina
Pelem la pell de les botifarres o les salsistxes i l'aboquem dins un bol. Hi anem trencant el pa amb els dits fins que quedi ben esmicolat, afegim la cullerada de llet i mesclem el conjunt amb l'ajuda d'una cullera.
Ens mullem lleugerament les mans i fem mandonguilles, les arrebossem una mica amb la farina i les reservem en un plat a part.
Ingredients per la salsa de pinya:
- 1 gra d'all
- 1/2 pebrot vermell
- 300 gr de pinya en amíbar
- 1 culleradeta de kètxup
- 2 culleradetes de vinagre balsàmic
- 1 culleradeta de mel
- 1 llima
Primer posem oli dins una cassoleta i ens disposem a marcar les mandonguilles. Un cop quedin ben daurades pelem l'all i el laminem, l'afegim dins la cassola.
Partim el mig pebrot per la meitat, li treiem les llavors i el tallem a tires, ho incorporem a les mandonguilles i deixem que es faci tot a foc mig.
De mentres treiem la pinya en almíbar i la tallem a trossos. Aboquem dins la cassola tot el suc de l'almíbar i la pinya. Seguidament hi afegim el vinagre balsàmic, el kètxup, la mel i el suc de la llima.
Deixem que es cogui a foc mig uns 20 min tot remenant de tant en tant i tapat. Al cap d'una estona comprovem la salsa i quan estigui semi caramel·litzada ja tindrem el plat llest.
La Lorraine en el seu llibre recomana acompanyar el plat amb una mica d'arròs blanc, i francament maleeixo no haver-li fet cas, perquè hagués estat una autèntica delícia.
Bon profit!
òndia, quina salsa més sorprenent! I amb la carn vermella diuen que hi va tan bé, la pinya. A més, és digestiva! M'agrada molt, aquesta recepta, amb les mandonguilles petitones, com a mi m'agraden... bona recepta, Elena! Petons
ResponEliminaUf que bo aquest contrast dolç-salat, m'encanta!!!
ResponEliminaFeliç dia, guapa!
ualaaa quina combinació!! agredolça?? m'encantaa!! petons
ResponEliminaUna combinació molt bona. Petons!
ResponEliminaAna
El contrast dolç i salat mai m'ha acaba de fer el pes i això de almíbar + pinya + mel, per molt vinagre i ketchup que hi porti, no ho veig clar.
ResponEliminaSí, sí, pèl tiquis-miquis sí que ho sóc.
Sempre es pot arregla amb un bon pa amb tomàquet i embotit del bon bon àrea, jejeje
EliminaUaua!!! Quin contrast!!!Han de ser boníssimes aquestes mandonguilles!!!
ResponEliminaPetons
que bonas amb aquesta salsa
ResponEliminaGràcies per la recomenació del llibre...No m´estranya que t´hagis embogit només veient la salsa de pinya ja ho diu tot.
ResponEliminahe donat una ullada al blog i m'ha encantat així que em quedaré a seguir les teves receptes!
ResponEliminaUna abraçada!
http://www.lamevaprimeracuina.blogspot.com.es/
M'encanta la pinya com a guarnició de plats de carn, la combinació i el contrast queda boníssim.
ResponEliminamuy buenas estas albondigas y con la peña y la salsa queda genial¡¡
ResponEliminapeto
He vist que aquestes mandonguilles no porten ou, sòc força novata en tema cuina i sempre havia sentit que en portàven. molt interessant el teu blog, em quedo a donar un cop d'ull
ResponElimina