divendres, 19 d’octubre del 2012

Layer cake de xocolata i crema de toffe

 
Últimament m'estic aficionant als layer cakes, i és que com més capes contemplo més m'emociono al preparar-los. Aquest concretament va ser per la celebració del meu aniversari amb els meus amics, i es mereixien una bona degustació d'un tall de pastís vistós i sobretot suculent i original al paladar.
 
El resultat va ser un layer cake de 5 capes, embolicat i farcit d'una crema de toffe que resulta bona fins i tot sola!
 
 
Ingredients:
- 175 gr de xocolata negra de bona qualitat
- 150 gr de mantega
- 150 gr de sucre
- 6 ous
- 150 gr de farina
- 5 gr de llevadura (1 sobre aprox)
 
En un cassó posem a fondre la xocolata i la mantega a foc baix, i anem remenant fins aconseguir que quedin desfetes. Reservem.
Seguidament separem els rovells de les clares, en un bol muntem les clares a punt de neu amb 75 gr de sucre i ho reservem a la nevera.
En un altre bol més gran batem els rovells amb la resta del sucre fins que doblin de volum, és important que ens quedi una mescla cremosa. Afegim la xocolata que haviem desfet, i seguidament la farina juntament amb la llevadura.
 
Finalment anem incorporant les clares a punt de neu en tres tandes, al principi ens costàrà perquè la massa anterior quedarà molt eixuta però hem de tenir paciència i sobretot barrejar amb compte de que no perdem volum.
 
Aboquem la massa dins el motlle i enfornem uns 90 min a 160º. Un cop veiem que al punxar-lo surt net, el treiem i reservem.
En el meu cas vaig utilitzar un motlle de 18 cm de diàmetre perquè volia un pastís força alt. Vaig emprar una bona tira de paper de forn i la vaig doblegar per la meitat en sentit horitzontal, d'aquesta forma podia embolicar per dins el motlle i aconseguiria que el pastís pujés sense problemes de desplomar-se.
 
 
Ingredients per la crema de toffe:
- 500 ml de nata per muntar
- 100 gr de sucre
- 3 cullerades de pasta de toffee (Homechef)
 

Mesclem tots els ingredients i els muntem amb unes varilles elèctriques fins aconseguir una crema ben ferma.
 
Dividim el pastís en els pisos que volguem, sempre capgirant-lo perquè la superfície sigui la part més llisa. Anem cobrint les capes amb la crema i finalment rematem amb el voltant del nostre layer cake. Decorem al nostre gust i conservem a la nevera fins el moment de servir.
 
Bon profit!

19 comentaris:

  1. T'ha quedat preciós aquest layer cake!! Jo encara no n'he fet mai cap però en tinc ganes perquè queden molt vistosos i ha de ser deliciós, sobretot aquest amb aquesta cremeta de toffe!

    ResponElimina
  2. a quedat maquíssim, la crema de toffe...quin pecat. l'haurem de tastar!

    ResponElimina
  3. Que bonita te ha quedado!!!. me encanta!!. besos

    ResponElimina
  4. La pinta es estupenda, me he quedado con ganas de verlo por dentro... Bss

    ResponElimina
  5. Te ha quedado una tarta muy bonita, tiene que estar buenísima.
    besos
    Cocinando con Montse

    ResponElimina
  6. mare meva! és molt alt o només m'ho sembla!!?? fantastic aquest pastis! ets una artista! petons

    ResponElimina
  7. Son tan monos aquests pastíssos...jejejeje. Aquest ha de estar de luxe!El gustet de toffe mencanta, i si el barrejes amb xocolata ja...ni te cuento!!!jajajajaja. un besito

    ResponElimina
  8. Espectacular!!!!!!!!!!!! me ha encantado, y con la crema de toffe ummmmmm, besos.

    ResponElimina
  9. M'encanten aquests pastissos tan alts!, però un dia ue en vaig probar de feu un, em va quedar una mica cru per dins i es començava a cremar de la base... el vaig salvar, però em fan una mica de respecte. Intentaré fer el teu la propera vegada, a veure si em queda tan preciós!!!, i per cert, PER MOLTS ANYS!!!!!

    ResponElimina
  10. Molt maco. Ara, no sé per on comencaria a tallar-lo. M' agrada molt el toffee.

    ResponElimina
  11. Uala, amb tantes capes queda un pastís altíssim, je je je...
    I segur que boníssim :)

    ResponElimina
  12. Wow...qué altura la de este layer cake. Es impresionante.

    Ojalá pudiéramos disfrutar de un trozo y de ver fotos del corte

    Una gran elección para celebrar tu cumpleaños, muchas felicidades :)

    ResponElimina
  13. Quan el vaig veure vaig patir per dos coses: 1. la meva dieta i 2. que fos massa empalagos. El primer punt l'oblidaré per ara, però puc dir que estava molt bo, esponjós, agrait al gust i no se'm va fer empalagós.

    ResponElimina
  14. Jeje, gràcies Judit! tranquil·la que segur que li va sentar de conya al teu cos serrano ;)

    ResponElimina
  15. Howdy! I know this is kind of off topic but I was wondering if you knew where I could locate a captcha plugin for my comment form?

    I'm using the same blog platform as yours and I'm having trouble finding
    one? Thanks a lot!

    Feel free to surf to my website: lohues

    ResponElimina