diumenge, 28 d’octubre del 2012

Galetes d'olives negres i gambes

 
 
Aquest mes des de "Memòries d'una cuinera" ens proposaven el repte de preparar unes galetes, i com que de galetes dolçes n'he preparades mil i una versions, m'he volgut atrevir amb unes galetes salades diferents.
 
No són les típiques de formatge, i amb aquests ingredients molts pensareu.... mmmm....eeeeeecs, gaaambes???? doncs sí! Gambes!
 
La mescla d'ingredients és sorprenent, la olor que deixa anar el forn és per llepar-se els morros abans no s'han cuit, i menjar-les d'aperitiu per escalfar el cos abans d'un àpat resulta ideal.
 
 
Ingredients:
- 100 gr de gambes cuites, pelades i picades
- 3 cullerades soperes de formatge Emmental ratllat
- 6 olives negres picades
- 2 cullerades de farina
- 60 gr de mantega en pomada
- 1 rovell d'ou
- 1/2 culleradeta de llevadura
- 1 pessic de sal
- 1 pessic d'orenga
- 1 pessic de romaní
 
En un bol barrejem la farina amb la llevadura, el formatge, la sal i les herbes.
Afegim la mantega i el rovell d'ou i finalment les olives i les gambes picades i cuites. Remenem bé fins obtenir una massa espessa.
 
Amb l'ajuda de les mans fem boletes petites i les anem col·locant damunt la nostra safata amb paper sulfuritzat. Les aplastem lleugerament perquè quedin planes.
 
Enfornem les galetes a 200º uns 15 min fins que veiem que han enrrossit. Les deixem refredar damunt la reixeta i llestos.
 
Un aperitiu excel·lent!
 
 
 
 
 
 
Bon profit!

28 comentaris:

  1. El aperitivo ideal para hoy domingo. Han de estar buenísimas.

    JUEGO DE SABORES

    ResponElimina
    Respostes
    1. jolín!!no m'he decidit mai a fer galetes salades, però hem fa ganes! ja que jo sóc més de salat que de dolç. M apunt la recepta. un beso

      Elimina
  2. Només en veure el títol ja he pensat: aquestes les he de fer!! Són súper originals i la combinació del formatge, les gambetes i les olives negres ha de ser......mmmmmm!! Molt bona proposta!

    ResponElimina
  3. Unes galetes salades molt originals!!!
    Petonets.

    ResponElimina
  4. Quina bona idea! Tenen que estar bonissimes! Petons

    ResponElimina
  5. guauuu que boneeess amb gambes!!! me les apunto!!! super originals! petons

    ResponElimina
  6. Una combinació més que original, s'hauran de tastar!!

    ResponElimina
  7. boníssimes ia més saladetes com a mi m'agraden

    ResponElimina
  8. les e probat d´olives pero amb gamba no tenen que esta per lleparse el dits

    ResponElimina
  9. Al llegir que són galetes salades, m'ha sobtat molt, però segur que són ideals per a menjar entre hores o en aperitius. ;P Tenen molt bona pinta!!

    ResponElimina
  10. Doncs ho has encertat..ehhh gambeess?? A casa volarien.

    ResponElimina
  11. Mmmm sóc adicte a les torraetes d¡oliva o sigui que segur que les teves galetes m'encantarieen!
    Quina pinta!

    ResponElimina
  12. Jopeta que ricas y que originales para el aperitivo.Me las llevo que el marte vine mi hija a comer y siempre la sorprendo con algo chic...jejeje

    Un besote

    ResponElimina
  13. Quines galetes més bones, Elena! I salades, que guai! Avui també he publicat un pastisset salat. Per canviar està bé, oi? Petons

    ResponElimina
  14. Que ricas tienen que estar. Esa mezcla seguro que no falla. Un beso

    ResponElimina
  15. Molt originals i han de resultar un aperitiu de luxe!!
    petonets

    ResponElimina
  16. No, jo no he pensat ecs però m'has sorprés i moltíssim!
    Petons i moltíssimes gràcies per participar.

    ResponElimina
  17. Una versión salada bien buena. Besos!

    Ana

    ResponElimina
  18. Jo també he participat amb unes galetes salades.
    Amb olives han de quedar super gustoses!

    ResponElimina
  19. Las galletas saldas me encantan y encima con olivas negras son una perdición. Besos

    ResponElimina
  20. T'he conegut a traves de Memories d'una cuinera... i penso seguir-te d'aprop!!!
    Magnific blog i magnifica recepta!!!
    M'he l'apunto per aquests nadals!!!
    Salut.
    Lourdes

    ResponElimina
  21. amb gambes? ostres! aquesta no me l'esperava!!! m'has deixat ben intrigada. moltíssimes gràcies per participar. petonets

    ResponElimina
  22. holaaaa, otra vez: mmmmmmmmm que rico! jeje
    Te he dejado una cosita en mi blog!
    Un beso!

    ResponElimina
  23. M´ha semblat un aperitiu perfecte!

    ResponElimina
  24. Que buena aportación en salado, me encantannnnn, besos.

    ResponElimina