Aquest mes des de "Memòries d'una cuinera" ens proposaven el repte de preparar unes galetes, i com que de galetes dolçes n'he preparades mil i una versions, m'he volgut atrevir amb unes galetes salades diferents.
No són les típiques de formatge, i amb aquests ingredients molts pensareu.... mmmm....eeeeeecs, gaaambes???? doncs sí! Gambes!
La mescla d'ingredients és sorprenent, la olor que deixa anar el forn és per llepar-se els morros abans no s'han cuit, i menjar-les d'aperitiu per escalfar el cos abans d'un àpat resulta ideal.
Ingredients:
- 100 gr de gambes cuites, pelades i picades
- 3 cullerades soperes de formatge Emmental ratllat
- 6 olives negres picades
- 2 cullerades de farina
- 60 gr de mantega en pomada
- 1 rovell d'ou
- 1/2 culleradeta de llevadura
- 1 pessic de sal
- 1 pessic d'orenga
- 1 pessic de romaní
En un bol barrejem la farina amb la llevadura, el formatge, la sal i les herbes.
Afegim la mantega i el rovell d'ou i finalment les olives i les gambes picades i cuites. Remenem bé fins obtenir una massa espessa.
Amb l'ajuda de les mans fem boletes petites i les anem col·locant damunt la nostra safata amb paper sulfuritzat. Les aplastem lleugerament perquè quedin planes.
Enfornem les galetes a 200º uns 15 min fins que veiem que han enrrossit. Les deixem refredar damunt la reixeta i llestos.
Un aperitiu excel·lent!
Bon profit!
mai les he probat!! O_O
ResponEliminapetons
El aperitivo ideal para hoy domingo. Han de estar buenísimas.
ResponEliminaJUEGO DE SABORES
jolín!!no m'he decidit mai a fer galetes salades, però hem fa ganes! ja que jo sóc més de salat que de dolç. M apunt la recepta. un beso
EliminaNomés en veure el títol ja he pensat: aquestes les he de fer!! Són súper originals i la combinació del formatge, les gambetes i les olives negres ha de ser......mmmmmm!! Molt bona proposta!
ResponEliminaUnes galetes salades molt originals!!!
ResponEliminaPetonets.
Quina bona idea! Tenen que estar bonissimes! Petons
ResponEliminaguauuu que boneeess amb gambes!!! me les apunto!!! super originals! petons
ResponEliminaUna combinació més que original, s'hauran de tastar!!
ResponEliminaboníssimes ia més saladetes com a mi m'agraden
ResponEliminales e probat d´olives pero amb gamba no tenen que esta per lleparse el dits
ResponEliminaAl llegir que són galetes salades, m'ha sobtat molt, però segur que són ideals per a menjar entre hores o en aperitius. ;P Tenen molt bona pinta!!
ResponEliminaDoncs ho has encertat..ehhh gambeess?? A casa volarien.
ResponEliminaMmmm sóc adicte a les torraetes d¡oliva o sigui que segur que les teves galetes m'encantarieen!
ResponEliminaQuina pinta!
Jopeta que ricas y que originales para el aperitivo.Me las llevo que el marte vine mi hija a comer y siempre la sorprendo con algo chic...jejeje
ResponEliminaUn besote
Quines galetes més bones, Elena! I salades, que guai! Avui també he publicat un pastisset salat. Per canviar està bé, oi? Petons
ResponEliminaQue ricas tienen que estar. Esa mezcla seguro que no falla. Un beso
ResponEliminaMolt originals i han de resultar un aperitiu de luxe!!
ResponEliminapetonets
No, jo no he pensat ecs però m'has sorprés i moltíssim!
ResponEliminaPetons i moltíssimes gràcies per participar.
Una versión salada bien buena. Besos!
ResponEliminaAna
Jo també he participat amb unes galetes salades.
ResponEliminaAmb olives han de quedar super gustoses!
Las galletas saldas me encantan y encima con olivas negras son una perdición. Besos
ResponEliminaUnes galetes amb molt de sabor!
ResponEliminaT'he conegut a traves de Memories d'una cuinera... i penso seguir-te d'aprop!!!
ResponEliminaMagnific blog i magnifica recepta!!!
M'he l'apunto per aquests nadals!!!
Salut.
Lourdes
amb gambes? ostres! aquesta no me l'esperava!!! m'has deixat ben intrigada. moltíssimes gràcies per participar. petonets
ResponEliminaholaaaa, otra vez: mmmmmmmmm que rico! jeje
ResponEliminaTe he dejado una cosita en mi blog!
Un beso!
M´ha semblat un aperitiu perfecte!
ResponEliminaUnes galetes de luxe!!
ResponEliminaQue buena aportación en salado, me encantannnnn, besos.
ResponElimina