dimarts, 16 d’octubre del 2012

Mandonguilles amb salsa de pinya de la Lorraine Pascale's

 
Aquesta recepta és extreta del llibre de la Lorraine Pascale's, Fast, fresh and easy food. Me'l van regalar pel meu aniversari i des d'aquell dia que he embogit realitzant una recepta rere l'altre, sens dubte és dels millors llibres que tinc i el recomano cegament.
 
Avui m'he decidit per presentar aquestes magnífiques mandonguilles de porc amb una salsa de pinya poc corrent i coneguda, però els seus ingredients la converteixen en un bàlsam exquisit per la carn.
 
Ingredients: (2 racions)
- 3 botifarres petites o 4 salsitxes amb pebre
- 40 gr de pa de motlle
- 1 cullerada de llet
- farina
 
Pelem la pell de les botifarres o les salsistxes i l'aboquem dins un bol. Hi anem trencant el pa amb els dits fins que quedi ben esmicolat, afegim la cullerada de llet i mesclem el conjunt amb l'ajuda d'una cullera.
Ens mullem lleugerament les mans i fem mandonguilles, les arrebossem una mica amb la farina i les reservem en un plat a part.
 
Ingredients per la salsa de pinya:
- 1 gra d'all
- 1/2 pebrot vermell
- 300 gr de pinya en amíbar
- 1 culleradeta de kètxup
- 2 culleradetes de vinagre balsàmic
- 1 culleradeta de mel
- 1 llima
 
Primer posem oli dins una cassoleta i ens disposem a marcar les mandonguilles. Un cop quedin ben daurades pelem l'all i el laminem, l'afegim dins la cassola.
Partim el mig pebrot per la meitat, li treiem les llavors i el tallem a tires, ho incorporem a les mandonguilles i deixem que es faci tot a foc mig.
 
De mentres treiem la pinya en almíbar i la tallem a trossos. Aboquem dins la cassola tot el suc de l'almíbar i la pinya. Seguidament hi afegim el vinagre balsàmic, el kètxup, la mel i el suc de la llima.
 
Deixem que es cogui a foc mig uns 20 min tot remenant de tant en tant i tapat. Al cap d'una estona comprovem la salsa i quan estigui semi caramel·litzada ja tindrem el plat llest.
 
La Lorraine en el seu llibre recomana acompanyar el plat amb una mica d'arròs blanc, i francament maleeixo no haver-li fet cas, perquè hagués estat una autèntica delícia.
 
Bon profit!

13 comentaris:

  1. òndia, quina salsa més sorprenent! I amb la carn vermella diuen que hi va tan bé, la pinya. A més, és digestiva! M'agrada molt, aquesta recepta, amb les mandonguilles petitones, com a mi m'agraden... bona recepta, Elena! Petons

    ResponElimina
  2. Uf que bo aquest contrast dolç-salat, m'encanta!!!
    Feliç dia, guapa!

    ResponElimina
  3. ualaaa quina combinació!! agredolça?? m'encantaa!! petons

    ResponElimina
  4. Una combinació molt bona. Petons!

    Ana

    ResponElimina
  5. El contrast dolç i salat mai m'ha acaba de fer el pes i això de almíbar + pinya + mel, per molt vinagre i ketchup que hi porti, no ho veig clar.

    Sí, sí, pèl tiquis-miquis sí que ho sóc.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sempre es pot arregla amb un bon pa amb tomàquet i embotit del bon bon àrea, jejeje

      Elimina
  6. Uaua!!! Quin contrast!!!Han de ser boníssimes aquestes mandonguilles!!!
    Petons

    ResponElimina
  7. Gràcies per la recomenació del llibre...No m´estranya que t´hagis embogit només veient la salsa de pinya ja ho diu tot.

    ResponElimina
  8. he donat una ullada al blog i m'ha encantat així que em quedaré a seguir les teves receptes!
    Una abraçada!

    http://www.lamevaprimeracuina.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  9. M'encanta la pinya com a guarnició de plats de carn, la combinació i el contrast queda boníssim.

    ResponElimina
  10. muy buenas estas albondigas y con la peña y la salsa queda genial¡¡
    peto

    ResponElimina
  11. He vist que aquestes mandonguilles no porten ou, sòc força novata en tema cuina i sempre havia sentit que en portàven. molt interessant el teu blog, em quedo a donar un cop d'ull

    ResponElimina